Takaisin
16.10.2017 klo 13.45

Kautonen uusien haasteiden pariin – Malinen Pikkuhuuhkajien luotsiksi

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen jättää tehtävänsä ja uudeksi Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi on nimitetty Juha Malinen, joka päättää pestinsä Rovaniemen Palloseurassa kuluvan kauden jälkeen ja ottaa vastuulleen maajoukkuetehtävät.

Kautonen haki eroa päävalmentajan tehtävästä siirtyäkseen toisiin tehtäviin.

- Auge osaa synnyttää menestystä janoavan ilmapiirin joukkueeseen. Olemme kiitollisia hänen panoksestaan ja heittäytymisestään U21-maajoukkuetoiminnon kehittämiseen ja toivotamme Augelle erinomaista starttia uusissa haasteissaan, toteaa Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.

Vaihtoehtoja Kautosen seuraajaksi alettiin kartoittaa välittömästi ja ratkaisu Juha Malisen kanssa syntyi varsin nopeasti. Malisella on takanaan pitkä rupeama Veikkausliigassa, jossa hän on sarjan historian toiseksi kokenein päävalmentaja. Malinen on tottunut toiminaan nuorten pelaajien parissa ja kehittämään heitä, mistä hyviä osoituksia on saatu kuluvallakin kaudella RoPS:sta.

- Juha Malinen ottaa Pikkuhuuhkajien päävalmentajan tehtävien lisäksi vastuulleen Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtamisen Mika Nurmelan seuraajana. Uskomme että tämä on toimiva paketti ja Juha pystyy näin tuomaan osaamisensa käyttöömme mahdollisimman laaja-alaisesti, Casagrande sanoo.

Malinen siirtyy uusiin tehtäviinsä Veikkausliigakauden päätyttyä. U21-maajoukkueesta uuden päävalmentajan johdolla tullaan järjestämään erillinen tilaisuus Veikkausliigakauden päättymisen jälkeen, tässä vaiheessa kaikille valmentajille ja seuroille halutaan taata työrauha kauden loppuun saakka.