Takaisin
11.1.2019 klo 16.44

Kanerva summasi Huuhkajien leirin annin

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Huuhkajat päätti Qatarin otteluleirin perjantaina tappioon Viroa vastaan.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli Viro-kamppailun jälkeen vahvasti sitä mieltä, että Suomi hallitsi kenttätapahtumia ja loi enemmän maalintekopaikkoja.

Viro vei pelin 2-1-lukemin. Suomen ainokaisesta vastasi Rasmus Karjalainen 80. minuutilla.

- Mutta tämä on maalintekopeli. Viro teki kaksi maalia, me jäimme yhteen ja tulosta pitää kunnioittaa, Kanerva sanoi.

Ottelu oli Suomelle toinen Qatarin otteluleirillä. Tiistaina Huuhkajat oli kaatanut Ruotsin 1-0.

Ruotsia vastaan kentällä nähtiin peräti viisi A-maajoukkueen ensikertalaista. Viro-pelissä leirin kuudes debytantti oli laitapuolustaja Nicholas Hämäläinen, joka sai Kanervalta sauman avauskokoonpanossa.

- Kokonaisuudessaan pystyimme antamaan pelaajille aika laajasti peliaikaa. Ennen kaikkea leirillä oli monta debytanttia. Tänään nähtiin tuoreita kasvoja kentällä ja saadaan tärkeää infoa, Kanerva kertoi.

Nuoriso-osastolta peliaikaa saivat debytanteista molemmissa peleissä Saku Ylätupa, Lassi Lappalainen, Robert Ivanov, Kaan Kairinen ja Sebastian Dahlström.

- Mielenkiintoisia esityksiä kokonaisuudessaan, ei pelkästään näissä peleissä vaan myös harjoituksissa, Kanerva sanoi ja kehui mm. Ylätuvan ja Kairisen pirteyttä hyökkäyspäässä ja topparina uurastaneen Ivanovin esitystä miehekkääksi.
 
Leiri oli Suomelle viimeinen ennen maaliskuussa alkavia EM-karsintoja. Seuraavaksi Suomi kohtaa karsinta-avauksessaan kivikovan Italian 23. maaliskuuta Udinessa.

Kanervan mielestä leiri oli valmistautumisen kannalta onnistunut.

- Jos ajatellaan kokonaisuutta, saatiin kaksi hyvää peliä - Ruotsi kellistettiin ja nyt tuli tappio. Harjoitusten ja palaverien kautta saatiin käytyä läpi peliajatusta joukkueen kanssa.

- Ainakin näppituntumalta täytyy olla tähän leiriin tyytyväinen. Totta kai tämä Viro-peli harmittaa, tätä ei olisi ikinä pitänyt hävitä, Kanerva linjasi.