Käsittämätön puolivälieräottelu Turussa päättyi FC Interin voittoon rangaistuspotkuilla

• Jalkapallosarjat

Turun illassa nähtiin jalkapallotrilleri, joka hakee vertaistaan. Värikkäiden vaiheiden lopputulemana FC Inter jatkaa Suomen Cupin välieriin.

KuPS ensimmäisellä puoliajalla tehokas

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkue FC Interin hallinnalla. Raitapaidat tuntuivat olevan liikkeellä terävällä jalalla. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin KuPS vain kuuden pelatun minuutin jälkeen. Aniekpeno Uno lähetti suhteellisen pienestä kulmasta matkaan laukauksen, joka vaikutti kiitävän ohi maalin. FC Interin puolustaja Arttu Hoskonen luki pallon lentoradan kuitenkin väärin ja lopulta luuti pallon oman joukkueensa verkkoon. Hyvin ottelun aloittanut Inter joutui nopeasti takaa-ajan rooliin. KuPS:n avausmaalista ei kuitenkaan ehtinyt kulua kuin kymmenen minuuttia, kun Inter tulee tasoihin. Juuso Hämäläinen puski pallon maaliin kulmapotkun hyvin rakennetusta jälkitilanteesta.

Ottelu jatkui FC Interin hallinnassa. Vajaan puolen tunnin pelaamisen jälkeen KuPS:n onnistui riistämään pallon ja Ville Saxmanin puolittainen purkupallo tavoitti brasilialaishyökkääjä Lucas Rangelin kuudentoista rajalla. Interin maalivahti Henrik Moisander tuli vastaan ja Ranger nosti pallon kliinisesti maaliin. Tämä jäi avauspuoliskon viimeiseksi osumaksi, joten tauolle mentiin KuPS:n johtaessa ottelua 1-2.

KuPS:lla salama-alku ja Interillä upea nousu

Toinen puoliaika ehti vanheta vaivaiset 20 sekuntia, kun KuPS iski jälleen. Osman Sale syötti takaviistoon Urho Nissilälle, joka toimitti pallon verkon perukoille.

– Päällimmäinen fiilis siinä kohtaa oli, että kaikki menee päin helvettiä, sanaili ottelun jälkeen FC Interin kapteeni Timo Furuholm.

73 minuutin pelin jälkeen kuitenkin juuri Furuholm oli se pelaaja, joka toi Interin peliin mukaan. Tilanteen kaventuessa lukemiin 2-3 Inter sai uutta virtaa takaa-ajolleen, eikä ottelu ehdikään edetä kuin muutaman minuutin kun Nana Boateng joutui rikkomaan rangaistuspotkualueen sisällä. Boateng sai tilanteesta keltaisen kortin ja Ruane Connor laittoi pilkun varmasti sisään. Lähes heti tämän jälkeen Boateng provosoitui Furuholmin taklauksesta ja tuomarin käsi kävi taas korttitaskulla. Sekä Furuholm että Boateng saivat varoitukset, ja Boatengille tämä tarkoitti suihkukomennusta.

Inter ei kauaa kuitenkaan ehtinyt iloita ylivoimatilanteestaan, sillä vain kaksi minuuttia kentältä poiston jälkeen KuPS:n Sale oli pahanteossa ja vei KuPS:n jälleen johtoon. Moninaisten vaiheiden jälkeen tilanne oli 79 peliminuutin jälkeen 3-4 kuopiolaisille.

Vaan tämä jännitysnäytelmä sen kun jatkui. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä ainoastaan viisi minuuttia, kun Timo Furuholm karkasi KuPS-puolustajilta ja iski illan toisen osumansa. Edessä oli jatko-ottelu.

Interin nuoret pelaajat ratkaisivat ottelun

Jatko-ottelussa Inter pyrki luomaan tilanteita ja piti palloa, mutta tehot oli tältä päivää jo syöty. KuPS pääsi muutaman kerran vaarallisen oloisiin vastahyökkäyksiin, mutta maaleja ei jatko-ottelussa nähty. Edessä oli jännittävä rangaistuspotkukilpailu.

Lopulta ottelun Interille ratkaisivat ehkä monen mielestä yllättävätkin pelaajat. Inter päätti luottaa rangaistuspotkukilpailussa vähemmän pelanneisiin, nuoriin taitureihin. Tämä kannatti, sillä 19-vuotias Noah Nurmi, 20-vuotias Martti Haukioja sekä 18-vuotias Roope Kantola kaikki onnistuivat rangaistuspotkuissan. Koska KuPS Ats Purje epäonnistui ensimmäisenä laukojana pääsi Interin Rick Ketting laukomaan suhteellisen paineettomasti pallon verkkoon neljäntenä vetäjänä. Kun vielä KuPS:n Juho Pirttijoen potku kilahti ylärimaan, pääsivät turkulaisten juhlat alkamaan.

– KuPS teki virheen, kun päästi minut juttelemaan Otson (KuPS:n maalivahdin) kanssa, niin pääsin vähän psyykkaamaan, Interin kapteeni Furuholm virnuili onnellisena ottelun jälkeen.