Kolmosen viikkoraportti; Pallo-Iirot valloitti saaren

• Alueuutiset

Kolmosen kierroksen mielenkiintoisin taisto pelattiin Ahvenanmaalla. FC Åland ei pystynyt hidastamaan Pallo-Iirojen menoa. Åland tipahti sarjassa kolmanneksi, kun Masku voitti FC Inter2:n. Keskikastissa PIF on saanut pelin uudelleen toimimaan ja se otti toisen voiton peräkkäin. Wilpas ei vieläkään ole kyennyt voittoon sitten kesäkuun ensimmäisen päivän. Wolves, ÅIFK ja TOVE ottivat tärkeitä pisteitä.

SoVo – SC Wolves 2-3
Wolves kaivoi tärkeät kolme pistettä Somerolla. Ottelun avausosuma syntyi 11. minuutilla, kun vieraiden Jami Hannuniemi viimeisteli lukemiksi 0-1. Kotijoukkue heräsi tästä ja kuittasi pelin tasoihin vain minuutti sen jälkeen, kun pallo oli haettu omasta verkosta. Tasoituksesta vastasi Mikko Halonen. Somerolaiset siirtyivät johtoon 35. minuutilla Alimamy Jallohin osumalla. Taukotilanteeksi näytti jäävän 2-1, kunnes Joel Ylistalo tasasi puntit vain minuutti ennen taukovihellystä. Toisella puoliajalla maali-ilottelu rauhoittui ja peli eteni tasatilanteessa pitkään. Lopullinen ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, jolloin Wolvesin Jani Masalin iski loppunumeroiksi 2-3 vierasvoiton Wolvesille.

Jami Hannuniemi teki kauden kahdeksannen maalinsa. Arkistokuva.

FC Inter2 – Masku 0-2
Maskulaiset hakivat rutiinivoiton Interistä. Ottelun avausosuma syntyi 20. peliminuutilla, kun Henri Salo sijoitti pallon rauhallisesti rangaistusalueen rajalta kotijoukkueen verkkoon. Ottelun molemmat osumat syntyivät jo ensimmäisellä jaksolla, sillä maskulaisten 0-2 osuma näki päivänvalon kymmenen minuuttia ennen taukoa. Maalista vastasi lähes sensaatiomaista kautta pelaava Samuli Mikkonen, joka puski kulmapotkusta jo kauden 12. osumansa seitsemännessä ottelussaan. FC Inter2 oli erityisesti avausjaksolla aktiivinen ja vaarallinen, mutta mainiosti torjunut Lassi Pyöli Masku-maalilla selvitti pahatkin tilanteet. Toinen jakso oli maaliton ja loppulukemiksi kirjattiin näin 0-2.

Samuli Mikkonen jatkoi tehokasta debyyttikauttaan Inter2:n vieraana Yläkentällä.

PIF – TPK 3-1
Ylemmän keskikastin sijoista kamppailevat seurat kohtasivat Paraisilla. Turun Pallokerho siirtyi 0-1 johtoon noin viisi minuuttia ennen taukoa, kun Marno Lastula huudatti vierasfaneja näppärällä ”takavasaravippauksella” kulman jälkitilanteesta. Piffenin tasoitus syntyi kuitenkin vielä ensimmäisen jakson puolella Jonas Lehtisen tasoittaessa hieman onnekkaastikin lukemiksi 1-1 puoliajan päätösminuutilla. Toinen jakso eteni tasalukemissa pitkään ja ottelun ratkaisu nähtiin viimeisen vartin aikana. Vartti ennen päätösvihellystä Ville Ranta-Aho ensin riisti pallon omalla kenttäpuoliskolla ja vei pitkän juoksun päätteeksi isännät 2-1 johtoon. Lopullinen naula TPK:n arkkuun lyötiin 89. minuutilla, kun Omar Farhan nakutti kulmapotkun jälkiflipperistä loppulukemiksi 3-1.

Ville Ranta-Aho täräytti maalin komean nousunsa päätteeksi. Arkistokuva.

