Takaisin
5.12.2019 klo 19.11

Kiitos suomalaisen jalkapallon vapaaehtoiset!

Jaa:

Suomalaisen jalkapallon sydän on seuroissa, perheissä ja vapaaehtoisissa. Vapaaehtoisten päivää vietetään vuosittain 5. joulukuuta. Suomalaisissa seuroissa työskentelee aktiivisesti 85 000 suomalaista. Vapaaehtoisten päivänä esittelemme kahden vapaaehtoisen tarinan. 

Pelaajasta valmentajaksi ja mikkeliläisen jalkapallon taustavoimaksi

Sanna Weckström (o.s. Räsänen) on entinen A-maajoukkuepelaaja, joka on pelaajauransa jälkeen toiminut aktiivisesti Porrassalmen Urheilijoissa (PU-62) niin valmentajana kuin hallituksen jäsenenäkin. Hallitustyön ulkopuoleltakin hän on ollut vahvasti kehittämässä Kaakkois-Suomen tyttö- ja naisjalkapalloa ja tuonut omia ajatuksiaan ja kehittämisideoitaan esille.

Vahvalla kokemuksellaan Weckström pystyy puhumaan niin pelaajien kuin taustahenkilöiden äänellä. Lisäksi hän on tehnyt vahvaa yhteistyötä Mikkelissä Mikkelin Palloilijoiden kanssa järjestämällä jo monia vuosia eskari-futiksen, jossa päiväkodeissa ja eskareissa oleville lapsille järjestetään yhteinen jalkapallopäivä.

” Teen tätä työtä rakkaudesta lajiin. Jalkapallo on aina kuulunut elämääni tavalla tai toisella ja toivon, että tulevaisuudessakin saan olla lajin parissa. Peliuran aikana sain elinikäisiä ystäviä ja paljon elämänkokemusta.  Nyt haluan kehittää itseäni valmentajana ja oppia uusia asioita. Ennen kaikkea haluan, että lapset saavat mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa, kehittyä lajissa ja saavat nauttia upeista kokemuksista (joskus myös pettymyksistä), mitä lajin parissa oleminen antaa”, Sanna Weckström.

Virpi Murtola on yksi savolaisen jalkapallon suunnannäyttäjistä

Virpi Murtola on ollut iisalmelaisen tyttö-ja naisjalkapalloseura Klubi-36:n johtokunnassa mukana kaksi vuotta kehittäen toimintaa monella tasolla oman työnsä ohella. Seuran lisenssipelaajien määrä on lähes kolminkertaistunut muutamassa vuodessa sekä näkyvyys ja tunnettuus kasvanut huomattavasti. Virpi on ollut viemässä seuraa eteenpäin niin tulevaisuutta suunnitellen, käytännön asioissa kuin kentänlaidalla kannustaen. 

Murtola on ollut yhtenä organisaattorina KKI:n, OKM:n ja Palloliiton seurahankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä kehittänyt seuran toimintaa myös järjestelmätasolla. Virpin energisyys, aktiivisuus ja ideointi ovat vieneet Klubi-36:n toimintaa uudelle tasolle.

”Parasta vapaaehtoistoiminnassa on lasten ilo ja riemu sekä ihanat toimintaan mukaan saadut nuoret, joiden ilo tarttuu itseenkin.  Seuratoiminnan kautta olen saanut paljon uusia ystäviä, joihin en muuten olisi koskaan törmännyt. Vaikka tehtyjä, välillä hyvinkin näkymättömiä työtunteja kertyy, on parasta yhdessä tekeminen ja pienissä asioissa onnistuminen. Reilua peliä myönteisellä meiningillä -slogan on pääajatuksena kaikessa toiminnassamme.” – Virpi Murtola