Takaisin
20.6.2019 klo 17.32

Kolmosen viikkoraportti; huikean tasaista

Jaa:

Länsi-Suomen Kolmonen lähtee juhannuksen viettoon huippujännittävässä tilanteessa. Kärjessä Peimarilla on kolmen pisteen kaula, mutta sen jälkeen neljä joukkuetta on pisteen sisällä. Näistä FC Ålandilla on vielä yksi peli rästissä ja sitä kautta mahdolliset kolme pinnaa ”säästössä.” Sarjataulukon häntäpää näyttääkin sitten herkulliselta. Kaikki sijoilla 9-13 olevat joukkueet ovat tasapisteissä ja kun kesätauko lähestyy, voidaankin odottaa raastavaa sarjapaikkataistelua syksyn peleissä. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna pelataan vielä yksi kierros ja sen jälkeen joukkueilla on lyhyt kesätauko.

TPK – ÅIFK 1-0
Turkulaisten paikallisessa Kerho oli maalin parempi. TPK:n syöksykierre tuntuukin nyt kahden perättäisen voiton myötä pysähtyneen ja tasaisessa sarjataulukossakin tilanne alkaa näyttää jo vähän paremmalta. ÅIFK on viimeksi nähnyt voiton heti vapun jälkeen, joten kolmen pisteen tielle sen pitäisi päästä palaamaan pian. Seuraavaksi IFK kohtaan vielä ennen taukoa sarjakärki Peimarin eli helppoa ei tule olemaan. Keskiviikon paikallinen ratkesi yhteen maaliin. Sen tälläsi 16-viivalta yläkulmaan TPK-debyytissään Mikael Sibakov, kun peliaikaa oli vartti jäljellä. Enempää maaleja ei nähty ja huipputilanteitakaan ei tällä kerralla yleisölle juurikaan tarjottu.

PIF – RaiFu 1-0
Pargas IF nousi sarjassa tasapisteisiin jakamaan kakkossijaa Maskun kanssa. PIF:n ensimmäinen voitto kesäkuussa oli tärkeä, jotta paikka kärkijoukoissa pysyy. Tällä kerralla voittoon riitti yksi maali ja viimeisessä neljässä pelissä PIF on tehnyt vain kolme maalia. Lähestyvällä kesätauolla Paraisilla harjoiteltaneen tehokkaampaa hyökkäyspeliä. RaiFu:n tilanne sarjan pohjalla on tukala, vaikka tasaisessa sarjassa seuraavan joukkueen perävalot vielä näkyvätkin. Paljon pitää kuitenkin muuttua, jos Raisiossa aiotaan ensi kaudellakin pelata Kolmosen tasolla. Keskiviikon ottelussa Pajbackalla kotijoukkueen voittomaali syntyi avausjakson lopulla. Asialla oli Frans Grönlund. Siistissä ottelussa erotuomari Jesse Salo ei joutunut nostamaan yhtään korttia.

Masku – TOVE 1-1
Tasapelien erikoisjoukkue Masku antoi taas Peimarille mahdollisuuden lisätä etumatkaa, kun vihreävalkoiset eivät selkeästä hallinnasta huolimatta pystyneet kairaamaan voittoa TOVE:sta koti-Taponkedolla. Maskulla on sarjassa eniten tasapelejä (7), tosin se ei ole vielä hävinnyt kertaakaan. Kierroksen pelissä Masku toki joutui häviölle, kun TOVE kävi vastoin kaikkia pelitapahtumia tekemässä yhden maalin maskulaispäädyssä. Maali syntyi heti toisen jakson alkuun, kun Aki Jyllin antama kulmapotku löysi Otto Cederin. Tämä nosti pallon reidellä, maskulaispuolustuksen avustuksella, maalin kattoon. Masku tuli tasoihin seitsemän minuuttia myöhemmin. Jälleen kerran kovasti uurastanut Niclas Forss osoitti maalintekijän kykyjään ja nosti kauniisti n. 25 metristä pallon TOVE-maalin vasempaan yläkulmaan ohi hieman liikaa vastassa olleen Lauri Koskelan.


Otto Cederin maali toi TOVE:lle tasapelipisteen Maskusta.

FC Åland – JIK 2-1
Odotettu Ahvenanmaan paikallinen pelattiin saaren ykköskentällä, Wiklöf Holding Arenalla. Katsojia hienoon kesäiltaan oli saapunut komeasti yli 450. Avausmaali syntyi nopeasti jo kolmannella minuutilla. Maalintekijä oli tuttu mies, Rezgar Amani, jonka Fredrik Appel löysi pitkällä rajaheitolla maalilta. Vajaan tunnin kohdalla nähtiin Ålandin toinen osuma. JIK-puolustus sähläsi pitkän avauksen ja Daniel Bomanilla oli helppo työ tehdä 2-0. Jomala laittoi pelin jännäksi vartti ennen loppua. Maalin täräytti vapaapotkusta Scott Beeks. FC Ålandilla on yksi ottelu vähemmän muita pelattuna ja se on vain pisteen kakkospaikan perässä. Kärki-Peimariinkaan ei enää ole matkaa kuin neljä pinnaa.

