Kokkola F10 otti arvokkaan voiton Hongasta (RAP)

Kokkola F10 vei toistamiseen pisteet FC Hongalta voitettuaan Grace Amarachin viime minuuttien maalilla 1-0. Kokkola oli parempi myös joukkueiden avauskohtaamisessa ja F10 onkin ainoa joukkue jolta Honka ei ole vielä onnistunut pisteitä nappaamaan.

Ratkaisu lopussa

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta pitkän maajoukkuetauon jälkeen tunnustellen. Olosuhteet Kokkolassa olivat aurinkoiset ja kuumat ja tämä varmasti näkyi pelaajien otteissa. Molemmilla joukkueilla oli avausjaksolla omat paikkansa ja Honka oli ajoittain vaikeuksissa kotijoukkueen keskikentän kanssa.

Toiselle jaksolle espoolaisjoukkue paransi peliään ja loi avausjaksoa enemmän maalipaikkoja. Paikkoja ei kuitenkaan pystytty käyttämään, joten ottelu pysyi maalittomana loppuminuuteille asti. Ratkaisu syntyi 85. minuutilla, kun Grace Amarachi pääsi iskemään voittomaalin vierasjoukkueen merkkausvirheen päätteeksi.

Honka oli saanut tauon aikana muutaman loukkaantuneen takaisin riveihinsä, mutta joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava Samantha Monahan jäi Espooseen parantelemaan jalkavammaansa. Ehkä tämä näkyi joukkueen viimeistelyssä, sillä maalipaikkoihin nähden espoolaiset olisivat ansainneet ottelusta enemmän.