Koivisto ja Alanen maalinteossa ennen MM-karsintaottelua

Euroopan sarjoissa pelattiin viimeiset pelit ennen ensi viikolla alkavia MM-karsintoja. Tuija Hyyrysen Juventus eteni Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja Emma Koivisto sekä Emmi Alanen pääsivät maalien makuun.

Juventus raivasi tiensä Mestarien liigan lohkovaiheeseen voitettuaan albanialaisen Vllaznian yhteismaalein 3-0. Viime viikolla pelattu toinen osaottelu päättyi 1-0 (1-0). Hyyrynen oli ottelussa penkillä.

Ria Ölingin FC Rosengårdin taival sen sijaan päättyi sen hävitessä saksalaiselle Hoffenheimille yhteismaalein 3-6. Rosengård joutui lähtemään toiseen osaotteluun kolmen maalin takamatkalta ja toisessa pelissä päädyttiin 3-3-tasapeliin. Ottelussa 66 minuuttia pelannut Öling syötti Rosengårdin toisen maalin.

Italian liigassa Juventuksen voittokulku jatkui 3-0 (1-0)-voitolla Hellas Veronasta. Hyyrynen pelasi koko pelin.

Anna Auvinen kirjautti niin ikään täydet minuutit Sampdorian alakerrassa, mutta Sassuolo otti kotonaan 2-0 (1-0)-voiton.

Nora Heroumin Lazio sai kylmää kyytiä AC Milanilta, kun Heroumin entinen seura kylvetti sarjanousijaa numeroin 8-1 (4-0). Heroum kirjautti täyden pelin.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikan Portland Thorns jatkaa sarjakärjessä voitettuaan kärkiottelussa North Carolina Couragen 1-0 (0-0). Kuikka sai vastuuta koko pelin.

Espanjan liigassa Sanni Franssin Real Sociedad jatkoi voittojen tiellä voittamalla Athletic Bilbaon 1-0 (1-0). Helmari-hyökkääjä taisteli täyden ottelun.

Iina Salmi oli Valencian avauskokoonpanossa 2-2 (2-1) päättyneessä ottelussa Huelvaa vastaan. Salmi juoksi vaihtoon 66. minuutilla.

Englannissa Emma Koivisto teki kauden avausmaalinsa Brighton & Hove Albionin ottaessa kauden toisen voittonsa kaadettuaan Birminghamin 5-0 (2-0). Koivisto pelasi koko pelin ja Brighton johtaa sarjaa.

Tinja-Riikka Korpelan Tottenham otti niin ikään kauden toisen voittonsa. Korpela seurasi tällä kertaa penkiltä, kun Tottenham kaatoi Manchester Cityn vieraskentällä 2-1 (0-1).

Ruotsissa Rosengårdin vahva vire sai jatkoa 2-1 (1-0)-voitolla Hammarbystä. Öling pelasi ottelussa 76. minuuttia ja Hammarbyn riveissä Anna Tamminen sekä Eva Nyström kirjauttivat tililleen täydet minuutit. Tappioitta oleva Rosengård johtaa sarjaa.

Emmi Alasen maali oli laiha lohtu Växjölle, kun Eskilstuna United piti pisteet kotonaan 2-1 (0-1)-voitolla. Alasen lisäksi Adelina Engman ja Juliette Kemppi nähtiin kentällä koko pelin. Växjö on sarjassa edelleen viimeisenä eikä ole voittanut vielä yhtään peliä.

Julia Tunturi tuli 77. minuutilla kentälle, kun Vittsjö pelasi 2-2-tasapelin Djurgårdenin vieraana. Vittsjö on seitsemäntenä.

Elli Pikkujämsän, Heidi Kollasen ja Amanda Rantasen Örebro ei pystynyt pysäyttämään Häckenin voittokulkua, vaan joutui taipumaan numeroin 0-2 (0-0). Pikkujämsä sai vastuuta täydet minuutit, Kollanen tuli 79. minuutilla vaihtoon ja Rantanen juoksi samalla minuutilla kentälle. Örebro on sarjassa yhdeksäntenä.

AIK taipui Piteålle niukasti 0-1 (0-0). Milla-Maj Majasaari, Emma Santamäki ja Jenny Danielsson olivat avauskokoonpanossa. Santamäki tuli vaihtoon yhdeksän minuuttia ennen loppua. Voitolla Piteå nousi AIK:n ohi ja AIK on nyt 11.

Eveliina Summanen ja Jutta Rantala pääsivät juhlimaan Kristianstadin 1-0 (0-0)-voittoa Linköpingistä. Summanen pelasi 66 minuuttia ja Rantala tuli samaan aikaan kentälle. Linköpingin joukkueesta Olga Ahtinen pääsi kentälle 59 minuutin kohdalla ja Anna Koivunen torjui maalilla koko ottelun.

Helmarit kokoontuu tällä viikolla valmistautumaan 21.9. pelattavaa MM-karsintaottelua Slovakiaa vastaan.

Suomi kohtaa Turun Veritas Stadionilla Slovakian 21. syyskuuta kello 18.15. Hanki liput otteluun Lippu.fi:stä >>

Kaikkia Helmareiden MM-karsintaotteluita voi seurata suorana myös Ylen kanavilla.