Peimari United – Wilpas 2-0
Salon Wilpas taisteli sarjakärjen vieraana urheasti pitkälle toista jaksoa, mutta se väsyi selvästi toisella puolikkaalla. Silloin kotijoukkue, ja tarkemmin sanottuna Bruno Rodrigues, ratkaisi pelin. Ensimmäinen osuma syntyi 76. minuutilla, kun Bruno Rodrigues viimeisteli takanurkkaan. Sama mies oli asialla viisi minuuttia myöhemmin, jolloin hän pääsi vastaiskuun Wilppaan pallonmenetyksen seurauksena. Peimari jatkaa voitollaan sarjan kärjessä kolmen pisteen turvin ja Sauvossa oltiin varmasti tyytyväisiä, kun tasapelitulos Maskusta kantautui sinne. Peimarille hieno uutinen syyskierrosta ajatellen on myös kevään loukkaantumisesta kuntoutuneen maalitykki Bruno Rodriguesin vankka maalivire.

SoVo – PaiHa 3-1
SoVo oli selvinnyt JyTy-tappiostaan ja palasi voittojen tielle. Avausmaalin Somerolla keskiviikkona teki kuitenkin erityisesti ottelun ensimmäisellä jaksolla vahvasti prässännyt vierasjoukkue. Läheltä keskiviivaa maalille lähtenyt pallo löysi Dionasin pään ja tämä puski kauden neljännen maalinsa, kun peliä oli pelattu 35. minuuttia. Tauolle mentiin vierasjohdossa, mutta toinen jakso oli kotijoukkueen. John Digha onnistui ensimmäiseksi jo kymmenennen kerran tällä kaudella. Maalipörssin kärkinimi pääsi maalipaikkaan 51. minuutilla, eikä erehtynyt. Toisen maalin tunnin kohdalla viimeisteli Nongotamba Shutsa A Lody ja loppulukemat teki pilkulta Samuel Woodward. Rankkari oli SoVo:lle jo kolmas viimeiseen kolmeen otteluun.


Samuel Woodward pääsi pilkulle jo kolmannessa otteluissa peräkkäin. Arkistokuva.

FC Inter2 – JyTy 7-0
Kesäkuun ”kuumin” joukkue, FC Inter2, takoi peräti seitsemän maalia JyTy:n verkkoon. Sarjassa Interin kakkosnippu on noussut jo sarjanousua hätyyttelevien paikoille. Keskiviikkona tauolle mentiin tilanteessa 2-0, kun ensin Elias Mastokangas teki 40. minuutin kohdalla pilkulta maalin ja juuri ennen taukovihellystä Emil Peltonen lisäsi johtoa. Toisella puolikkaalla Inter sitten kylvetti JyTy:ä ihan kunnolla. 49. minuuttia oli taulussa, kun Hushyar Aftab lisäsi sinimustien johtoa. Emil Peltosen illan toinen osuma syntyi 67. minuutilla ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin oli Mika Scoarnecin vuoro. Paluuta kentille tekevä Albion Ademi viimeisteli 6-0 viitisen minuuttia ennen päätöstä ja vielä ennen loppuvihellystä ehti myös Almin Cero maalintekoon.

Viimeinen kierros ennen kesätaukoa

26.6.

19:00

Paimio KHT

PaiHa

FC Inter 2

27.6.

19:00

Impivaara nurmi

JyTy

PIF

28.6.

19:00

Raisio Kerttula KHT

RaiFu

Masku

28.6.

19:45

Pori Urheilukeskus TN

TOVE

TPK

29.6.

13:30

Impivaara nurmi

ÅIFK

Peimari UTD

29.6.

15:00

Salo Keskuskenttä nurmi

Wilpas

FC Åland

29.6.

16:00

Vikingavallen gräs

JIK

SoVo

TOVE ja FC Åland pelaavat rästipelinsä 13.7. Toejoella.

Sarjatilanne

Peimari UTD

12

7

4

1

25-6

25

Masku

12

5

7

0

25-11

22

PIF

12

6

4

2

17-10

22

FC Inter 2

12

6

3

3

33-18

21

FC Åland

11

6

3

2

22-12

21

Wilpas

12

5

2

5

24-21

17

SoVo

12

5

2

5

23-27

17

TOVE

11

4

3

4

16-19

15

JIK

12

3

3

6

20-25

12

PaiHa

12

3

3

6

10-15

12

ÅIFK

12

2

6

4

5-10

12

TPK

12

4

0

8

18-25

12

JyTy

12

3

3

6

14-32

12

RaiFu

12

1

3

8

9-30

6