Takaisin
7.10.2017 klo 00.41

Kanerva: "Erittäin arvokas tulos"

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli ylpeä joukkueestaan perjantaina 1-1-tasapeliin vieraskentällä Kroatiaa vastaan päättyneen MM-karsintaottelun jälkeen.

Ennen perjantaita Kroatia johti I-lohkoa. Suomi venyi isäntäjoukkuetta vastaan viime hetken tasapeliin Rijekassa A-maajoukkuedebytantti Pyry Soirin viime hetkien osumalla.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva ei peitellyt tyytyväisyyttään tulokseen.

- Lohkon paras joukkue, ja tietää sen laadun, niin erittäin arvokas tulos kyllä ja olen tosi ylpeä joukkueesta. Ennen kaikkea osoitti venymiskykyä tappiotilanteessa. Halusi tulla tasoihin ja hakea jopa voittoa. kyllä siinä oli omat vaikeat hetket, mutta tosiaan sen (Kroatian avaus)maalin jälkeen saatiin otetta. Okei, Kroatia vähän vetäytyi siinä ja ajatteli satsaavansa vastahyökkäyksiin, Kanerva sanoi, ja jatkoi:

- Meillä pysyi balanssi hyvin kasassa. Se oli yksi iso teema, että pääkopan pitää kestää, mikä se tilanne onkaan. Sitten siinä tehtiin muutoksia lopussa. (Paulus) Arajuuri pantiin ylös ja muutama muukin vaihto.

Loukkaantumisten jälkeen Suomen kokoonpanoon kapteenina palanneen Niklas Moisanderin peliesitys lämmitti Kanervan mieltä. Topparina yleensä pelaava Moisander luuti ottelun Suomen vasempana pakkina.

 - Hienoa oli ennen kaikkea katsoa Niklas Moisanderin paluuta takaisin riveihin. Joutui vähemmän tutulle pelipaikalle vasemmaksi pakiksi. Hän suoriutui mielestäni erinomaisesti ja osoitti sitä omaa johtajuuttaan ja etenkin pallollista pelaamista tiukassa paikassa. Pystyi muutaman kerran tulemaan prässin ohi, "Rive" kehui.

Huuhkajat on MM-karsinnassa kolmen ottelun pisteputkessa, kun kahdesta viime pelistä ensin Islantia ja sitten Kosovoa vastaan tuli 1-0-voitot.

Suomen ottelut jatkuvat heti maanantaina 9.10. Turussa Turkkia vastaan. Peli on MM-karsintojen viimeinen.