Kärkikolmikko jatkoi vakuuttavasti

KPV ja MuSa päättivät tappioputkensa tärkeisiin kotivoittoihin. Häntäpään kolmikolle myrskyinen ilta oli musta.

KPV – MYPA 6–0 (3–0)

Isännät aloittivat maalijuhlat 19. minuutilla, kun Tommi Saarinen puski aivan tolpan juureen kulmapotkusta. Lisää seurasi yhdeksän minuuttia myöhemmin Elias Ahteen onnistuttua lähietäisyydeltä. KPV pääsi tauolle kolmen maalin johdossa Kyle Curingan pistettyä irtopallon sisään.

Aboubakar Doumbia Junior lisäsi johtoa 55. minuutilla. Seuraavat puoli tuntia mentiin maaleitta, mutta loppuhetkillä kotijoukkue iski vielä kahdesti – ensin Aleksi Pahkasalo tyylitteli vapaapotkumaalin ja muutamaa minuuttia myöhemmin Pietro Kytölaakso tykitti uransa ensimmäisen Ykkösen osuman.

Vierasjoukkueen raportti

FF Jaro – EIF 4–2 (3–1)

Avausmaali syntyi ensimmäisen jakson puolivälissä, kun kotijoukkueen hieno hyökkäys päättyi Topi Järvisen tyylikkääseen puskuun. Puoliajan lopussa FF Jaro johti jo 3–0 Toni Takamäen tuplattua johdon puskumaalillaan ja Wilterlynd Inalienin onnistuttua puolittaisesta läpiajosta. EIF pääsi peliin mukaan lisäajalla Ayabulela Konqoben kavennettua.

Vieraat kirivät maalin päähän toisen jakson vanhennettua vajaan vartin verran. EIF karkasi vastaiskuun ja Jakob Gottberg sai kunnian viimeistellä kavennusmaalin. Kiri tyssäsi muutamaa minuuttia myöhemmin – FF Jarolle vihellettiin rangaistuspotku, josta Inalien laukoi päätöslukemat.

Kotijoukkueen raportti

VPS – AC Oulu 1–2 (0–1)

Kierroksella nähtiin paljon erikoistilannemaaleja, ja sellainen oli myös Vaasassa käydyn kamppailun avausosuma. Siitä vastasi sarjakärki ja tarkemmin Lassi Nurmos, joka pääsi tökkäämään kulmapotkun sisään 38. minuutilla.

Toisen jakson vierasjoukkue aloitti vahvasti – Aapo Heikkilä pelattiin heti puoliajan alussa hyvään vetopaikkaan, josta mies ei erehtynyt. Vepsu pääsi pelaamaan viimeisen puolituntisen miesylivoimalla, kun joukkueen entinen pelaaja Loorents Hertsi ajettiin kentältä ruman taklauksen jälkeen. Kotijoukkue saikin tehtyä kavennuksen Ville Koskimaan upealla volleyllä, mutta liian myöhään. Lisämaaleja ei nähty, ja pisteet matkasivat Ouluun.

AC Kajaani – MP 0–0

Keskikastin ottelu pelattiin maaleitta, mutta MP sai pallon muun muassa tolppaan – asialla oli Juuso Tarvainen, joka ei aivan onnistunut puskussaan. Kummallakin joukkueella oli useita paikkoja maalintekoon, mutta Deni Kaksa sekä Jonne Uronen pelasivat kelpo ottelut, eivätkä suostuneet antautumaan kertaakaan.

KTP – IF Gnistan 4–0 (3–0)

Huippuvireinen kotijoukkue ratkaisi ottelun jo avausjaksolla. Kahdesti kahdessa edellisessä pelissä osunut Mika mätti hattutempun jo avausjaksolla – kaksi ensimmäistä maalia espanjalainen puski, ja viimeisen hän pääsi sijoittamaan oikealla jalallaan.

Päätöslukemat KTP iski 56. minuutilla David Ramadingayen viimeisteltyä tyylikkäästi. Vieraiden paras tilaisuus maalintekoon siunaantui kymmenisen minuuttia myöhemmin, mutta jo kauden kahdeksannen nollapelinsä pelannut Anton Lepola torjui Lucas Morais’n yrityksen sekä IF Gnistanin muut lähentelyt.

MuSa – SJK Akatemia 3–2 (1–1)

Vaihtokopit kaatuivat ennen ottelua ”Ikuisen tuulen stadionin” tuulessa, mutta vierasjoukkue ei kovasta taistelustaan huolimatta onnistunut kaatamaan MuSa:a. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa jo ennen jakson puoliväliä – Matias Koskinen teki avausmaalin oltuaan kärppänä paikalla maalinedustalla, kun Valtteri Olsbo taas tasoitti vapaapotkusta.

Olsbo osui toistamiseen tunnin kohdalla ja vei vieraat johtoon. Ilo kesti vain muutaman minuutin John Frederiksenin puskettua kauden seitsemäntensä. Lisää kylmää vettä tuli niskaan pari minuuttia tästä, kun Joni Lämsä pääsi vastaiskun päätteeksi viimeistelemään voittomaalin. Akatemia ei saanut aikaan kolmatta maalia, ja pisteet jäivät Poriin.

Kierroksen kaikki maalit löydät maalikoosteesta.