Takaisin
19.11.2021 klo 08.51

Kim Suominen on poissa

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Suominen poistui keskuudestamme 52 vuoden iässä torstaina 18. marraskuuta. 

Turussa 20. lokakuuta 1969 syntynyt Suominen sai jalkapallo-oppinsa TPS:ssa ja debytoi seuran edustusjoukkueessa pääsarjassa 17-vuotiaana. Suominen ja TPS voittivat Suomen Cupin 1991.

Poikamaajoukkueiden vakiokasvo nousi A-maajoukkueseen edustaessaan FF Jaroa kaudella 1993. Suominen pelasi myös TPV:ssa ennen siirtoaan ulkomaille – tamperelaisseurassa Suominen juhli Suomen mestaruutta syksyn 1994 päätteeksi.

Suominen vietti seuraavat vuodet Itävallassa ja Ruotsissa edustaen Admira Wackeria sekä IFK Norrköpingiä. Palattuaan länsinaapurista Suominen kantoi FC Interin, FC Jazzin sekä TPS:n paitaa. Pelaajaura loppui kauteen 2000 – kaikkiaan Suominen pelasi pääsarjassa komeat 264 ottelua viimeistellen niissä 26 maalia. A-maaotteluissa vastaavat lukemat olivat 39 ottelua ja neljä maalia.

Pelaajauransa jälkeen Suominen menestyi valmennustehtävissä. Päättyneellä kaudella hän valmensi kasvattajaseuransa TPS:n B-poikia.

– Kimiin kulminoitui tietty suoraselkäisyys ja lojaalius. Iso persoona herätti tunteita monessa suunnassa. Tämä on järkyttävä tilanne, menetimme hänet ihan liian aikaisin. Kim antoi paljon TPS:lle ja suomalaiselle jalkapallolle. Hän oli päässyt kiinni valmentamiseen ja hänellä olisi ollut senkin saralla vielä enemmän annettavaa, Palloliiton pääsihteeri ja Suomisen entinen joukkuekaveri Marco Casagrande sanoo.

Suomen Palloliitto muistaa Kim Suomista lämmöllä ja ottaa osaa hänen läheistensä ja TPS-yhteisön suruun.