Takaisin
10.10.2017 klo 01.06

Kanerva: "Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta"

Jaa:

Markku Kanerva oli tyytyväinen MM-karsintojen viimeisiin neljään otteluun. Karsinnat päättyivät Suomen osalta 2-2-tasapeliin Turussa Turkkia vastaan.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva näki Turkkia vastaan maanantai-iltana Turussa pelatussa ottelussa sekä hyvää että huonoa. Suomi nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin, mikä luonnollisesti miellytti "Riveä".

- Vähän kaksijakoinen peli. Toisella jaksolla etenkin hyökkäyspeli toimi. Toki puolustuspelissä alkoi olla vähän ongelmia tasapainon kanssa, etenkin 1-0-maalin jälkeen. Mutta joukkue osoitti taas vahvaa henkistä kanttia ja voitontahtoa, että tultiin viimeisen vartin aikana kerran tasoihin ja sitten vielä toisen kerran. Sitten siinä välissä jo ehdittiin tuuletta johtomaalia, joka oli nyt paitsio, Kanerva sanoi.

Suomen viimeisen osuman Pyry Soirin syötöstä viimeistellyt Joel Pohjanpalo pisti pallon verkkoon jo aiemminkin, mutta tilanne oli paitsio. Pohjanpalo myönsi pelin jälkeen, että erotuomarin päätös oli oikea.

MM-karsinnat päättyivät Suomen osalta tuloksellisesti varsin mainiosti. Viimeisistä neljästä pelistä tuli kaksi voittoa Islannin ja Kosovon kustannuksella ja tasapelit Kroatiaa ja nyt Turkkia vastaan.

- Kahdeksan pistettä neljästä pelistä, se ei ole mielestäni huono saldo. Ja toki jos ajatellaan tämän vuoden karsintapelejä, niin koko karsinnassa kahdeksan debytanttia, minun aikanani seitsemän debytanttia. Eli kyllä tässä pelaajat ovat saaneet vähän näyttöpaikkaakin. Totta kai jatkossa, kun pelataan maaotteluita ennen seuraavaa karsintaa, Kansojen liigaa, niin siellä tulee varmaan enemmän peliaikaa ja näyttösaumaa.

- Kokonaisuutena olen äärimmäisen ylpeä tästä joukkueesta. Kuitenkin viime kesän EM-kisajoukkueet (Kroatia ja Islanti) ja Turkki osoitti tasonsa myös tänään. Pystyimme napsimaan pisteitä ja jopa voittoja näiltä joukkueilta, siihen olen erittäin tyytyväinen. Kyllä tuo henkinen puoli ja voitontahto, loppuun asti pelaaminen on se hyvä kivijalka, johon meidän kannattaa jatkossakin rakentaa.

Suomi keräsi I-lohkossa 10 ottelusta yhdeksän pistettä. Lohkon voitti 22 pisteellä Islanti, joka sai siis suoran paikan ensi kesän MM-kisoihin Venäjälle. Lohkokakkoseksi 20 pisteellä tullut Kroatia etenee jatkokarsintaan.