Kolmosen nousuraportti; KaaPo nousi komeasti Kakkoseen

• Alueuutiset

FC Åland ei pystynyt kotikentällään ihmeeseen ja 2-2 tasapeli tiesi KaaPo:lle sarjan voittoa ja ensi kaudeksi Kakkosen pelejä. Länsi-Suomen Kolmosen tämän kauden eittämättä paras joukkue nousi ansaitusti.

Lauantai-iltapäivän joukkueiden viimeiseen sarjapeliin asetelma oli selvä. Kotijoukkue FC Ålandin pitäisi tehdä pienoinen ihme ja voittaa KaaPo vähintään kuudella maalilla viedäkseen nousupaikan maalieron turvin.

Joona Järvistö vei KaaPo:n johtoon jo 9. minuutilla

Viimeisinkin toivonripe karisi FC Ålandilta heti alkuun. Pelin 9. minuutilla KaaPo:n Joona Järvistö sai pitkän syötön puolustuksen selustaan, kiersi maalivahdin ja täräytti vieraat 0-1 johtoon. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Järvistö alusti laidalla, käytti pallon Rami Ojanperällä, joka vapautti Juha-Pekka Jääskeläisen maalintekoon.

KaaPo:n toinen maali oli Juha-Pekka Jääskeläisen käsialaa

KaaPo pelasi ottelua vapautuneesti, eikä FC Ålandille syntynyt juurikaan maalipaikkoja. Oikeastaan maalipaikka ei ollut Ålandin Samuel Fagerholmillakaan, mutta niin vaan hän yllätti kaukolaukauksella pelin 23. minuutilla maalista ulkona olleen KaaPo-vahti Jesse Peltosen. Kovin lähelle KaaPo:n maalia ei kotijoukkue päässyt myöhemminkään. Toki pelin 35. minuutilla pallo kumahti KaaPo:n ylärimaan. Pelitavalleen uskollisena FC Åland viljeli paljolti pitkiä palloja, jotka KaaPo-puolustus hyvän ottelun pelanneiden Joona Jussilan ja Leevi Puputin johdolla helposti siivosi.

KaaPo:n puolustus putsasi kotijoukkueen lähentelyt helposti

Hetki ennen taukoa päättyi FC Ålandin nousuhaave lopullisesti. Jos sitä nyt joukkueen viime viikon PIF-tappion jälkeen enää juuri olikaan. Elias Eriksson otti viiteen minuuttiin kaksi varoitusta ja erinomaisesti hankalan ja tunnepitoisen ottelun hallussaan pitänyt erotuomari Mattias Gestranius poisti miehen kentältä.

Ottelun päätöspuolikas sujui samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. KaaPo hallitsi ja sen alakerta selvitti vähät kotijoukkueen tilanteet tyylikkäästi. Kaikesta huolimatta FC Åland teki kuitenkin vielä minuutti ennen loppua tasoitusmaalin. Tämäkin maali oli melko yllättävä, kun vaarattoman oloisen laitavaparin aikana KaaPo oli ilmeisesti jo nousutunnelmissa ja pallo livahti verkkoon. Tasapeli ei anna oikeutta pelin kulusta, mutta se ei kaarinalaisjuhlia himmentänyt.

KaaPo:n äänekäs faniryhmä iloitsi seuran noususta

Ottelun toisella jaksolla kotijoukkueen pettymys purkautui paikoitellen melko ruminakin otteina ja koko ottelussa erotuomari Gestranius jakoi Ålandille peräti seitsemän varoitusta. Näistä yksi johti siis myös ulosajoon jo ensimmäisellä jaksolla.

KaaPo:n viimeisen ottelun suurimpia onnistujia olivat erityisesti ensimmäisellä jaksolla alati vaarallinen Joona Järvistö, topparipari Jussila-Puputti sekä keskikentän vahva kaksikko Jukka-Pekka Tuomanen, Niklas Kuusio. Tuomasen rooli keskialueen pohjalla riistäjänä, mutta samalla palloja varmasti omilleen jakavana pelin rakentajana oli tässäkin pelissä KaaPo:lle tärkeä.