Takaisin
23.4.2019 klo 09.38

Kolmosen Kuukauden ottelut starttaavat kuumalla Paimion derbyllä torstaina

Jaa:

Turun Seutusanomat on Kolmosen Kuukauden otteluiden kumppani ja pelit näkyvät suorana, selostettuna striiminä lehden sivuilla https://turunseutusanomat.fi/. Pelit selostaa Mikko ”Monska” Seppälä. Huhtikuun Kuukauden ottelua isännöi Paimion Haka ja paikallisvastustaja Peimari United takaa huikean tunnelman Paimion Soikan katsomoon. Ottelun kick off on torstaina klo 19.00, mutta lähetys Paimiosta alkaa jo klo 18.45.

Isäntäjoukkue PaiHa on sarjassa kolmen kierroksen jälkeen kahdeksantena. Sarja-avauksessa se hävisi niukasti Pargas IF:lle ja toisessa pelissä PaiHa otti tasapelipisteen Maskulta. Pääsiäiskierroksella Haka pääsi sitten voiton makuun hakemalla kolme pistettä TPK:lta. Voitto alla on mukava lähteä paikalliskamppailuun. PaiHa:n päävalmentaja Rodrigo onkin melko tyytyväinen sesongin starttiin.

- Sarja on käynnistynyt joukkueemme osalta hyvin. Kuten odotimmekin, sarja tulee olemaan todella tasainen. Ensimmäisissä otteluissa olemme onnistuneet luomaan organisoidun puolustuksen, mutta hyökkäyspäähän kaivattaisiin vielä vähän lisää virtaa ja luovuutta. 

Nousutavoittein sarjaan

Päävalmentaja Rodrigo ei suuresti kainostele, kun kysytään joukkueen tavoitteista.

- Kuten varmaan jokainen muukin joukkue, niin sarjaan lähdetään mukaan taistelemaan voitosta ja noususta, sanoo brassivalmentaja.

Joukkueenjohtaja Tara Jaakkola, komppaa, mutta myös hieman toppuuttelee.

- Totta kai kaikki lähtevät aina taistelemaan sarjan voitosta. Meillä on kuitenkin tällä kaudella todella nuori joukkue ja on tärkeää, että vakiinnuttaisimme paikkamme sarjassa ja pääsisimme jatkossakin viemään eteenpäin tätä projektia, pohtii Jaakkola.

PaiHa:n riveissä pelasi jo viime kaudella brasilialaisia pelaajia, joista osalle aukesi kauden jälkeen ammattilaisura Brasiliassa. Brasseja on mukana tälläkin kaudella kolme ja muiltakin uusilta pelaajilta päävalmentaja odottaa paljon.


Rodrigo luotsaa Paimion Hakaa.

- Viime kaudella kolme joukkueessamme pelannutta brasilialaista olivat erinomainen lisä joukkueeseen. Nyt tulijoista kannattaa mainita uudet brassit sekä Martti Vanhatalo, Elja Heiskanen ja Alec Engblom, kertoo Rodrigo.

Joukkueenjohtaja Tara Jaakkola iloitsee myös päävalmentajan mainitsemista uusista pelaajista.

- Viime kaudella FC Halikon yhteistyöseurasopimuksen kautta jo mukana ollut maalivahti Martti Vanhatalo on hienosti murtautunut alkukaudella avauskokoonpanoon. Nuori maalivahti on hoitanut paikkansa kypsästi. Åbo IFK:sta tullut Alec Engblom on erinomainen lisä keskikentälle ja PaiHaan Granista palannut Elja Heiskanen tuo kokemusta topparina. 


PaiHa:n paitaan palannut Elja Heiskanen on tärkeä pelaaja puolustuslinjassa.

Brasilialaisavuista Rodrigo kehottaa seuraamaan erityisesti kärkipelaaja Pedro Lucasia.

- Hän on tehnyt tähän mennessä Hakan kaikki maalit, mutta häneltä odotamme enemmänkin. 

Tara Jaakkola vinkkaa yleisölle paikallistaistelussa myös muita seurattavia.

- Ainakin molempien joukkueiden maalivahteja kannattaa seurata. Meiltä 18-vuotias Vanhatalo on kantanut vastuun hienosti ja Peimari sai toivotun paluumuuttajan, kun Gerson Lima palasi Kakkosesta Sauvoon. Odotan myös, että paimiolainen Waltteri Saaristo avaa maalihanat tärkeässä paikassa. Hän syötti Kerhoa vastaan voittomaalin, joten uskon, että virtaa löytyy Paimiossa Vuoden jääkiekkoilijana tänä vuonna palkitulta oman kylän pojalta, ennakoi joukkueenjohtaja Jaakkola.

