Kakkosen katsaus – viikonloppuna selvisi useita sarjanvaihtajia

Juttusarjassa pureudutaan Kakkosen kiinnostavimpiin tapahtumiin nostamalla esiin viisi mielenkiintoista pointtia niin menneeltä kuin alkavalta viikolta.

Viikko 43

1. PK-35 varmisti lauantaina nousunsa Ykköseen. Joukkue vieraili Lappeenrannassa, jossa lohkokakkosena majailevan PEPO:n olisi pitänyt kaataa PK-35 säilyttääkseen nousuhaaveensa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta Yassin Adam vei vieraat johtoon 52. minuutilla. Eetu Suoraniemi tasoitti lopulta lisäajalla – tasapeli kuitenkin riitti PK-35:lle, joka näin sarjaporrasta ylemmäs toista vuotta putkeen.

2. A-lohkon sunnuntain ainokaisessa nähtiin erittäin maalirikas ottelu. MiPK siirtyi Gerald Benin rankkarilla johtoon, mutta Kultsu FC tuli tasoihin Yusuke Unokin osuttua. Kotijoukkue pääsi tauolle kahden maalin johdossa Eero Karjalaisen ja Antti Voutilaisen onnistumisilla.

Joona Husu kavensi toisen jakson alussa, mutta Voutilainen tuplasi maalimääränsä heti perään. 65. minuutilla Petteri Rönkkö toi Kultsun maalin päähän, ja ratkaisu venyi lopulta viimeiselle 10-minuuttiselle – todellisen trillerin 4–4-tasoituksesta vastasi upealla viimeistelyllään Husu.

3. FC Espoo oli pakkovoiton edessä FC Jazzin isäntänä lauantaina. Espoolaiset olisivat voineet päästä voitolla pisteen päähän vieraista, mutta porilaisjoukkue ratkaisi ottelun jo ensimmäisen puolituntisen aikana – toppari Eetu Setänen rankaisi isäntiä kahdesti, ja osumat jäivät ottelun ainoiksi.

Espoolaiset ehtivät pelata Kakkosta viisi kautta putkeen ja sijoittuivat parhaimmillaan lohkokolmoseksi (2019). FC Jazz nousi voitolla lohkon kahdeksannelle sijalle tasapisteisiin SalPa:n ja TPV:n kanssa.

4. VJS varmisti pikapaluunsa Kakkoseen kaatamalla Peimari Unitedin kotikentällään. Vantaalaisjoukkue voitti lukemin 2–0, ja koska Peimari United pelasi ensimmäisessä karsintaottelussaan tasapelin Ilves-Kissojen kanssa, kolme pistettä riittää VJS:n nousuun.

VJS voitti Kolmosen Eteläisen alueen B-lohkon kerättyään 17 ottelusta 42 pistettä. Vain yhden ottelun kauden aikana hävinnyt VJS palaa Kakkoseen yhden Kolmosen vuoden jälkeen.

5. Närpes Kraft kukisti ensimmäisessä karsintaottelussaan PK-37:n luvuin 4–1 ja varmisti samalla nousun Kakkoseen. PK-37 oli kärsinyt aiemmin tappion OTP:lle, joten myös oululaiset nousevat tuloksen myötä sarjatasoa ylemmäs.

Närpiöläiset voittivat Kolmosen Läntisen alueen C-lohkon keräten 15 ottelusta 32 pistettä. OTP sen sijaan pelasi tappiottoman kauden Kolmosen Pohjoisen alueen lohkossa kärsien vain yhden pistemenetyksen.

Viikko 44

Ilves-Kissat – VJS la 31.10. 12:00

Jo nousunsa varmistanut VJS vierailee lauantaina Tampereella. Ilves-Kissoille nousuun riittää yhden maalin tappio – toistaiseksi joukkue on kärsinyt koko kauden aikana vain yhden sellaisen.

Lahden Reipas – FC Viikingit la 31.10. 14:00

Reipas kärsi lauantaina toisen peräkkäisen tappionsa, kun Kiffen nousi lisäajalla tasoihin ja 2–1-voittoon. Lahtelaiset menettivät tappion myötä saumansa seitsemänteen sijaan – tästä huolimatta joukkue on A-lohkon ”kotisarjataulukossa” mukavasti neljäntenä.

Kotijoukkue pääsee lähtemään viimeiseen otteluunsa paineitta, mutta FC Viikingit on pakkovoiton edessä. Joukkue on viiden pisteen päässä tämän hetken viimeisestä säilyjästä PKKU:sta, joka isännöi lauantaina PEPO:a. Viikingit otti viime ottelusta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, ja heti perään on tultava toinen.

Ilves/2 – Klubi 04 la 31.10. 14:00

Tamperelaiset katkaisivat neljän ottelun tappioputkensa Pargas IF:n isäntänä. Joukkue oli jo aiemmin varmistanut kakkossijansa, mutta voitolla se piti parhaan lohkokakkosen paikkansa omissa käsissään.

Reservijoukkueiden kohtaamisen tuli ratkaista lohkovoitto, mutta Klubi 04 meni syksyn aikana omia menojaan. Nyt sillä on mahdollisuus tehdä ottaa peräti 15. mahdollinen voitto ja päättää kautensa tappiottomana. Kakkosen kausi on pelattu ilman häviöitä edellisen kerran yhdeksän vuotta sitten.

FC Futura – KäPa la 31.10. 15:00

Lohko 2 on toistaiseksi ainoa, josta ei ole selvillä yhtään nousijaa. Ensimmäisessä karsintaottelussa KäPa kaatoi PeKa:n 2–0, ja toisessa PeKa kukisti FC Futuran 3–1 – porvoolaiset ovat täten kovassa paikassa viimeisessä karsintaottelussa. Kolmosen Eteläisen alueen paras lohkokakkonen tarvitsee nousuun voiton 3–1-lukemin tai suuremmalla erolla.

FC Kiisto – JIPPO su 1.11. 16:00

Jo putoamisensa varmistaneella Kiistolla on edessään tuplapeliviikko, sillä joukkue pelaa ensin keskiviikkona JBK:n vieraana. Viimeksi kolme ja puoli viikkoa sitten pelanneella Kiistolla on vielä mahdollisuus nousta paikalliskilpailija VIFK:n edelle jumbosijalta.

JIPPO kukisti lauantaina Kemi City FC:n, ja joukkueella on mahdollisuus ratkaista lohkovoitto Vaasassa. Etumatka Herculekseen on nyt yksi piste – joensuulaiset ovat pelanneet yhden ottelun ”Herkkua” vähemmän, ja sille riittää yksi voitto kahdesta viimeisestä ottelusta. IF Gnistan voitti viime kaudella ”tuplan” (lohkon sekä Kakkosen Cupin), eikä JIPPO ole kaukana saman tempun tekemisestä.