Takaisin
14.11.2018 klo 13.00

Kanerva ennakoi Kreikka-ottelua: ”Pelirohkeus ja kantti ovat isossa roolissa”

Jaa:

Päävalmentaja Markku Kanervan mielestä Huuhkajien joukkueesta huokuu vahva itseluottamus ja voitontahto torstain Nations Leaguen Kreikka-ottelun alla.

Huuhkajat kohtaa Kreikan torstai-iltana Ateenan olympiastadionilla. Maanantaina Ateenan matkustanut joukkue keskittyi tiistain harjoituksissa puolustuspeliasioihin ja keskiviikkona harjoitukset vedetään läpi hyökkäyspeliteemalla.

 

- Henki on hyvä joukkueessa. Odottava, innokas ja luottavainen. Kyllä tuosta porukasta huokuu vahva luottamus siihen, että me pystytään jatkamaan kahta hyvää putkea. Meillä on viisi voittoa alla, neljä Nations Leaguessa, ja kaikissa näissä on pidetty nolla. Näitä kahta putkea me lähdetään jatkamaan, päävalmentaja Kanerva kertoi Huuhkajien Facebook-livessä keskiviikkona.

 

Suomi lähtee torstain otteluun lohkon kärkipaikalla. Kanervan mukaan voittoputken syy on yksinkertainen: erinomainen joukkuepeli. 

 

- Kaikki tässä tiimissä odottaa kovasti huomista peliä. Me ollaan pedattu itsellemme hyvät lähtökohdat, erinomaiset sellaiset. Edellinen Kreikka-peli antaa varmasti kaikille uskoa, että saadaan huomennakin hyvä tulos aikaan. Pelisuunnitelma on toiminut ja pelaajat ovat sitoutuneet suunnitelmaan. Ilme on ollut erittäin hyvä, taistelutahto ja voitontahto huokuu joukkueesta. Puolustuspeli on ollut kompaktia ja kollektiivista. Jos taas ajatellaan hyökkäyspeliä, niin esimerkiksi edellisessä Kreikka-pelissä saatiin luotua 17 maalintekopaikkaa, Kanerva totesi.

 

Edellisen ottelun jälkeen Kreikka on vaihtanut päävalmentajaa, kun Michael Skibbe sai lähteä. Kanerva ei usko, että päävalmentajan vaihdos aiheuttaa suurta muutosta Kreikan pelaamisessa. 

 

- Angelos Anastasiadis tuli puikkoihin. Hänellä on ollut aika vähän aikaa valmistaa joukkuetta. Viimekertaisesta joukkueesta seitsemän pelaajaa poissa, kuusi uutta tilalla. Muutama kokenut pelaaja on tehnyt comebackin tuohon joukkueeseen. En usko, että siinä taktisesti tulee hirveän suuria muutoksia. Kaikkeen täytyy totta kai varautua, Kanerva toteaa.

 

Kreikan lähtökohta otteluun on se, että joukkue tarvitsee kotiyleisönsä edessä suurimaalisen voiton taistellakseen lohkovoitosta. Tasapeli ja yhden maalin tappiokin riittävät varmistamaan Suomen lohkovoiton ennen viimeisiä otteluita. 

 

- Luulen, että Kreikka lähtee aika aggressiiviseen korkeaan prässiin ja panee meidät paineen alle. Tampereen pelissä me pystyttiin aika hyvin se prässi purkamaan. Sen jälkeen meillä on hyvä mahdollisuus haavoittaa heitä, koska linja on todennäköisesti aika ylhäällä ja selustassa on tilaa. Se pelirohkeus ja kantti tulee olemaan iso osa meidän pelaamista. Hermojen täytyy pitää, Kanerva summaa.

 

Nations League -ottelu Kreikka-Suomi OACA Spyros Louisilla Ateenassa alkaa torstaina kello 21.45. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viafree-kanavalla, jossa lähetys alkaa studio-osuudella kello 21.00. Ottelua pääsee seuraamaan myös Sports Bar Casinolla Helsingissä, jossa alustus otteluun alkaa kello 20.45.