Päävalmentaja Rodrigon mukaan ensimmäisissä peleissä on ollut useita onnistujia.

- Martti Vanhatalon ja Elja Heiskasen lisäksi esiin voisi nostaa toppari Aulis Lehdon ja puolustuksessa kaikissa matseissa täydet minuutit urakoineen Aleksi Heikkilän. 


Pedro Lucas on kauden alussa vastannut kaikista Paimion Hakan tekemistä maaleista.

PIF nousijasuosikki

Rodrigo ja Tara Jaakkola nostavat sarjan nousijasuosikeiksi ainakin PIF:n.

- Näkisin, että tällä hetkellä nousijasuosikiksi on kirinyt PIF, mutta totta kai meilläkin on mahdollisuus nousta Kakkoseen, povaa Rodrigo.

- Alkukaudella on pelattu paljon otteluita ristiin ja ennakkoon koviksi veikatuista esimerkiksi Masku ja Peimari ovat pelanneet tasapelejä nousijajoukkueita vastaan. Piffen on ollut vaarallinen, mutta on vaikea arvioida, kenellä pitkässä juoksussa pysyy oma peli kasassa tai kuka yhtäkkiä saa kovan vaihteen päälle, sanoo Jaakkola.

Paikallispelin voitolla iso merkitys

PaiHa-valmentaja Rodrigo näkee torstain ottelun tuloksen tärkeäksi.

- Paikallispeleillä on meille suuri vaikutus. Lähdemme pelaamaan voitosta ja onnistuminen tähän paikkaan toimisi hyvänä "ponnistuslautana" kevätkauden muihin peleihin. Voitolla on todella suuri merkitys. Peimarilla on hyvä pelin organisointi ja voitosta taistellaan taatusti täydet 90 minuuttia, ennakoi Rodrigo.

- Hakan ja Peimarin väliset paikalliskamppailut ovat niitä kohtaamisia, joista puhutaan vielä monta vuotta jo pelattujen otteluiden jälkeen ja monta kuukautta sekä viikkoa ennen tulevia matseja. Vaikka kaikki alkukauden pelit ovat olleet meille tärkeitä, niin kyllähän ne ovat olleet tavallaan myös valmistautumista tähän yhteen matsiin. Mikään ei ole niin hienoa kuin KHT Soikan katsomot täynnä tuttuja kasvoja ja kaikki kannustamassa paikallisia joukkueita, hehkuttaa Tara Jaakkola.

PEIMARI UNITED HALUAA MENESTYÄ JOUKKUEENA

Tutulla treenikentällä torstaina vierasjoukkueena pelaava Peimari United lähtee Kuukauden otteluun sarjataulukon kakkospaikalta. Peimari voitti avauksessaan TOVE:n, mutta toisen kierroksen ottelu RaiFu:a vastaan vieraskentällä toi vain tasapelipisteen. Pääsiäislauantaina vihdoin todelliselle kotikentälleen, Sauvon OP-Hakkispaanalle päässyt Peimari rökitti JyTy:n maalein 5-0.

Peimarin päävalmentaja Tiago Santos on sarjan avauspeleihin melko tyytyväinen.

- Vastahan sarja käynnistyi ja kolmessa pelissä olemme hukanneet kaksi pistettä. En kuitenkaan missään nimessä syytä pelaajia pistemenetyksestä Raisiossa. Joskus vain ei ole meidän päivämme ja joka tapauksessa niin minä kuin pelaajatkin olemme alkuun tyytyväisiä, kiittelee Tiago Santos.

Päävalmentaja Santos ei muutenkaan halua katsoa kautta liian pitkälle eteenpäin.

- Fokuksemme on aina seuraavassa pelissä. Tutkimme vastustajaamme ja sitten teemme maksimisuorituksen saadaksemme kolme pinnaa. Kauden lopussa sitten ynnätään lopulliset pisteet.


Peimari-valmentaja Tiago Santos haluaa pitää joukkueensa fokuksen tiukasti vain seuraavassa pelissä.

Portugalilaisluotsin mielestä Peimarin talviharjoittelukausi ei ollut mitenkään täydellinen.