ÅIFK – TuWe 1-0
Peräkkäisillä sarjasijoituksilla olevat Turun seurat kohtasivat paikallisottelussa. Liikaa tapahtumia ottelu ei tarjoillut, mutta Åbo kaivoi itselleen elintärkeät kolme pistettä. Ottelussa edettiin maalittomassa tasatilanteessa aina 84. minuutille asti, kunnes Barham Ahmadi iski kotijoukkueelle vapauttavan voittomaalin. Voitolla ”Kanarialinnut” lensivät jo pisteen päähän TuWe:sta.

TOVE – FC Boda 4-0
Toejoen Veikot murskasi sarjan hännille pudonneen FC Bodan. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa, kun puoliajan puolessa välissä Sami Kirvesmäki iski ottelun avausosuman. Toisella jaksolla ottelu repesi kotijoukkueen hyväksi. 66. minuutilla Tero Laiho tuplasi lukemiksi 2-0. Kirvesmäki ja Laiho iskivät kumpainenkin vielä maalit mieheen. Kirvesmäen illan toinen osuma syntyi 83. minuutilla ja Laihon toinen, kun varsinainen peliaika oli umpeutumassa. Bodan nykymeno on surullista. Seitsemäs peräkkäinen tappio ja mikäli kurssi ei nopeasti käänny, pelataan Björkbodassa ensi kesänä Nelosta.

Peimari United – Wilpas 2-1
Ylemmässä keskikastissa tasapisteissä olevat seurat kohtasivat toisensa Peimarin isännöidessä salolaisia vieraitaan. Ottelu oli erittäin siisti, eikä erotuomarin virkaa hoitanut Teemu Kujanpää joutunut kaivamaan kortteja taskustaan kertaakaan. Avausmaali syntyi seitsemän minuuttia ennen taukoa, kun Nico Salmiosalo vei kotijoukkueen johtoon. Seuraavaa maalia odoteltiin aina loppuhetkille asti, kunnes maalipörssin kärkinimi Bruno Rodrigues lisäsi kotijoukkueen johtoa 86. peliminuutilla. Wilpas kavensi lukemiksi 2-1 neljännellä lisäminuutilla, kun Valtteri Sinervo osui vieraille. Tämän enempää maaleja ei nähty ja Peimari nappasi täyden pistepotin. Wilpas yrittää edelleen saalistaa ensimmäistä voittoaan sitten kesäkuun alun.

Peimarin maaleista vastasi tuttu kaksikko - Nico Salmiosalo (vas.) ja Bruno Rodrigues. Arkistokuva.

FC Åland – Pallo-Iirot 1-2
Kolmosen suurin mielenkiinto kohdistui lauantai-iltana Ahvenanmaalle. Raumalaiset pitivät kärkipaikastaan kiinni ja hakivat täydet pisteet saarelta. Iirot siirtyi 0-1 johtoon ensimmäisen jakson puolessa välissä, kun Eetu Setänen puski sivuvaparista pallon komeasti Ålandin verkkoon. Kotijoukkueen vahva ensimmäinen jakso palkittiin maalilla tovi ennen taukoa. Jeremiah Helen käytti paikkansa hyväkseen kulmapotkun jälkeen ja tasoitti taukolukemiksi 1-1. Toisella jaksolla maaleja syntyi yksi ja se merkittiin vierasjoukkueen sarakkeeseen. Maalivireeseen päässeen Joonas Manzon hieno laukaus yllätti Ålandin maalia vartioineen Anton Lepolan. Iirojen johto kesti loppuun asti kotijoukkueen painostuksesta huolimatta ja kolme pistettä matkasi iloisen joukkueen ja faniryhmän mukana Satakuntaan. Erityistunnustus ottelusta vielä komeita torjuntoja tehneelle Iirot-maalivahti Henri Saariselle.

Eetu Setänen riehaannutti vierasfanit Ahvenanmaalla puskemalla Iirot 0-1 johtoon. Arkistokuva.

Alakerran ryhmät kohtaavat toisiaan

Tämän viikon kierroksella katseet suuntautuvat sarjapaikastaan taistelevien joukkueiden keskinäisiin koitoksiin. SC Wolves saa vieraakseen TOVE:n ja Inter2 matkustaa Björkbodaan. Muista häntäkuusikon ryhmistä ÅIFK ja TuWe joutuvat koviin testeihin. IFK vierailee Maskussa ja Weikot matkustaa Ahvenanmaalle.