Takaisin
10.9.2019 klo 15.45

Kolmosen Kuukauden ottelu; hävitä ei saa - Masku ja Peimari kohtalon pelissä perjantaina

Jaa:

Länsi-Suomen Kolmosen Kuukauden ottelussa syyskuussa tilanne on selkeä. Kun Masku ja Peimari United kohtaavat Taponkedolla perjantaina, vain voitto kelpaa kummallekin. Tasapeli olisi surkea tulos molemmille ja tappio sammuttaisi lopullisesti hävinneen joukkueen nousuhaaveet. PIF on päässyt pienelle karkumatkalle ja sen nousua uhkaavan joukkueen on pakko voittaa kaikki loput ottelunsa. Samalla PIF:n pitäisi kompastua kahdessa ottelussa. Masku ja Peimari United aikovat kuitenkin taistella noususaumasta loppuun asti. Kolmosen Kuukauden ottelu striimataan ja selostetaan tuttuun tapaan Turun Seutusanomien sivuilla. Ottelun kick off on 18.15 ja lähetys alkaa viittä minuuttia ennen.

Maskun päävalmentaja Kari Hagelberg tiedostaa joukkueensa hankalan tilanteen sarjanousua ajatellen.

- Kolme voittoa seisemästä viime pelistä peilaa hyvin koko kautta. Meillä on 10 voittoa, 10 tasapeliä ja yksi tappio. Tämä on meidän tasomme.

- Sarjataulukko ei valehtele tässä vaiheessa kautta. Esimerkiksi kevään peleistä FC Ålandia ja Peimaria vastaan olisi pitänyt tulla molemmista kolme pistettä pelin kulkuun ja maalipaikkoihin nähden. Toisaalta Piffeniltä ”voitettiin” molemmista peleistä piste. Tasan nämä menevät pitkässä juoksussa, pohtii Hagelberg.


Niclas Forss on heilutellut maaliverkkoja maskulaisista ahkerimmin. Miehen tilillä on tähän mennessä 14 osumaa.

Maskun tasapelisarake kymmenellä pistejakoon päättyneellä pelillä on jopa hämmentävä.

- Jokainen peli on erilainen. Syyt otteluiden lopputulokseen vaihtelevat peleittäin. En löydä yhteistä nimittäjää kymmeneen tasapeliin, kuittaa Hagelberg tilaston.

Päävalmentaja ei suoraan ota kantaa siihen, onko Maskulla vielä nousumahdollisuuksia, mutta rivien välistä sentään on jotakin luettavissa.

- En tiedä kuinka uskovaista sakkia MaPS-edustus on. Totesin MaPS - Piffen pelin jälkeen, että Piffen ei tule menettämään enää yhtään pistettä, veikkaa Hagelberg.

Masku-luotsi luottaa kuitenkin siihen, että joukkue on terävänä perjantaina, kun erotuomarin aloitusvihellys klo 18.15 Taponkedolla kuullaan.

- MaPS lähtee aina voittamaan jokaista peliä. Meidän pelaajilla on varmasti vielä nälkää. Jokainen haluaa näyttää, että kuuluu tähän joukkueeseen myös ensi kaudella, uskoo Kari Hagelberg.

Maskun edellinen ottelu oli viime viikolla Yläkentällä Turun Pallokerhoa vastaan ja siinä vihreävalkoiset joutuivat erittäin koville. 2-3 voittomaali syntyi vasta lisäajalla, kun Samuli Mikkonen pääsi yksin läpi.

- TPK pelasi todella hyvin meitä vastaan. Kyllä meissä täytyy olla jotain hyvääkin, kun tuolla pelillä voitettiin. Samuli Mikkonen jaksoi tehdä pystyynjuoksuja ja palkinto tuli hänelle lopussa, päättää Hagelberg.

Peimari on toipunut PIF-tappiosta

Edellisellä kierroksella Peimari sai kotikentälleen vastaansa PIF:n. Kaksi pistettä Peimarin edellä ennen tuota peliä ollut PIF otti OP-Hakkispaanalta selvän 0-3 voiton ja venytti kaulaa Peimariin näin jo viiteen pisteeseen. Tappio oli Peimarille sarjanousua ajatellen jo lähes kohtalokas. Peimarin puheenjohtaja ja tiiviisti edustusjoukkueen taustoillakin vaikuttava Olli Dahl ei kuitenkaan usko joukkueensa vielä luovuttaneen.

- Vaikka PIF -peli ei mennyt suunnitelmiemme mukaan, niin silti jatkamme peli peliltä voittoa tavoitellen kauden loppuun asti. Toki tällä hetkellä siltä näyttää, että PIF on sarjanousua ajatellen vahvimmilla.

- Lauantain peli oli meiltä huonoin kotiottelu kahteen vuoteen. Edellinen tappio Hakkispaanalla oli TamU:lle Kakkosessa vuoden 2017 syksyllä, harmittelee Olli Dahl.

Peimari Unitedin syyskierros ei ole aivan parhaalla tavalla edennyt. Joukkue on kesätauon jälkeisistä kahdeksasta pelistään voittanut vain kolme ja kahdessa viimeisessä pelissä se on kärsinyt tappiot niin ikään nousupaikoista taisteleville FC Inter2:lle ja PIF:lle.

- Maalinteossa on ollut kovasti yliyrittämisen tuomaa jännitystä. Parantamisen varaa on joka osa-alueella. Syyskausi starttasi kaiken kaikkiaan huonosti, johtuen useista normaalin avauskokoonpanon pelaajien poissaoloista 3-4 ensimmäisessä pelissä, harmittelee Olli Dahl.


Samuli Vihervirta (7) on Peimarin ykkösmaalitykki, kun Bruno Rodrigues siirtyi kesken kauden SalPaan. Vihervirran tilillä on kuusi maalia.

Masku -ottelun jälkeen Peimari kohtaa vielä TPK:n, ÅIFK:n, Wilppaan ja FC Ålandin. Helppoja pisteitä ei seurapomon mielestä ole tulossa mistään.

- Viisi peliä ja kaikki ovat kovia vastustajia, ketään ei aliarvioida, toteaa Olli Dahl.

Peimari johti sarjaa pitkään, mutta on nyt siis pudonnut taulukossa viidenneksi. Toki PIF:n takana olevat neljä joukkuetta ovat pisteen sisällä toisistaan.

- Sarja on ollut niin tasainen viiden ensimmäisen joukkueen osalta, että ihan normaalia tällainen vaihtelu on, toteaa Dahl.

Kevätkierroksella Peimari ja Masku kohtasivat kesäkuun alussa Sauvossa. Peli päättyi maalittomaan tasapeliin, jossa Masku oli dominoivampi osapuoli.

- Se oli kova kamppailu, jossa Masku oli ehkäpä lähempänä voittoa. Kotona Masku on varmasti vielä vahvempi, päättä Olli Dahl arvionsa.

Kick ofF perjantaina klo 18.15

Kuukauden ottelu Maskun Taponkedolla käynnistyy perjantaina klo 18.15. Lähetys Turun Seutusanomien sivuilla alkaa viisi minuuttia ennen tutussa osoitteessa: https://turunseutusanomat.fi/

Ottelun selostaa Juha Hyssälä ja kommentaattorina toimii Akusti Salonen.


Kevätkierroksen ottelussa Sauvossa Peimari ja Masku eivät saaneet maaleja aikaiseksi. 0-0 tasatulos jäi kesäkuussa kaivelemaan enemmän vihreävalkoista vierasjoukkuetta.