Takaisin
9.10.2019 klo 12.44

Kolmosen Kuukauden ottelussa nousujuhlat ja putoamistaistelua

Jaa:

Kolmosen tämän kauden viimeisessä Kuukauden ottelussa tulevana lauantaina päästään todistamaan Pargas IF:n nousujuhlia. Viime viikolla, sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella, sarjan voiton varmistanut PIF nostaa mestaruuspytyn ilmaan koti-Pajbackalla viimeisen ottelun jälkeen. Vieraaksi Paraisille saapuva TOVE sen sijaan joko juhlii tai suree päätösvihellyksen soidessa. Porilaisilla on kyseessä sarjapaikka ja se vaatii ehdottomasti voittoa, jos TOVE ei halua pohtia muiden pelien tuloksia. Tasapelikin saattaa TOVE:lle riittää, mutta silloin se tarvitsee apua myös muilta paikkakunnilta. Jännitys on lauantaina huipussaan ja ottelua voi seurata Turun Seutusanomien sivuilta. Lähetys Paraisilta alkaa klo 15.45.

Kotijoukkue Pargas IF:n päävalmentaja Stefan Strömborg uskoo, että PIF pelaa sarjanousijan ylpeydellä myös viimeisen pelinsä tällä kaudella.

- Olemme jo varmistaneet nousumme, mutta haluamme tuoda siitä saadun positiivisen energian myös viimeiseen peliimme TOVE:a vastaan.

- Koemme, että tämä sarjavoitto on todellakin myös koko seuramme ja paikkakuntamme voitto. Edustusjoukkueemme haluaa edustaa koko seuraa ja sen vuoksi haluamme ehdottomasti näyttää sitä kentällä myös viimeisessä pelissä. Meillä tulee jälleen kerran olemaan iso kannattajatuki sekä omat juniorimme paikalla. joten joukkue haluaa varmasti taas kerran tehdä parhaansa, uskoo Strömborg.

PIF varmisti nousun viime viikon perjantaina, kun se kävi ottamassa Raisiosta rökälevoiton. Pelin jälkeen Paraisilla käynnistyivät nousujuhlat. 

- Olemme toki jo hieman viikonlopun aikana juhlineet nousua, mutta se ISO nousujuhla on vasta lauantaina. Ensin peli ja sitten sen jälkeen aiomme nauttia mitaleista ja PIF Jalkapallon päättäjäisjuhlasta, joka järjestetään meidän omassa hallissamme PIF Centerissä lauantai-illalla, kertoo nousujoukkueen valmentaja.


Stefan Strömborg on luotsannnut Piffenin sarjanousuun.

PIF on valmistautunut viimeiseen otteluun rutiininomaisesti.

- Aiomme harjoitella myös tämän viikon ihan normaalisti. Käytämme kaikki viikon harjoitusrutiinimme ja rytmimme normaalilla tavalla. Tapamme on, että harjoittelemme koko viikon ja sen perusteella minä ja apuvalmentaja Antti Kinnunen valitsemme iskukykyisimmät pelaajat lauantai-iltapäivän peliin. 

Piffenin valmennus ”scouttaa” myös tulevaa vastustajaa TOVE:a normaaliin tapaan ja yrittää löytää heistä jonkun heikon kohdan, mihin voisi vähän enemmän iskeä kiinni lauantain pelissä.

- Olemme jo monta viikkoa mielestäni pelanneet hyvällä kenttätasapainolla ja haluamme ehdottomasti jatkaa sitä ja jopa niin, että haluamme sitä vielä hieman parantaa, kertoo Stefan Strömborg.

- Yksi teemamme on joulukuusta asti ollut se, että parannamme peliämme koko kauden ajan ja olemme siinä myös hyvin onnistuneet. Meidän pallollinen pelaaminen on luonut meille myös hyvät lähtökohdat puolustuspeliimme ja myös päinvastoin eli puolustustasapainomme tukee hyökkäyspelaamistamme, analysoi Strömborg.

- Tiedämme, että voimme hyvällä puolustuspelillä luoda paljon maalintekopaikkoja itsellemme ja kun siihen lisäämme meidän pallollisen pelaamisen kautta luodut tilanteemme, niin summa summarum; meistä on tullut voittava joukkue ja kokonaisuus tässä sarjassa. 

Onnistumiset ruokkineet itseluottamusta

Vahvan kauden pelannut PIF:n nippu on huokunut lähes koko kauden vahvaa itseluottamusta kentällä. Päävalmentaja Stefan Strömborg pitää tätä luonnollisena asiana.

- Totta kai onnistumiset ovat nostaneet pelaajiemme itseluottamustasoa koko ajan ja se on kuitenkin äärimmäisen tärkeätä meille, että pelaajat tuntevat olonsa mukavaksi kentällä. He pelaavat omilla vahvuuksillaan, onnistuvat toistuvasti omissa rooleissaan ja saavat siitä tärkeätä itseluottamuksen tunnetta.

