Takaisin
3.11.2017 klo 21.44

Kolmas osuus palkintoja jaettu Captain's Ballissa

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Captain's Ballin kolmannessa palkintojako-osiossa pääroolissa olivat Veikkausliigan parhaiden palkitsemiset.

Veikkausliigan parhaat pelaajat pelipaikkakohtaisesti:
Maalivahti Aleksandr Vasjutin, FC Lahti
Puolustaja Juha Pirinen, HJK
Keskikenttä Anthony Annan, HJK
Hyökkääjä Filip Valencic, HJK
Valmentaja Mika Lehkosuo, HJK

Vuoden Syöttäjä - Filip Valencic, HJK
Vuoden Syöttäjäksi valitaan palkinnon nimen mukaisesti pelaaja joka on antanut kauden aikana eniten maalisyöttöjä Veikkausliigassa. Tänä vuonna Vuoden Syöttäjä antoi 12 maaliin johtanutta syöttöä.

IS Tähtipelaaja - Reuben Ayarna, Ilves
Kauden jokaisessa Veikkausliigaottelussa jaetaan kolme, kaksi ja yksi IS Tähteä ja kauden päätteeksi eniten tähtiä kerännyt vie palkinnon nimiinsä. Tämän vuoden voittaja Reuben Ayarna keräsi 28 tähteä.

Hanna-Mari Sarlin –palkinto (Naisten Liigan maalikuningatar) ja Heikki Suhonen –palkinto (Veikkausliigan maalikuningas) - Kaisa Collin, PK-35 Vantaa ja Aleksei Kangaskolkka, IFK Mariehamn
Naisten Liigan maalikuningattaren palkinto kantaa nykyään Hanna-Mari Sarlinin nimeä, kun taas vuodesta 1955 jaetun miesten pääsarjan eli nykyisen Veikkausliigan maalikuninkaan palkinto kantaa Heikki Suhosen nimeä.
Kauden 2016 Naisten Liigan maalikuningatar viimeisteli 20 osumaa ja Veikkausliigan maalikuningas 16 osumaa.

Mestarijoukkueen valmentajat - Luciano Posillipo, FC Honka ja Mika Lehkosuo, HJK
Miesten mestarijoukkueen valmentaja on palkittu vuodesta 1977 lähtien ja naisten vuodesta 1990. 
Mika Lehkosuo sai samalla myös Suomen Jalkapallovalmentajat ry:n vuoden valmentaja palkinnon.

Vuoden Veikkausliigatulokas (JPY) - Rasmus Karjalainen, PS Kemi
Veikkausliigan vuoden tulokas valitaan JPY:n äänestyksen perusteella eli valinnat suorittavat liigapelaajat itse. Vuoden tulokkaaksi voidaan valita korkeintaan 25-vuotias pelaaja, joka ennen kautta 2017 oli pelannut korkeintaan yhdeksän Veikkausliigaottelua.

Veikkausliigan Legenda – Rami Hakanpää 
Veikkausliiga lanseerasi syksyllä 2007 suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia tai muita jalkapallotoimijoita, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle. Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä.
Rami Hakanpää debytoi Veikkausliigassa FC Jazzin paidassa jo 15-vuotiaana keväällä 1994 ja pelasi viimeiset Veikkausliigaottelunsa lähes 20 vuotta myöhemmin KuPS:ssa kaudella 2013. Väliin mahtuu myös pitkät rupeamat HJK:ssa ja FC Hongassa. Luotettava ja pallovarma Legenda viihtyi sekä keskikentällä että puolustuksessa ja oli joukkueissaan luontainen johtaja. Huimat 305 Veikkausliigaottelua, viisi mestaruutta ja viisi hopeamitalia kertovat selkeää kieltä Hakanpään roolista Veikkausliigassa miltei kahden vuosikymmenen aikana.