Takaisin
11.1.2018 klo 17.43

Kanerva: ”Kokonaisuus oli tänään hyvin kontrollissa”

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Huuhkajat jatkoi torstaina tappiottomien otteluiden putkeaan, kun Jordania kaatoi 2-1 (1-0)-lukemin.

Suomi siirtyi johtoon reilun puolen tunnin kohdalla, kun Joona Toivio upotti vapaapotkun noin 23-metristä yläkulmaan.

Akseli Pelvas tuplasi johdon tunnin kohdalla Jordanian puolustuksen haparoinnin seurauksena. HJK-hyökkääjä nappasi maalivahdilta kimmonneen pallon ja nosti sen verkon perukoille. Jordania kavensi 82. minuutilla.

- Yksi tavoitteistamme oli jatkaa putkea ja tietysti voiton kautta. Toinen oli tehdä maali yhdeksännessä pelissä peräkkäin. Niissä onnistuimme, joten olen tietysti tyytyväinen. Saimme myös kolme uutta Huuhkaja-debytanttia ryhmään mukaan, päävalmentaja Markku Kanerva iloitsi.

- Jordania oli leireillyt pitkään ja pelasi joulupäivänä viimeksi. Jaksoimme lähtökohdat huomioon ottaen hyvin taistella, olen kokonaisuuteen tyytyväinen.

Pelillisesti ”Rive” näki ottelussa hyvää, mutta myös parannettavaa.

- Jesse Joronen jäi vähille torjuntatöille, joka on tietysti hieno asia. Maalinedustan puolustamisemme ei ollut tarpeeksi hyvää muutamassa tilanteessa, mutta niitä oli vähän. Olen tyytyväinen siihen, kuinka hyvin pelaajat omaksuivat puolustuspelaamisen asioita vain muutamien harjoitusten jälkeen.

- Hyökkäyksessä meillä oli vaihtelevaa suorittamista. Välillä syötöt karkailivat, mutta välillä saimme hienoja kombinaatioita. Maalipaikkoja toivoin, että olisimme pystyneet luomaan enemmän. Kokonaisuus oli tänään kuitenkin hyvin kontrollissa.

Suomen joukkueessa nähtiin kolme A-maajoukkuedebytanttia. FC Lahden Kalle Taimi vaihdettiin kentälle 43. minuutilla, kun Albin Granlund väänsi polveaan. Juho Pirttijoki pääsi irti 68. ja Benjamin Källman 82. minuuteilla.

Huuhkajat kohtaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä Abu Dhabin leirin toisessa ottelussaan seurajoukkueen, eli kyseessä ei tule olemaan maaottelu.