Kolmosen viikkoraportti; Albion Ademi tehokkaana Inter 2:n paidassa

• Alueuutiset

Veikkausliigasta tuttu Albion Ademi vahvisti Interin kakkosjoukkuetta Björkbodassa. Sunnuntai-iltapäivän saldo miehen ensimmäisessä Kolmosen ottelussa oli kaksi maalia. Voitolla Inter nousi viivan yläpuolelle. PIF pitää varpaillaan kärkijoukkueita, jotka toki kaikki myös voittivat omat ottelunsa.

TPK – SoVo 4-0
Sarjan ylemmässä keskikastissa taistelevat seurat kohtasivat keskinäisessä ottelussaan. TPK nousi voitolla pisteen päähän viime otteluissaan heikosti pelanneesta Someron Voimasta. Pallokerho siirtyi 1-0 johtoon ensimmäisellä jaksolla, kun Robert Nygård osui 14. minuutilla somerolaisten tolppien väliin. Ennen taukoa ei lisämaaleja nähty, joten toinen puoliaika potkaistiin käyntiin kotijoukkueen johtaessa kamppailua. Jyri Sundin lisäsi TPK:n johtoa tunnin pelin jälkeen viimeistellessään 2-0 maalin. Isäntäjoukkue ratkaisi ottelun viimeisellä kympillä, kun Jussi Ojala, sekä Joakim Julie kurittivat vieraitaan ja näin turkulaiset nappasi tärkeän 4-0 voiton.

Robert Nygård avasi TPK:n maalijuhlat SoVo:a vastaan

Masku – ÅIFK 1-0
Sarjassa toisena Pallo-Iirojen perässä majaileva maskulaisryhmä otti niukan kotivoiton Åbo IFK:sta. Ottelun ainoa osuma syntyi jo toisella peliminuutilla, eikä maalintekijä yllättänyt ketään. Samuli Mikkosen 13. maali kahdeksannessa ottelussaan varmisti täyden pistepotin maskulaisille. Kotijoukkue oli päästää turkulaisvieraansa vielä tasoihin, jopa ohikin, mutta ÅIFK:n viimeistely-yritykset eivät olleet riittävän laadukkaita.

ÅIFK:n puolustus joutui juoksemaan Maskun Samuli Mikkosen perässä. Mikkonen teki ottelun ainoan maalin

Wilpas – PIF 0-2
Paraisten ylpeys Piffen nappasi rutiinivoiton Wilppaan vieraana. Avausosuma syntyi puolen tunnin pelin jälkeen, kun Ville Ranta-Aho vei vieraat 0-1 johtoon. Tämä tulos jäi voimaan, kun siirryttiin tauolle. Toisen jakson alussa Piffen oli vahva ja Jonas Lehtisen maali puoliajan neljännellä minuutilla varmisti vieraille kolme pistettä lukemin 0-2. Siistissä ottelussa erotuomarin keltainen kortti heilahti vain kerran.

SC Wolves – TOVE 0-2
Wolvesin ja TOVE:n kamppailussa nähtiin maalien lisäksi dramatiikkaa punaisten korttien muodossa. Avausjaksolla Toejoen oma joukkue siirtyi 0-1 johtoon 25. minuutilla, kun Vili Huppunen löi nimensä maalisarakkeeseen. Toista jaksoa oli ehditty pelata kymmenisen minuuttia, kun alkoi tapahtua. Ensin Wolvesin toppari Jiri Vainio nappasi toisen keltaisen korttinsa ja lähti suihkuun. Tämän jälkeen heti Sami Kirvesmäki iski vieraiden 0-2 osuman, joka ratkaisi ottelun TOVE:n eduksi. Vierasjoukkue ei kuitenkaan lopettanut ottelua yhdellätoista miehellä, sillä Petteri Itäranta nappasi 64. minuutilla toisen korttinsa ja näin ollen ottelu vietiin loppuun tasamiehisinä.

FC Åland – TuWe 1-0
Turun Weikkojen lähtökohdat otteluun eivät olleet erinomaiset, sillä heillä ei ollut yhtään vaihtomiestä mukana. Lisäksi alkulämmittelyssä tullut vamma pakotti vieraat pelaamaan koko ottelun vajaamiehisenä. Soroush Mahmoudi käytti TuWe:n vajaamiehisyyden hyväksi ja iski ottelun ainoa osuman jo neljännellä peliminuutilla. Åland palasi näin voittokantaan ja jatkaa sarjassa kolmantena jahdaten toisena olevaa Maskua.

FC Boda – FC Inter2  1-2
Inter2 sai otteluun todella kovan luokan vahvistuksen, kun Veikkausliigajoukkueessa ja alle 19-vuotiaiden kotikisoissakin esiintynyt Albion Ademi nähtiin kentällä. Ademi näytti olevansa pelimies ja vei vieraat 0-1 johtoon reilut viisi minuuttia ennen taukoa. Sarjajumbona majaileva Boda iski tasoituksen vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa ja varmasti jo luuli saaneensa pisteen Interiltä. Djibril Lakh sai kunnian tasoitusosumasta. Interillä oli kuitenkin takataskussaan ase nimeltä Albion Ademi, jonka viimeisellä minuutilla tehty osuma toi vieraille kolme sarjapistettä.

Pallo-Iirot – Peimari United 2-0
Pallo-Iirot kaatoi Peimarin kotonaan. Avausmaali syntyi kotijoukkueelle onnekkaasti, sillä tilastoihin merkittiin oma maali, kun Peimarin pelaaja puski Iirojen Joonas Manzon keskityksen epäonnisesti omaan maaliin. Peimari teki kaikkensa kaataakseen sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävän raumalaisryhmän, eikä voitto irronnut kotijoukkueelle helposti. Ratkaisumaali syntyi kuitenkin jo 52. peliminuutilla, kun Mikael Lahtivuori sijoitti pallon Peimarin maaliin ja lukemat 2-0 säilyivät taululla aina päätösvihellykseen saakka. Komean syötön Lahtivuoren maaliin antoi tauolla kentälle tullut Emenike.

Joonas Manzon keskitys kimposi onnekkaasti Peimarin omasta pelaajasta maaliin

Tärkeitä pelejä tulossa

Tulevalla kierroksella pelataan useampikin hyvin tärkeä ja mielenkiintoinen ottelu. Jo keskiviikkona Yläkentällä FC Inter2 saa vastaansa SC Wolvesin. Molemmille pisteet sarjapaikkaa ajatellen ovat huipputärkeitä. Toinen ja yhtä tärkeä alakerran taisto on perjantaina pelattava ÅIFK:n ja FC Bodan mittelö. Keskiviikkona mielenkiintoa on myös toisen paraislaisen joukkueen, PIF:n, pelissä. PIF on parantanut peliään ja ”haistelee” edelleen aivan kärjen takana. Vastaansa PIF saa Pallo-Iirot. Viikonlopun peleistä pitää vielä ehdottomasti nostaa Maskun ja FC Ålandin keskinäinen Taponkedolla. Kummallakaan ei ole ottelua varaa hävitä, mikäli Pallo-Iirojen tavoittaminen on vielä kiikarissa.