Kausi käynnistyi Espanjassa - Tinja-Riikka Korpelan Everton FA Cupin finaaliin

Helmareilla oli hyvä viikko Euroopan kentillä. Tinja-Riikka Korpela pääsee Wembleylle taistelemaan FA Cupin voitosta ja Jutta Rantala teki Ruotsissa hienosti kaksi maalia. Lisäksi Iina Salmi pääsi tekemään debyytin Espanjan liigassa.

Everton voitti FA Cupin välierässä Birminghamin selvästi 3-0 ja eteni finaaliin, jossa se kohtaa Manchester Cityn. Finaali pelataan Wembleyllä 1.11.

Evertonin vahva vire sai jatkoa myös Englannin Superliigassa, kun se voitti viikonloppuna Aston Villan selvästi 6-0 (4-0). Everton onkin aloittanut kauden kolmalle voitolla. Korpela oli molemmissa peleissä vaihtopenkillä.

Nora Heroumin Brighton & Hove Albion hävisi vieraskentällä Manchester Unitedille 0-3 (0-1). Heroum ei pelannut ottelussa.

Mestaruussarjassa Juliette Kempin joukkue London City Lionesses on edelleen voitoitta joukkueen hävittyä Lewesille 0-1 (0-0). Kemppi pelasi koko ottelun.

Espanjan liiga pyörähti käyntiin viikonloppuna ja Salmi pääsi debytoimaan Valencian voittaessa vieraskentällä Huelvan 2-1 (0-1). Salmi tuli kentälle 59. minuutilla.

Sanni Franssi joutuu sen sijaan vielä odottamaan ensiesiintymistään, sillä Real Sociedadin ottelu Rayo Vallecanoa vastaan jouduttiin siirtämään.

Ranskan liigassa jäi suomalaiskohtaaminen näkemättä, kun Adelina Engman kärsii loukkaantumisesta. Ilman Engmaniakin Montpellier kaatoi Linda Sällströmin Paris FC:n 2-1. Sällström tuli ottelussa vaihtoon 55. minuutilla. Montpellier on aloittanut kauden hienosti kolmella voitolla ja tasapelillä. Paris FC:llä on koossa neljä pistettä.

Italian liigassa Tuija Hyyrysen Juventus jatkaa vahvasti, kun Juventus voitti kärkiottelussa AC Milanin 1-0 (0-0) ja jatkaa puhtaalla pelillä sarjan kärkipaikalla. Hyyrynen pelasi koko pelin.

Anna Auvinen kirjautti niin ikään täyden pelin Inter Milanon pelatessa 1-1-tasapelin Napolin vieraana.

Paula Myllyoja sen sijaan joutui antautumaan kolmasti, kun Pink Bari hävisi kärkijoukkueisiin lukeutuvalle Empolille 0-3.

Jutta Rantala oli viikon suomalaisnimi Ruotsin Damallsvenskanissa, kun hän teki kaksi maalia Kristianstadin voittaessa Örebron 4-2 (4-1). Rantala otettiin vaihtoon 89. minuutilla ja Eveliina Summanen tuli vaihtoon vartti aikaisemmin. Elli Pikkujämsä pelasi Örebron riveissä koko pelin.

Natalia Kuikan ja Emma Koiviston Kopparbergs/Göteborg FC nousi sarjakärkeen voitettuaan Umeån 2-0 (1-0). Kuikka urakoi koko ottelun ja Emma Koivisto seurasi peliä penkiltä.

Olga Ahtisen Linköping menetti kahden maalin johtoaseman, kun se tasasi pisteet FC Rosengårdin kanssa 2-2 (1-0)-lukemin. Ahtinen pelasi täydet minuutit.

Emmi Alanen ja Ria Öling pelasivat koko pelin Växjön riveissä, mutta joukkueen kahden ottelun voittoputki katkesi Djurgårdenin vieraana 1-2 (0-2)-tappioon.

Kaisa Collinin ja Julia Tunturin Eskilstuna ei antanut sarjajumbo Uppsalan yllättää itseään, vaan otti varman 4-2 (2-0)-voiton. Collin kasasi täydet minuutit ja Tunturi tuli kentälle 74. minuutilla.

Elitettanissa AIK palasi voittojen 3-1 (2-0)-voitolla Mallbackenista. Suomalaiskolmikko Jenny Danielsson, Milla-Maj Majasaari sekä Emma Santamäki saivat luottoa koko pelin ajan.