- Valmennuksen tehtävä on mielestäni luoda sellainen pelitapa ja filosofia, jossa pelaajat voivat ja haluavat pelata. Ja siihen kokonaisuuteen pitää löytää pelaajia rooleihin, jotka tukevat tätä pelitapakokonaisuutta. Seuratasolla haluamme myös joukkueeseen pelaajia, jotka sopivat seuran identiteettiin ja arvoihin peilaten koko seuran pitkää historiaa, valottaa Strömborg.

PIF:n pelaajat ovat kaudella onnistuneet laajalla rintamalla. Stefan Strömborgin mukaan ryhmässä on paljon ns. runkopelaajia eri rooleissa. PIF:lla on vahvoja puolustusorientoituneita pelaajia ja myös vahvoja hyökkäysorientoituneita pelaajia. Kun siinä välissä hääräilee hyvin kenttätasapainon hallitsevia pelaajia, niin onnistunut kokonaisuus on hallussa.

- Maalivahtina ”Arska” Uschanoff on kenties kantanut kovimman henkisen taakan, koska hän on yksin kantanut maalivahtivastuun ja oli jopa armeijassa alkuvuoden. Kova suoritus, kiittelee ”Stefu” Strömborg Uschanoffia.

- Monella muulla pelipaikoilla meillä on paljon vaihtoehtoja, joten on sanomattakin selvää, että materiaalimme laajuus on myös ollut tärkeä tekijä menestyksessämme. Joka pelipaikalle ja joka peliin meiltä on aina löytynyt hyvä pelaaja tähän sarjaan. Se, että meillä ei ole ollut juurikaan loukkaantumisia tällä kaudella, on myös lisännyt iskukykyämme kaiken aikaa.

Stefan Strömborg nostaa esiin kaksi pelaajaa, jotka ovat suorittaneet tasaisen varmasti koko kauden ajan ja heidän pelinsä omissa rooleissaan on kehittynyt koko kauden.

- Frans Grönlund, toppari, on pelannut mahtavan kauden ja nauttii nyt taas pelaamisestaan ja se näkyy ja huokuu ulospäin. Hieno tarina ja kausi kaiken kaikkiaan ja olen aivan varma, että Frans kehittyy edelleenkin paljon.

- Yasser al Mushavi (Jasser), keskikentän pohjalla yhdessä Wille Öhmanin kanssa on kehittynyt omassa roolissaan myös hienosti ja toki myös Willen tukemana. Jasser tuli meille laitapakiksi, mutta hänestä saimme tällä kaudella keskikenttäpelaajan, joka istuu pelitapaamme erinomaisesti. Hän on löytänyt itselleen roolin, jossa viihtyy ja näen myös hänessä lisäpotentiaalia, veikkailee PIF-valmentaja.


PIF:n Frans Grönlundin (oik.) kausi on ollut vahva.

PIF on kärsinyt hienolla kaudellaan vain kaksi tappiota, joista toinen tuli kevätkierroksella juuri TOVE:a vastaan Porissa. Toista kertaa paraislaiset eivät aio TOVE:n antaa yllättää.

- Olemme tosiaan hävinneet tällä kaudella kaksi peliä ja TOVE vieraissa on niistä toinen. Meillä on lauantaina mahdollisuus korjata asiaa jonkin verran, joten aiomme olla valmiina. Lähtökohta on mielestäni hieno, koska vastustajan on pakko voittaa meidät toistamiseen ja se luo mielenkiintoisen haasteen; miten he lähtevät meitä vastaan pelaamaan, kun tietävät, että tappio ja mahdollisesti tasapelikään ei heille riitä. 

- Meidän tehtävämme on sitten luoda vasta-aseet siihen, miten TOVE meitä vastaan tulee pelaamaan. Olemme nähneet Pajbackalla tällä kaudella paljon puolustusvoittoisia ryhmityksiä. Toisaalta kukaan ei ole meitä vielä tällä kaudella myöskään onnistunut voittamaan kotikentällämme, päättää Stefan Strömborg. 

TOVE keskittyy voiton ottamiseen

Vieraaksi Paraisille matkustavan Toejoen Veikkojen tilanne sarjassa on tukala. Porilaisten valmennus uskoo kuitenkin, että joukkueella ei mene ”lataus yli”, vaikka sillä on käytännössä pakkovoiton paikka.

- Peli on tärkeydestään huolimatta yksi peli muiden joukossa. Valmistaudumme peliin kuin mihin tahansa peliin, kertoo TOVE:n valmentaja Kaj-Markus Rantala.

Valmennusjohtoon niin ikään kuuluva Jussi Rantala on myös luottavainen.

- Jokainen joukkueen jäsen uskoo sarjapaikkaan. Fiilis joukkueessa on positiivinen. Kaikki on edelleen omissa käsissä ja ottelun alkaessa emme ole riippuvaisia muiden paikkakuntien tuloksista, valaa Jussi Rantala uskoa.


Niko Vainionpää on ollut TOVE:n ykkösmaalipyssy tällä kaudella.

TOVE on lähes koko kauden ollut putoamisviivan tuntumassa ja Kaj-Markus Rantala tietää siihen syytkin.

