Takaisin
13.10.2020 klo 20.38

Kanerva odottaa revanssihenkistä Irlantia vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Huuhkajat jatkaa UEFA Nations Leaguen otteluita keskiviikkona 14.10. Olympiastadionilla, kun kello 19.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Irlanti.

Reilu kuukausi sitten Dublinissa Huuhkajat nappasi kolme pistettä matkaansa Fredrik Jensenin maalilla tulleella 1-0-voitolla ja nyt viikonloppuna kaatui puolestaan kotona Bulgaria 2-0.

- Meillä on alla hieno tulos Bulgariaa vastaan ja huomenna lähdemme jatkamaan siitä. Tiedämme, että Irlanti on kova joukkue ja he haluavat revanssia edellisestä kohtaamisesta. Meillä on kuitenkin itseluottamus kunnossa, päävalmentaja Markku Kanerva totesi tiistaina.

- Ei ole onneksi mitään uusia poissaoloja, joukkue on terve ja näyttää hyvältä.

Irlanti on vielä voitoitta Nations Leaguen lohkossa, mutta Kanerva varoittaa joukkueen iskukyvystä.

- Irlanti pelasi hyvän pelin Walesia vastaan ja haluaa varmasti avata voittotilinsä Nations Leaguessa. Päävalmentaja Stephen Kenny varmasti miettii pitääkö muuttaa jotain verrattuna edelliseen kohtaamiseemme. Tasainen peli oli Dublinissa ja tasainen tulee varmaan peli olemaan huomennakin. 

- Jos pystymme pelaamaan samalla tasolla tai jopa vähän parantamaan, niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon, Kanerva linjaa.

Irlannilla on ollut melkoista rulettia pelaajien kanssa koronamääräyksistä johtuen ja vielä viime hetkillä joukkueeseen tehtiin viisi muutosta.

- En usko, että poisjäännit juuri Irlannin pelityyliin vaikuttavat. Isoin vaikutus on ehkä siinä, että heidän avauskokoonpanoaan on nyt vaikeampi ennakoida, Kanerva kuittaa tilanteen.

Yksi mielenkiintoisista kysymyksistä on se, millaisella ryhmityksellä Huuhkajat keskiviikon otteluun lähtee.

- Kolmen topparin systeemillä saatiin hyvä tulos Dublinissa ja viimeksi kahdella topparilla hyvä tulos Bulgariaa vastaan. Meillä on nyt hyviä vaihtoehtoja – muitakin näiden lisäksi. Muutokset eivät välttämättä ole mitään dramaattisia, mutta vaihtoehtoja on hyvä olla olemassa, Kanerva muotoili.