Takaisin
9.7.2020 klo 09.39

Kahden ottelun lisäpelikielto kurinpidossa AC Kajaanin pelaajalle

Jaa:

Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja on käsitellyt 27.6. Ykkösen ottelun AC Kajaani – FF Jaro tapahtumia.

Tapaus koskee AC Kajaanin pelaajaa Jules Samndaa, joka poistettiin kentältä raa’an pelin vuoksi hänen taklattuaan sääntöjenvastaisesti FF Jaron pelaajaa Johan Brunellia, joka loukkaantui tilanteessa vakavasti.

Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja toteaa päätöksen perusteluissaan, että Samndan suoraan kentältäpoistoon johtanut menettely on johtunut raa’asta pelistä eli vastustajaan kohdistetusta voimakkaasta ja holtittomasta taklauksesta. Erotuomariraportista ilmenee, että Samndan taklaus on ollut vaarallinen, sillä Samnda on tullut tilanteeseen lähes suoraksi ojennettu jalkapohja edellä. Taklauksen voimakkuudesta kertoo se, että taklauksen kohteeksi joutunut Brunell on loukkaantunut vakavasti, ja hänet on jouduttu kuljettamaan kentältä ambulanssilla sairaalahoitoon.

Lieventävinä seikkoina rangaistusta arvioitaessa voidaan päätöksen perusteluiden mukaan ottaa huomioon, että Samndan varsinaisena tarkoituksena ei ole ollut vahingoittaa Brunellia. Kyse on ollut pelitilanteesta, jossa Samnda on pyrkinyt tavoittelemaan palloa rangaistualueella. Kyse ei ole kuitenkaan ollut suoranaisesta vastustajaan kohdistetusta väkivallasta, pelitilanteen ulkopuolisesta välienselvittelystä tai harkitusta teosta. Erotuomariraportin perusteella Samnda ei ole protestoinut saa-maansa rangaistusta. Samnda on myös pyytänyt anteeksi Brunellilta. Lisäksi Samndan julkinen anteeksipyyntö on julkaistu AC Kajaanin Facebook-sivulla.

Päätöksenä Jules Samndalle määrätään lisäpelikieltoa kaksi (2) ottelua kentältäpoistosta seuranneen kahden ottelun automaattisen pelikiellon lisäksi.