- Joukkue on kärsinyt normaalia enemmän runkopelaajien loukkaantumisista. Ja vieläpä vakavista, koko kauden päättäneistä loukkaantumisista. Tälläkin hetkellä joukkueemme pelaajista kahdeksan on loukkaantumisten takia sivussa, harmittelee TOVE-käskyttäjä.

Kevätkierroksella TOVE otti PIF:sta kotivoiton ja se tuo Jussi Rantalan mielestä uskoa myös lauantain otteluun.

- Tiedämme, että meillä on materiaali ja taito voittaa jokainen joukkue sarjassa. Se vaatii tasaisuutta suoritukseen sekä pelin sisällä, että pelien välillä. Viimeksi onnistuimme Piffeniä vastaan toteuttamaan asiat oikealla tavalla ja tiedämme, että osaamme sen myös tulevana lauantaina, pohtii Jussi Rantala.

Vaikka PIF jo viime viikolla varmisti nousunsa Kakkoseen, ei TOVE:n valmennuskaksikko usko sen oleva mitenkään huonolla asenteella viimeisessä kotipelissään liikkeellä.

- Yksikään joukkue ei ole helppo tässä sarjassa. Viimeinen virhe on olettaa, että PIF olisi jotenkin helpompi vastus ilman panosta. Kun säilytämme saman rytmin, jonka olemme nyt löytäneet parin viime viikon aikana, niin tiedämme, että haluttu tulos on otettavissa, uskovat Rantalat.


TOVE:n kautta ovat häirinneet monet avainpelaajien loukkaantumiset.

Viime viikonloppuna TOVE pelasi viimeisen kotiottelunsa ja silloin Porissa vieraili Masku. Tasapeli vahvaa Masku vastaan kelpasi lopulta ihan hyvin TOVE:lle.

- Onnistuimme säilyttämään oikeanlaisen rytmin TPK -pelistä Masku -peliin. Viime lauantain ottelu Maskua vastaan todisti taas, että joukkueena pystymme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme vastustajasta riippumatta. Maskun myöhäinen tasoitus ei oikeastaan muuttanut asetelmia tulevaa PIF -ottelua silmällä pitäen, vaikka tasapeli tuntui hetkellisesti tappiolta ottelun jälkeen, toteaa Jussi Rantala.

Porissa ei myöskään suostuta vielä miettimään mitä tapahtuu, jos sarjaporras vaihtuu alempaan kauden päätteeksi.

- Kautta on vielä yksi peli jäljellä. On turhan aikaista suunnata ajatuksia mahdolliseen negatiiviseen lopputulokseen, päättää Kaj-Markus Rantala.

Kick off lauantaina klo 16.00

Kolmosen koko päätöskierros pelataan lauantaina samaan aikaan ja ottelut starttaavat jokaisella paikkakunnalla klo 16.00. Paraisilta lähetettävää Kolmosen Kuukauden ottelua pääsee tuttuun tapaan seuraamaan Turun Seutusanomien sivuilta: https://turunseutusanomat.fi/

Pelin selostaa Mikko ”Monska” Seppälä ja lähetys alkaa jo klo 15.45.

TOVE:n vaihtopenkki seuraa taatusti pelin aikana mielenkiinnolla myös ainakin SoVo-JyTy- ja JIK-PaiHa -pelien edistymistä. Sarjan viimeinen kierros kokonaisuudessaan:

12.10.

16:00

Parainen Pajbacka nurmi

PIF

TOVE

12.10.

16:00

Somero

SoVo

JyTy

12.10.

16:00

Yläkenttä KHT

FC Inter 2

RaiFu

12.10.

16:00

Masku Taponketo nurmi

Masku

ÅIFK

12.10.

16:00

Kupittaa 5 KHT

TPK

Wilpas

12.10.

16:00

Vikingavallen gräs

JIK

PaiHa

12.10.

16:00

Sauvo OP-Hakkispaana KHT

Peimari UTD

FC Åland

Sarjatilanne ennen viimeisiä pelejä

PIF:n nousu on jo varma ja kolme joukkuetta sarjasta putoaa Neloseen. Vain RaiFu on ennen päätöskierrosta jo varma putoaja. Tasapisteissä joukkueiden järjestys ratkaistaan maalierolla ja sen jälkeen tarvittaessa tehtyjä maaleja vertailemalla.

Putoamisvaarassa olevien joukkueiden maaliero ennen viimeistä kierrosta:
SoVo: -22
JIK: -12
PaiHa: -11
TOVE: -18
JyTy: -28

PIF

25

17

6

2

60-16

57

Peimari UTD

25

15

7

3

54-20

52

FC Åland

25

15

6

4

64-22

51

FC Inter 2

25

15

5

5

65-26

50

Masku

25

11

12

2

67-32

45

ÅIFK

25

8

7

10

22-29

31

TPK

25

9

2

14

35-44

29

Wilpas

25

8

5

12

38-62

29

SoVo

25

8

4

13

39-61

28

JIK

25

7

6

12

38-50

27

PaiHa

25

6

7

12

29-40

25

TOVE

25

6

7

12

33-51

25

JyTy

25

7

4

14

32-60

25

RaiFu

25

2

4

19

20-83

1