Takaisin
16.11.2018 klo 00.39

Kanerva: "Kunnia pelaajille ja tiimille"

Jaa:

Huuhkajien lohkovoitto Nations Leaguessa varmistui tappiosta huolimatta Ateenassa torstaina. Päävalmentaja Markku Kanerva olisi halunnut varmistaa lohkon ykkössijan jollain muulla tapaa kuin tappiolla, mutta se ei vesittänyt luotsin iloa.

Suomen päävalmentajalla Markku Kanervalla oli syytä hymyillä torstai-iltana, vaikka Huuhkajat kokikin tappion Kreikalle Ateenan olympiastadionilla.

Peli päättyi helleenien 1-0-voittoon, mutta se ei riittänyt pitämään sinipaitojen lohkovoiton mahdollisuuksia elossa. Suomi varmisti tuloksen myötä Nations Leaguen C-divisioonan lohkonsa voiton. Se tarkoittaa sitä, että Suomi pääsee pelaamaan kilpailun pudotuspelejä maaliskuussa 2020. Panoksena on paikka samana vuonna pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

- Vähän hassut fiilikset. Ei ole tottunut, että on onnellinen olo hävityn pelin jälkeen. Mutta toisaalta jos ajattelee, että tämä oli vähän niin kuin eurocup-peli: 2-0-tulos kotikentällä ja nyt hävittiin, niin mentiin yhteistuloksella 2-1 jatkoon ja lohkovoittoon, Kanerva sanoi ottelun jälkeen.

Päävalmentaja olisi toivonut lohkovoiton varmistuvan muulla tapaa kuin tappiolla. Se ei kuitenkaan hänen iloaan täysin hyydyttänyt.

- Olen totta kai helpottunut ja ylpeä pelaajista. Oli vähän vaikea peli. Kreikka oli tänään aika vaarallinen. Emme päässeet omassa pelissä ehkä ihan sille tasolle mitä toivottiin.

Suomen joukkueen välitavoite täyttyi lohkovoiton toteuduttua. Ykkössija tuli hienojen esitysten jälkeen. Viidestä lohkopelistään Suomi on voittanut neljä ja hävinnyt yhden. Maalivahti Lukas Hradeckyn selän taakse on mennyt vain Kreikkaa vastaan tullut osuma.

Sekin maali tuli torstaina varsin epäonnisella tavalla, kun pallo meni 25. minuutilla Albin Granlundin jalasta omaan rysään.

- Tavallaan sääli, että nyt kun maali meni, se meni omasta pelaajasta. Vieläkään ei ole vastustaja tehnyt pitkään aikaan maalia, Kanerva hymähti.

Historiallinen lohkovoitto on Kanervan mukaan hieno asia. Hän kuitenkin muistuttaa, että työtä piisaa vielä riittämiin, eikä nälkää ole todellakaan tyydytetty Suomen leirissä.

- Tämä on tietenkin hieno juttu. Kunnia pelaajille ja tiimille siitä, mitä ollaan saatu aikaan. Mutta meillä on matka tosiaan kesken. Pieni asia
on saavutettu, mutta se iso unelma vielä elää, se EM-lopputurnauspaikka.
 
- Nyt meillä on se ns. varapatruuna siellä odottamassa 2020, jos ei varsinaisista karsinnoista mennä sinne (EM-kisoihin). Sinänsä hieno asia, Kanerva iloitsi.

Suomi pelaa Nations Leaguen lohkovaiheen viimeisen ottelunsa sunnuntaina Budapestissa, jossa vastaan asettuu Unkari. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi syyskuussa Tampereella Huuhkajien 1-0-voittoon.

Unkari-Suomi alkaa sunnuntaina 18.11. klo 21.45.