Kolmosen kierroksella tehtiin 45 maalia

• Alueuutiset

Wilpas voitti Pallo-Iirot kärkimatsissa ja FC Åland hilautui jo kakkoseksi. PIF:n Veli Hartola pommitti TuWe:n kumoon kuudella maalillaan. FC Inter 2:lle toinen voitto putkeen. Kierrosta sävytti huikea maalimäärä, keskimäärin yli kuusi maalia/ottelu.

ÅIFK – SC Wolves 1-4
Sarjajumbojen kohtaaminen päättyi susilauman juhliin. Åbo lähti otteluun ilman ensimmäistäkään pistettä ja jatkaa sillä tiellä edelleen. Ensimmäinen puoliaika oli Jami Hannuniemi-show. Hannuniemi viimeisteli reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ensimmäisen osumansa. Kotijoukkue nousi tasoihin 26. minuutilla Alec Engblomin osuessa. Tämän jälkeen minuutilla 38, sekä jakson lisäajalla Hannuniemi viimeisteli hattutemppunsa valmiiksi ja tauolle siirryttiin vieraiden 1-3 johtoasemasta. Toinen jakso kului maaleitta aina ensimmäiselle lisäajan minuutille, kunnes Matti Hautala iski loppulukemiksi 1-4 ja varmisti vieraille erittäin tärkeät sarjapisteet.

PIF – TuWe 9-1
Piffen kylvetti Weikkoja kotonaan murskalukemin. Ottelun hahmo oli Veli Hartola, joka iski lähes sensaatiomaisesti peräti kuusi rysää turkulaisten verkkoon. Hartola vei isännät johtoon ja tämän jälkeen osuivat Omar Farhan, sekä Micke Karlsson. Tauolle mentiin lukemista 3-0. Seuraavat viisi maalia olivat Hartolan käsialaa. Lassi Laakso iski vieraiden iloksi 1-8 kavennusosuman viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Tämän jälkeen Gesim Voca iski vielä illan viimeisen osuman, mutta Hartolan tuplahattutemppu oli illan puheenaihe Paraisilla.

Veli Hartolan ruuti oli kuivaa TuWe:a vastaan

Wilpas – Pallo-Iirot 2-0
Sarjan kärkipään nousua havitteleva Pallo-Iirot koki kauden ensimmäisen tappionsa sarjaa johtavan Wilppaan vieraana. Kotijoukkue siirtyi johtoon rangaistuspotkulla, kun Tomas Vuoriranta ohitti Iirojen maalia vartioineen Panu Eraman. Isännät tuplasivat johtonsa vartti ennen täyttä aikaa Teemu Kesäsen iskiessä pallon varmasti vieraiden verkkoon. Odotettu kärkimatsi keräsi Salon Urheilupuistoon mittavan yleisömäärän ja kotijoukkue antoi pääsylippurahoille vastinetta. Wilpas nappasi voiton ansaitusti.

Wilpas vei ansaitusti kärkimatsin. Kuva: Jarmo Laakso

TOVE – TPK 1-2
Sarjan alemmassa keskikastissa kipeästi pisteitä kaipaava TOVE kärsi tappion kotikentällään. 1-2 lukemiin päättyneen ottelun kaikki maalit syntyivät jo ensimmäisellä jaksolla. Kalle Marttila iski kotijoukkueen johtoon seitsemännellä minuutilla. 32. minuutilla turkulaiset nousivat kuitenkin tasoihin Samuel Sibakovin osumalla. Voittomaaliksi jäänyt 1-2 osuma syntyi juuri ennen taukoa TPK:n kauden tehomies Marno Lastulan toimesta.

FC Åland – FC Boda 5-2
Sarjassa toiseksi noussut FC Åland murskasi Bodan kotonaan. Saarelaiset menivät ensimmäisen kympin aikana jo 2-0 johtoon, kun John Blomqvist ja Jimmy Sundman osuivat perätysten ottelun alussa. Ahmed Al-Shekli nosti kuitenkin vieraat maalin päähän 18. peliminuutilla. Tauolle mentiin lukemista 3-1, kun Jimmy Sundman iski illan toisensa 35. minuutilla. Vieraat nousivat uudestaan maalin päähän, kun tehokasta kautta pelaava Al-Shekli osui toistamiseen. Kotijoukkue ratkaisi ottelun loppuhetkillä, kun Rezgar Amani sekä Sourush Mahmoudi osuivat kumpainenkin kertaalleen.

Peimari United – Masku 7-4
Runsasmaalisen kierroksen maalirikkaimmasta ottelusta vastasivat Peimari ja Masku kohdatessaan Sauvossa. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kuusi maalia ja näistä peräti viisi oli puskumaaleja. Masku siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla Matias Pakarisen osuessa tarkasti yläkulmaan. Egzon Ibrahimi tasoitti vain hetkeä myöhemmin lukemiksi 1-1. Masku siirtyi johtoon vielä kertaalleen, kun seuran todellinen legenda Jesse Hämäläinen puski maalin lähietäisyydeltä. Peimari meni 3-2 johtoon Samuli Vihervirran ja Edgar Mastianican osumilla. Maskulaiset nousivat tasoihin kuitenkin ensimmäisen puoliskon viimeisellä minuutilla, kun Joonas Juhola nikkasi pallon kotijoukkueen rysään. Tauolle mentäessä lukemat olivat siis 3-3. Toisella jaksolla Peimari oli tehokkaampi. 63. minuutilla 4-3 osuma kirjattiin maskulaisten omaksi maaliksi. Nico Salmiosalo, sekä Samuli Vihervirta illan toisellaan lisäsivät lukemiksi jo 6-3. Ottelun viime minuuteilla nähtiin vielä kaksi osumaa, kun Kari-Pekka Koivunen kaunisteli pilkulta numeroita vieraille ja Rodrigues teki isäntien viimeisen maalin.

Peimarin ja Maskun väännössä maaliverkko heilui peräti 11 kertaa

FC Inter 2 – SoVo 4-3
Kierroksen päättäneen maali-ilottelun avausjakso tarjosi kaksi maalia. Lassi Viholainen vei kotijoukkueen johtoon 18. peliminuutilla. Tasoitusosuma nähtiin jakson puolivälissä Pablo Marttila-Gomezin maalatessa. Toisella jaksolla verkot heiluivat reippaasti. Puoliaika oli ehtinyt vanhentua vain viisi minuuttia, kun Lassi Viholainen nakkasi illan toisen maalinsa. 67. minuutilla Alimamy Jalloh tasoitti ottelun ja tasalukemissa mentiin aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Pelikellon näyttäessä 83. minuuttia oli Viholaisen aika iskeä hattutemppunsa täyteen. Hetkeä myöhemmin Sakari Hyvätti laittoi lukemiksi 4-2. SoVo nousi vielä maalin päähän, mutta liian myöhään. Marttila-Gomezin toinen maali oli laiha lohtu somerolaisille.

Jutun pääkuva: Jarmo Laakso

Sarjaa jatketaan jo keskiviikkona

Yhdeksäs sarjakierros aloitetaan keskiviikkona, kun Peimari matkustaa Björkbodaan. Torstaina ÅIFK yrittää avata pistetiliään Somerolla ja TPK saa Yläkentälle vieraita Raumalta. Perjantaina Maskussa kyläilee PIF, joka on kärsinyt sarjassa tappion viimeksi 21.4. TuWe:lla on aikaa perjantaihin asti tointua rökäletappiostaan, mutta helpolla se ei pääse, kun sarjakärki Wilpas reissaa Raunistulaan. Kierroksen päättävät lauantain kaksi ottelua.