KaaPo voitti Regions’ Cupin

Kaarinalainen KaaPo voitti lauantaina Seinäjoella pelatussa Regions’ Cupin finaalissa SJK Akatemian maalein 5-2 (2-1).

Pelin ensimmäinen maalipaikka nähtiin jo viidennellä minuutilla. KaaPo pelasi pallon SJK Akatemian boksiin, Tempo Hopsu laukoi, mutta SJK Akatemian puolustus blokkasi vedon. 13. minuutilla KaaPo vyöryi taas SJK Akatemian maalille. Jani Jussila syötti ja Juho Salminen harhautti puolustajan ja veti pallon etukulmasta verkon perukoille.

Kauaa ei KaaPo saanut johtoasemastaan nauttia. 15. minuutilla SJK Akatemia hyökkäsi laidasta ja keskitys löysi maalin edustalta Sami Viljasen. Tämä pääsi vapaasti puskemaan pallon maaliin ja pelin 1-1-tasatilanteeseen.

23. minuutilla KaaPo otti jälleen johtoaseman. Salminen otti näyttävästi pallon rinnalla alas SJK Akatemian puolustusalueella ja sijoitti pallon vasempaan yläkulmaan.

KaaPo hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, eikä SJK Akatemia päässyt kunnollisille tekopaikoille. Tauolle mentiin KaaPon 2-1-johdossa.

55. minuutilla KaaPo siirtyi 3-1-johtoon. Leevi Puputti sijoitti pallon kohti SJK Akatemian maalin vasenta yläkulmaa. Maalivahti Luis Da Silva sai hieman käsiään väliin, mutta torjunta ei aivan onnistunut ja pallo ehti ylittää maaliviivan.

Viljanen kaadettiin vajaan tunnin kohdalla 16-alueella, ja SJK Akatemia sai rangaistuspotkun. Aatu Kujanpää asettui pallon taa ja ampui sen maltilla keskelle maalia.

Kahta minuuttia myöhemmin pallo vietiin pilkulle toisessa kenttäpäädyssä. Niklas Kuusio asteli pallon taa ja ampui tarkasti kohti oikeaa alakulmaa. Da Silva kuitenkin aavisti oikein ja venyi torjuntaan.

65. minuutilla Kuusio keskitti vasemmalta ja Salminen viimeisteli hattutemppunsa puskumaalilla maalin edustalta. Kaapo iski jälleen kolme minuuttia myöhemmin. Kippari Hopsu laukoi noin 17-metristä kovan ja tarkan kudin oikeaan yläkulmaan.

74. minuutilla KaaPo pelasi näyttävällä syöttökuviolla pallon SJK Akatemian päätyyn ja sai vapaapotkun boksin vasemmasta kulmasta. Juha-Pekka Jääskeläinen ampui tulisesti kohti etukulmaa, mutta Da Silva venyi torjuntaan.

Ottelun loppupuolella ei enää maaleja tai tuhannen taalan paikkoja nähty. Näin Kaapo pääsi juhlimaan Regions’ Cupin voittoa.

KaaPo – SJK Akatemia 5-2 (2-1)
13’ 1-0 Juho Salminen
15’ 1-1 Sami Viljanen
23’ 2-1 Juho Salminen
55’ 3-1 Leevi Puputti
59’ 3-2 Aatu Kujanpää
65’ 4-2 Juho Salminen
68’ 5-2 Tempo Hopsu