KaDy, Mad Max ja Sievi FS voittoihin miesten Futsal-Liigassa lauantaina

KaDy nousi tasapisteisiin sarjaa johtavan GFT:n kanssa, kun Ilves taipui KaDylle viime minuuteilla. Mad Max oli ylivoimainen kotiparketillaan PJK:ta vastaan. Kiivastahtinen SoVo–Sievi-ottelu päättyi Sievin voittoon. Miesten Futsal-Liigan seuraavat neljä ottelua nähdään huomenna sunnuntaina.

KaDy – Ilves FS 3–1 (0–1)

Jyväskyläläisten ja tamperelaisten kohtaaminen oli melko matalatempoinen lähes koko ottelun, eniten tapahtumia oli vasta pelin viimeisellä neljänneksellä. Sekä Ilves FS, jolla on tällä viikolla yhteensä kolme ottelua, että Kampuksen Dynamo, joka kohtaa vielä sunnuntaina SoVon, tuntuivat säästelevän voimiaan. Valmentaja Vasko Vujovic mainitsikin KaDyn otteluennakossa, että voiton lisäksi kotijoukkue pyrkii lepuuttamaan pelaajiaan, koska sunnuntaina on edessä haastava vieraspeli SoVoa vastaan. Ilves puolestaan saa huomenna vieraakseen Sievi FS:n.

Ensimmäisen jakson ainoa maali nähtiin noin minuutti ennen taukosummerin sointia: KaDy-puolustus nukahti hetkeksi, jolloin Ilveksen Joonathan Hynninen pääsi laukomaan ottelun avausmaalin ajassa 18:54 Jaakko Ahokkaan syötöstä. KaDyn Tero Intala onnistui tasoittamaan pelin, kun toista jaksoa oli pelattu reilut 14 minuuttia. Tämän jälkeen kotijoukkue sai hanat auki ja siirtyi 2–1-johtoon, kun Lassi Lintula laittoi pallon Jere Myllykankaan selän taakse ajassa 36:52 Mikko Kytölän syötöstä. Hetkeä myöhemmin kapteeni Kytölä viimeisteli Ilveksen maalin takakulmaan ottelun 3–1-loppulukemat.

15.00
Valkeakoski, Apian liikuntahalli
Mad Max – PJK 8–1 (3–0)

Pirkanmaalla miteltiin voimia derbyn hengessä, kun Pirkkalan PJK saapui lauantaina Valkeakosken “hullujen koirien” vieraaksi. Ottelu äityi jonkinasteiseksi maali-ilotteluksi jo ensimmäisellä jaksolla, sillä mainiota kautta pelaava Mad Max oli ylivoimainen karaten ennen taukoa 3–0-johtoon. Miesten Futsal-Liigan pistepörssin toisena oleva Justus Kunnas osui kahdesti, Arttu Haataja kerran.

Toisella jaksolla PJK taisteli yhden maalin kotiinviemisiksi: Ville Halme laukoi pallon Antti Ala-Myllymäen ujuttamasta syötöstä Mad Maxin Aleksi Pennasen ohi. Mad Max oli kuitenkin ehtinyt häipyä jo vierasjoukkueen tavoittamattomiin, kun kotijoukkueen parhaana palkittu Manu Kuisma onnistui jälkipuoliskolla jopa neljästi ja Kunnas vielä kerran tehden näin myös hattutempun. Ottelun myötä Kunnaksen kauden tehopisteet ovat 27+6.

Mad Max)
Manu Kuisma (Kuva: Jarno Mäkinen)

16.00
Someron monitoimitalo
SoVo – Sievi FS 1–3 (0–1)

Lauantain kolmas ottelu tarjosi lennokasta katsottavaa. Pelin avausmaali nähtiin heti ottelun toisella minuutilla, Sievin Henri Heikkilä sai tuikattua pallon SoVon verkkoon. Maalivahti Miika Toivola piti Sievin pitsit palloista puhtaana, vaikka SoVo pääsi tähtäämään tolppien väliin moneen otteeseen. Sievillekin aukesi kahdesti mahdollisuus lisätä johtoaan 10 metrin pilkulta, mutta SoVon maalia varjellut Nevzat Mustafa  hoiti tilanteet. Mustafa palkittiinkin ottelun jälkeen SoVon parhaana pelaajana.

Sievi pääsi heti toisen jakson ensiminuuteilla 0–2-johtoon, kun Henri Heikkilän antama kulmapotku kimposi maaliin SoVon omasta pelaajasta. SoVo pääsi ensi kerran maalinteon makuun ajassa 28:33, kun Sievi rikkoi SoVon pelaajaa oman maalin edessä ja Arber Istrefi laukoi pallon varmoin ottein maaliin kuudesta metristä. Heikkilä kasvatti Sievin johtoa vielä 1–3-maalilla, mikä jäi myös pelin tulokseksi.