Kolmosen kierrosraportti; Pallo-Iirot juhannusbreikille kärjessä

• Alueuutiset

Keskikesän juhlan vuoksi Kolmosen 12. kierros pelattiin jo viikolla. Pallo-Iirot palasi ykköspaikalle sarjataulukossa sitten toukokuun puolivälin kaatamalla kotonaan FC Bodan. Masku rökitti TuWe:a Raunistulassa peräti 0-9.

Kierrosraportin aluksi ilmoitus muutoksista Kuukauden otteluissa

Heinä- ja elokuun Kolmosen Kuukauden ottelut vaihtuvat. Alustavan suunnitelman mukaan heinäkuun Kuukauden ottelun piti olla 19.7. SC Wolves-TuWe ja elokuun ottelun 11.8. FC Boda-SoVo.

Monskan Näköradion tekniset asiantuntijat ovat käyneet mittaamassa nettiyhteysnopeudet Björkbodassa ja yhteysnopeus ei siellä ole lainkaan riittävä, jotta FC Bodan kotiottelusta saataisiin lähetyskelpoista kuvaa ulos. Koska piiri haluaa, että kaikki joukkueet pääsevät Kuukauden otteluun kerran koti- tai vierasjoukkueeksi, joudutaan ennakkosuunnitelmaa nyt muuttamaan.

Heinäkuun Kuukauden ottelu on 27.7. klo 19.00 Raunistulassa pelattava TuWe – SoVo ja elokuun Kuukauden ottelu on 3.8. klo 18.30 Pajbackan peli SC Wolves – FC Boda.

****************

Wilpas – SC Wolves 1-4
Kauden mittaan piristynyt nousijajoukkue Wolves nappasi ison voiton Wilppaasta. Tämä tappio tiesi myös sitä, että Wilpas tippui kärkipaikalta kakkossijalle Pallo-Iirojen taakse. Salolaiset siirtyivät kuitenkin johtoon jo kahdeksannella minuutilla, kun Markus Kuivala huudatti kotiyleisöä. Wolves laittoi puntit tasan, kun puoli tuntia oli pelattu. Jami Virtanen vastasi tästä osumasta. Vieraat menivät vielä viisi minuuttia ennen taukoa johtoon Patri Filatoffin maalilla. Toisella jaksolla maaleista vastasi pelkästään Wolves. Matias Tulla osui 55. peliminuutilla ja Karl Kaasik seitsemännellä lisäminuutilla.

TPK – ÅIFK 2-2
Turun paikalliskohtaamisessa päädyttiin tasapeliin. Eemeli Palo vei keltapaitaisen Åbon 0-1 johtoon 16. minuutilla. Vain reilut viisi minuuttia tästä oli Victor Djibalenen vuoro iskeä pallo nuottaan. Tauolle siirryttiin 0-2 lukemista. Toista puoliskoa oli ehditty pelata noin vartti, kun TPK nousi mukaan otteluun. 57. peliminuutilla Jussi Ojala kavensi ottelun lukemiksi 1-2. Tämä antoi TPK:lle potkua ja tasoitusmaali nähtiin vain kolme minuuttia Ojalan maalista. Robert Nygårdin maali jäi kamppailun viimeiseksi ja näin päädyttiin pistejakoon.

Robert Nygård viimeisteli TPK:n tasoitusmaalin ÅIFK:a vastaan. Kuvassa Nygård valkoisessa paidassa ottelussa TPK-TuWe

Pallo-Iirot – FC Boda 2-0
Iirot pääsi pelaamaan Bodaa vastaa lähes 800 katsojan edessä. Tämä siivitti kotijoukkueen lentoon. Iirot hallitsi ottelua koko ysikymppisen ajan. Avausosuma syntyi 37. peliminuutilla, kun Jussi Aalto viimeisteli pallon varmasti maaliin Emeniken syötöstä. Lopputulokseksi jäänyt 2-0 osuma syntyi juuri ennen taukoa, kun Miika Pertola iski pallon Bodan verkkoon. Tämä voitto nosti Iirot sarjakärkeen ohi Salon Wilppaan.

Jussi Aalto osui Pallo-Iiroille

Pargas IF – SoVo 2-2
Vahvaa kautta pelaava Piffen tasasi pisteet kotonaan SoVo:n kanssa. Avausmaali kirjattiin somerolaisille, kun Mikko Halonen osui puolen tunnin kohdalla. SoVo:n 0-2 osuma nähtiin avausjakson viimeisellä minuutilla ja siitä vastasi Alimamy Jalloh. Piffen nousi mukaan peliin vielä ennen taukoa, kun Veli Hartola huudatti yleisöä. Toisella jaksolla ainoa maali kirjattiin kotijoukkueelle Omar Farhanin tasoittaessa loppulukemiksi 2-2.

PIF:n Veli Hartola on ollut tehokas tälläkin kaudella

Peimari United – TOVE 2-2
Tämä kamppailu tarjosi upeaa draamaa, mikäli asiaa kysytään vierasjoukkueen kannattajilta. Ottelun alku oli kuitenkin kotijoukkueen. Rodrigues vei Peimarin johtoon 10. peliminuutilla. Sama mies oli asialla kolme minuuttia myöhemmin, kun hän naulasi lukemiksi jo 2-0. Toisella jaksolla saatiin maaleja odotella kauan, kunnes alkoi tapahtua. Pelikello näytti kolmatta lisäminuuttia, kun Onni Nevala antoi toivon kipinää Toejoen ylpeydelle kaventaen lukemiksi 2-1. Tämän jälkeen viidennellä lisäminuutilla Kalle Marttila iski pallon toistamiseen isäntien reppuun ja näin dramaattisten vaiheiden jälkeen ottelu päättyi pistejakoon.

TuWe – Masku 0-9
Maskulaisten vierailu Raunistulaan osoittautui tyrmääväksi. Masku siirtyi tauolle lukemista 0-6. A-junioreista mukaan nostettu Samuli Mikkonen kiitti mahdollisuudesta ja iski hattutempun 42 minuuttiin. Mikkosen lisäksi Aleksi Laiho, Eemeli Laaksonen sekä Jari Oksanen saivat nimensä maalintekijäluetteloon. Toisella jaksolla maskulaiset kurittivat TuWe:a vielä kolmella maalilla. 64. minuutilla Mikkonen iski illan neljännen osumansa. Kolme minuuttia tästä oli Eemeli Laaksosen vuoro iskeä illan toinen osuma. Jari Oksanen kaunisteli lukemiksi vielä 0-9 pelin 78. peliminuutilla. Ottelussa ei jaettu yhtään varoitusta erotuomari Mikko Kiviluoman taskuista. Maskulaisille lisäiloa toi vielä pitkän loukkaantumisen jälkeen maalille palanneen Ville Seppäsen comeback.

Jari Oksanen ja Aleksi Laiho pääsivät tanssimaan maalitanssia myös Raunistulassa. Kuva ottelusta MaPS - Pallo-Iirot

FC Åland – FC Inter2 pelataan 14.7.

Viimeinen kierros ennen sarjataukoa

Juhannuksen jälkeen pelataan vielä yksi sarjakierros ennen reilun parin viikon lomataukoa. Keskiviikkona 27.6 pelataan neljä peliä ja perjantaina ja lauantaina loput. Wilpas matkustaa lähes paikallisotteluun Somerolle, jossa kotijoukkue voisi voitolla hypätä jo aivan viime peleissä kompastelleen Wilppaan kantaan. SC Wolves saa heti Wilpas -voiton perään toisen kerran yrittää sarjakärjen kaatamista, kun Pallo-Iirot reissaa Pajbackalle.