Kolmosen viikkoraportti; Peimari siirtyi sarjakärkeen

• Alueuutiset

Wilpas – SoVo 2-2
Salon seudun paikallisessa viihdytettiin yleisöä neljällä maalilla ja yhdellä punaisella kortilla. Kun vielä kolme maaleista syntyi rangaistuspotkuista ja yksi niistä lisäajalla, oli dramaattinen ilta valmis. Ottelun ainoa pelitilannemaali nähtiin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen. Onnistuja oli vieraiden Pablo Gomez-Marttila. Wilppaan Teemu Kesänen tälläsi rankkarin sisään 33. minuutilla ja toi keltapaidat tasoihin. Toisella jaksolla Samuel Woodward viimeisteli pilkulta SoVo:n uudelleen johtoon, kun pelikellossa oli tunti täyttymässä. Pari minuuttia ennen loppua SoVo:n Teemu Keisanen rikkoi läpiajoon pääsevää Wilppaan pelaajaa punaisen kortin arvoisesti ja viimeiset minuutit vierasjoukkue joutui taistelemaan vajaalla. Erotuomari Mattias Gestranius joutui viemään pallon pilkulle vielä yhden kerran, kun kolmas lisäaikaminuutti oli kulumassa umpeen. Wilppaan nuori Otto Mäkinen teki viileästi riemukkaan tasoitusmaalin keltamustille.

TPK – PIF 1-2
Kolmosen Kuukauden ottelusta löytyy oma, laajempi raporttinsa täältä:

RaiFu – JyTy 0-2
JyTy jätti RaiFu:n yksin hännän huipuksi viemällä kolme pistettä Kerttulasta. Molemmille ryhmille taistelussa sarjapaikasta äärimmäisen tärkeässä ottelussa vierasjoukkue siirtyi 0-1 johtoon pelin 25. minuutilla. Erkki Vanhanen teki hienon esityön ja Henri ”Pänä” Lehtonen viimeisteli boxin sisältä. Hienoisesti JyTy:n hallinnassa kulkeneessa ottelussa maalipaikkoja syntyi molemmille, mutta vain vieraat pystyivät ne hyödyntämään. Loppunumerot teki Salim Goucham vajaa vartti kentälle tulonsa jälkeen.

Henri Lehtonen teki JyTy:n avausmaalin RaiFu:n verkkoon. Arkistokuva.

Peimari United – FC Inter2   3-0
Peimari United siirtyi sarjan piikkipaikalle lyömällä FC Inter2:n puhtaasti. FC Interille ei tilastomerkintöjä vaihtoja lukuun ottamatta pelistä tullut, sillä kaikki kolme maalia ja kolme varoitusta kirjattiin kotijoukkueen pelaajille. Egzon Ibrahimi antoi alkutahdit, kun OP-Hakkispaanan digitaalit näyttivät vasta viidettä peliminuuttia. Edgar Mastianica tuplasi kotijoukkueen johdon 22. minuutilla. Lopullinen niitti tuli sitten heti toisen jakson alkuun, kun Peimari-kapteeni Samuli Vihervirta tälläsi päätöslukemat. FC Inter2 jatkaa yhdellä putoajan paikoista vain yksi voitto saldonaan.

Peimarin Edgar Mastianica on osunut tällä kaudella kolme kertaa. Lauantaina mies viimeisteli joukkueensa toisen maalin. Arkistokuva.

FC Åland – Masku 2-2
Sarjakolmonen Masku oli viime hetkille asti vankasti kiinni kolmessa sarjapisteessä, mutta niin vain FC Åland kiri tasoihin kahdella lisäajan maalilla. Åland on Maskulle hankala vastustaja, sillä joukkueiden viimeisistä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Masku on voittanut vain yhden. Niclas Forss pamautti vihreävalkoiset vieraat lauantaina johtoon heti avausminuutilla. Oivan takaviistosyötön tarjoili Waltteri Peltola. Myös toisessa maalissa Forss oli mukana. Hän laukoi lyhyen kulman jälkeen kohti maalia, josta Matias Louanto ohjasi pallon maaliin pelin 66. minuutilla. Kotijoukkueen kiri alkoi vasta lisäajalla, mutta tulosta tuli. Ensin Sergei Chibisov puski kavennuksen pitkästä sivurajaheitosta. Heti perään, niin ikään pitkän heiton jälkitilanteessa, pallo pomppi Masku-maalin lähettyvillä. Ville Seppänen teki kaksi reaktiotorjuntaa, mutta kolmanteen flipperipalloon hänkään ei enää eteen päässyt. Tasoituksen FC Ålandille täräytti läheltä John Blomqvist.

ÅIFK – JIK 1-2
Jomala IK otti kauden toisen voittonsa ÅIFK:n vieraana lauantaina. JIK johti tauolla kahdella maalilla ja ÅIFK ei toisella jaksolla päässyt kavennusmaalia lähemmäs. Pelin avausosuman teki Jomalan Filip Helén. Poikkeuksellisesti Pansion Kisapuiston kentällä pelattu ottelu oli tuossa vaiheessa vanhentunut 17 minuuttia. Jeremiah Helenin kauden kolmas maali lisäsi ahvenanmaalaisvieraiden johtoa avauspuolikkaan puolivälissä. Toisella jaksolla Yoonis Muse kavensi tilanteeksi 1-2, mutta enempää maaleja ei nähty. Kotijoukkueen kiri tyrehtyi viimeistään 81. minuutilla Ilkka Kortelaisen ulosajoon.

TOVE – PaiHa 2-0
TOVE harppasi sarjataulukossa useamman sijan voittamalla Porissa PaiHa:n. Molemmille joukkueille tärkeää peliä siivittivät lukuisat harhasyötöt. 22 minuuttia oli taulussa, kun nähtiin TOVE:n ensimmäinen maali. PaiHa-pelaajan palautus omalle maalivahdille tuomittiin epäsuoraksi vapaapotkuksi ja Sami Kirvesmäen veto löysi maaliin läpi pelaajarykelmän. Avauspuolikkaalla PaiHa sai parhaat tilanteensa pitkistä palloista, mutta Lauri Koskela TOVE-maalissa selvitti vaaran paikat. Lopullista sinettiä saatiin odotella toisen jakson lisäajalle. Sami Kirvesmäki vapautti Samuel Sirenin läpiajoon ja tämä ohitti PaiHa:n maalivahti Martti Vanhatalon.

Seuraavat ottelut

Länsi-Suomen Kolmosen seuraavan kierroksen herkullisin taisto lienee Paraisilla perjantaina, kun Peimari United matkaa PIF:n vieraaksi.