Takaisin
20.11.2017 klo 12.30

Kanerva Moisanderista: ”Fiksu kaveri, herrasmies ja johtaja”

Jaa:

Huuhkajakapteeni Niklas Moisanderin päätös jättää maajoukkuetehtävät oli päävalmentaja Markku Kanervalle ikävä uutinen, joskaan ei täysin odottamaton sellainen.

Kanerva ja Moisander kävivät asian luonnollisesti läpi keskenään heti tuoreeltaan.

- Kyllähän se pienenä yllätyksenä tuli, mutta juteltuamme ymmärrän syyt hyvin – Nikke tuo ne itse hyvin esiin Huuhkaja-TV:n haastattelussa, Kanerva kertoo.

- Haluan nyt tässä kohtaa henkilökohtaisesti kiittää siitä panoksesta, jonka Nikke on tuonut maajoukkueisiin. Ensi kertaa tutustuimme jo 2005, kun Nikke nousi mukaan U21-maajoukkueeseen. On ollut ilo ja nautinto tehdä töitä hänen kanssaan monissa käänteissä vuosien varrella.

Pitkään Huuhkajien kapteeninnauhaa kantanut Moisander on Kanervan mukaan ollut tehtävänsä arvoinen kaikilla mittareilla.

- Nikke on fiksu kaveri, laatupelaaja ja tyylikäs herrasmies sekä kentällä että sen ulkopuolella. Arvostan suuresti myös hänen johtajaominaisuuksiaan. Hän on ollut oiva esimerkki nuoremmille pelaajille vuosien varrella ja ollut joka tapahtumassa aina täysin esimerkillinen, myöskin vaikeina aikoina, Kanerva kiittää.

Kanerva painottaa myös Moisanderin pelillistä merkitystä, eikä ainoastaan maajoukkueessa.

- Hän on tehnyt ison päivätyön suomalaisen jalkapallon eteen, täyttänyt aina paikkansa ja ollut johtaja isolla J:llä – kapteeni, joka todella on johtanut joukkuetta. Kaksi kertaa valinta vuoden pelaajaksi Suomessa, Eredivisien mestaruus… isoja asioita.

- Nikke on urallaan pelannut monissa maissa, harvalla pelaajalla on mahdollisuus pelata Italiassa ja Saksassa pääsarjatasolla Hollannin ja toki Suomen lisäksi. Vaikka Nikke nyt jättää maajoukkueen, uskon ja toivon että hänellä on vielä monia hyviä ja terveitä pelivuosia edessä seuratasolla.

Jonain päivänä Moisanderillakin tulee aika ripustaa pelikengät naulaan ja Kanerva toivoo, että silloin vankka kokemus saadaan jälleen koko suomalaisen jalkapallon hyväksi.

- Toivotaan että hänen tietotaitoaan ja kokemustaan päästään hyödyntämään suomalaisessa jalkapallossa sitten joskus. Sille on varmasti käyttöä, Kanerva tähdentää.