- Valmistautumiskausi on kyllä tosi pitkä Suomessa. Hävisimme ensimmäisen treenipelimme, mutta sen jälkeen kehitimme omaa peliämme ja pelitapaamme. Myös tulokset kehittyivät ja lopulta hävisimme vain yhden talvipelin neljästä, muistelee Tiago Santos talvikautta.

Joukkue pysynyt kasassa

Peimari Unitedin pelaajisto on säilynyt käytännössä samana. Päävalmentaja näkee asian ehdottoman positiivisena.

- Meillä on melkein sama miehistö kuin viime kaudella ja se on mielestäni yksi avaintekijä tähän kauteen. Emme ole vain joukkue, olemme kuin perhe.

Tiago Santos ei halua nostaa esiin yksittäisiä pelaajia kauden arvioissaan. Hän korostaa joukkueen merkitystä.

- Sanon aina pelaajilleni, että uskon työntekoon. Tärkeää on lisäksi, että jokainen ymmärtää, että joukkue on paljon tärkeämpi kuin kukaan yksittäinen pelaaja.


Peimari Unitedin valmentaja Tiago Santos haluaa korostaa yksilöiden sijaa joukkueen tärkeyttä.

Samasta syystä Santos ei myöskään kysyttäessä halua vinkata yleisölle, ketä tai keitä pelaajia joukkueessa kannattaa erityisesti torstain pelissä seurata.

- Suosittelen yleisöä seuraamaan peliämme kokonaisuutena. On paljon mielenkiintoisempaa analysoida dynamiikkaamme kuin yksittäistä pelaajaa. Kolmen ensimmäisen kierroksen peleissäkin näen meidän onnistuneen nimenomaan joukkueena, enkä halua niistäkään nostaa esiin yhtä tai useampaakaan pelaajaa, pohtii Peimari-luotsi.

Tähän mennessä pelattujen pelien tilastot tukevat joukkueen korostamista. Peimari on tehnyt kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa kahdeksan maalia ja ne jakautuvat viidelle eri pelaajalle. Yhden maalin TOVE teki lisäksi omiin, joten joukkueen maalipörssin kärkeen pääsee tässä vaiheessa kahdella osumalla. Sekä Egzon Ibrahimi että Edgar Mastianica tekivät kaksi maalia edellisessä pelissä JyTy:n verkkoon. Muita maaliseppoja ovat olleet Eero Vornanen, Samuli Vihervirta ja Ali Al-Take. Viime kaudella Kolmosen Vuoden pelaajaksi valittu Bruno Rodrigues on ollut vielä loukkaantuneiden kirjoissa ja tervehtyessään mies tuo juuri maalintekovoimaa Peimarille.


Mustapaitojen Egzon Ibrahimi (nro 5) ja Ali Al-Take (nro 11) ovat molemmat jo onnistuneet maalinteossa tällä kaudella.

Tiago Santos on melko varovainen myös arvioidessaan sarjan voimasuhteita.

- Olen nähnyt vasta kahdeksan joukkuetta tositoimissa, joten selvää mielipidettä minulla ei ole ennakkosuosikista. PIF on näyttänyt vahvimmalta ja kärjessähän he nyt ovatkin. Mutta tosiaan, en ole vielä nähnyt kaikkia joukkueita. En myöskään vielä ihan täysin osaa asemoida meitä, mutta kolme pistettä yritämme saada jokaisesta pelistämme.

- PaiHa:lta odotan torstaina hyvää pallonhallintaa ja dynaamista hyökkäyspeliä. Heillä on lisäksi muutama yksittäinen pelaaja, joka pystyy tekemään ratkaisevan eron vastustajaan, ennakoi Santos.

Vaikka koko Paimio-Sauvon alue odottaakin torstain ottelua jo vesi kielellä, ei Peimari-valmentaja halua sokeutua yhden ottelun tärkeydestä.

- Kaikella kunnioituksella peliä kohtaan, mutta minulle derby on vain yksi ottelu, josta me voimme saada kolme pistettä, yhden pisteen tai nolla pistettä. Meidän tulee olla omia itseämme ja pelata kolmesta pinnasta, päättää Tiago Santos.

Suora ottelulähetys Turun Seutusanomien sivuilla

Länsi-Suomen Kolmosen Kuukauden ottelun lähetys alkaa torstaina klo 18.45 osoitteessa https://turunseutusanomat.fi/. Peli käynnistyy klo 19.00 ja selostuksesta vastaa Mikko Seppälä.