Kakkosen jengien upea taistelu ei tänään riittänyt: KuPS ja FC Inter etenevät puolivälieriin

• Jalkapallosarjat

KaaPo ja JIPPO laittoivat päivän ensimmäisissä neljännesvälieräotteluissa Veikkausliigajoukkueet ahtaalle, mutta palkintoa ei taistelu kummallekaan joukkueelle tuonut. Ennakkosuosikit KuPS ja FC Inter etenevät Suomen Cupin puolivälieriin.

KaaPo - KuPS 0-2 (0-1)

Kaarinalaiset tarjosivat hallitsevalle Suomen mestarille kunnon päivätyön vastineeksi jatkopaikasta Suomen Cupissa, vaikka KuPS hallitsikin kenttätapahtumia. Ottelun ensimmäinen maalintekotilanne nähtiin neljän minuutin pelin jälkeen, kun KuPS:n Juho Pirttijoki pääsi puskemaan Ilmari Niskasen vapaapotkusta. KaaPo:n maalivahti Teemu Muurinen venyi kuitenkin pallon tielle. Vaikka KuPS piti painetta KaaPo:n päädyssä, pelasivat kaarinalaiset ennakkoluulottomasti. 15 minuutin pelaamisen jälkeen KaaPo:n Muurinen joutui tiukkaan tilanteeseen maalinsa edessä, mutta maalivahti näytti kylmäpäisesti omaa osaamistaan ja hassutti KuPS-hyökkääjä Lucas Rangelia. Hetken kuluttua Rangel pääsi hakemaan kostoksi osumaa maaliin, mutta hänen nostonsa suuntautui yli. 39 pelatun minuutin jälkeen KaaPo joutui taipumaan tappioasemaan, kun Tabi Manga ohjasi pallon takajalallaan maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Taukotilanteeksi kirjattiin siis 0-1 vierailijoille.

KuPS aloitti toisen puoliajan hurjalla painostuksella, mutta kaarinalaisten puolustus ei ollut valmis taipumaan. 55 minuutin pelin jälkeen Nissilä tarjoili Niskaselle paikan laittaa naulan KaaPo:n arkkuun, mutta Muurinen oli taas näppeineen välissä. Ottelun edetessä kohti loppuaan KaaPo sai jopa pientä painetta aikaan KuPS:n päädyssä. Tämä ei kuitenkaan johtanut toivottuun tulokseen, vaan 89 minuutilla KuPS ratkaisi ottelun Udo Aniekpenon maalilla. Loppulukemiksi jäivät siis 0-2, mutta yleisesti voidaan todeta, että KaaPo ei kaatunut taistelutta. Myös KaaPo:n hyökkääjä Juha Salminen oli tästä yksimielinen.

– Lähdimme rohkeasti, emmekä vain laittaneet mitään pussia sinne maalille, mutta se ei ihan riittänyt. Olen ylpeä joukkueestani. Åijät näytti, että kyllä sieltä Kakkosestakin hyviä pelaajia löytyy.

JIPPO - FC Inter 0-1 (0-1)

Jos ei kaatunut KaaPo taistelutta, niin ei sitä kyllä tehnyt JIPPO:kaan. Vaikka ensimmäinen puolituntinen mentiin melko tiukasti joensuulaisten kenttäpäädyssä, pitivät he keskustan tiukkana eivätkä päästäneet FC Interin hyökkääjiä helpolla. 33 minuutin pelin jälkeen KuPS rikkoi JIPPO-pelaajaa laidassa kuudentoista ulkopuolella ja JIPPO pääsi junailemaan vapaapotkua. Jere Hiltusen keskityspallo oli laadukas, mutta FC Interin puolustus hoiti tilanteen. Pian mentiinkin jo toisessa päässä, mutta mallikkaasti pelannut JIPPO:n maalivahti Jirko Sorsa on hereillä. Juuri ennen puoliaikaa Rick Ketting pääsi kuitenkin liian vapaasti puskemaan etualueelta ja vierailijat siirtyivät johtoon.

Toinen puoliaika jatkui pitkälti Interin painostaessa. 77 minuutin pelin jälkeen pallo päätyikin joensuulaisten maaliin, mutta avustavan lippu oli pystyssä. Tuomariston lyhyen neuvottelun jälkeen maali hylättiin ja joensuulaiset saivat huokaista helpotuksesta. Viimeisen kymmenen minuutin aikana JIPPO pääsikin hyvin peliin mukaan ja onnistui jopa aika ajoin painostamaan FC Interin puolustusta. Reilun 85 minuutin jälkeen JIPPO:n Risto Kahelin pääsikin lähelle maalintekoa. Palkintoa ei hyvästä yrityksestä kuitenkaan JIPPO saanut, vaan ottelu päättyi ja 0-1 tilanne jäi tauluun. FC Interin Elias Maastokangas totesikin ottelun jälkeen, että JIPPO ei todellakaan päästänyt Veikkausliigavieraitaan helpolla.

– Ensimmäinen peli pitkään aikaan, hyvä että saatiin voitto, mutta ei se mikään kaunis voitto ollut. Tästä tuli tiukka matsi, meidän piti tehdä paljon töitä, että saimme tämän tuloksen.