Takaisin
26.10.2018 klo 23.10

Jyväskylän neljän maan turnauksen 1. päivä: Suomi hävisi Venäjälle

Jaa:

Jyväskylän neljän maan futsalturnauksessa pelattiin perjantaina avausottelut. Tšekki voitti Tanskan suvereenisti 0-9, Suomi hävisi Venäjälle 2-5 (0-4). Suomen maalintekijöinä futsalin suurmaata vastaan olivat Juhana Jyrkiäinen ja Mikko Kytölä.

Jyväskylän neljän maan turnaus alkoi Tanska-Tšekki -ottelulla. Jo heti ensi askelista tuli selväksi, että Tšekki vie ottelua ja Tanska ottaa vastaan. Pelin kuva ei muuttunut koko ottelun aikana, vaan Tšekki vei pelin suvereenisti 0-9 (0-6). Taitava ja kovalla tempolla pelannut Tšekki kuuluu Euroopan kärkikastiin, mutta kuitenkin tasoero oli hieman yllättävänkin suuri.

Illan jälkimmäisessä ottelussa Suomi kohtasi Venäjän. Suomi aloitti rohkeasti kolmella ketjulla ottelun ja alkuun Suomi pysyikin kohtalaisesti Venäjän vauhdissa mukana. Vaikka Venäjä on tullut turnaukseen hieman nuorennetulla joukkueella, niin pelin tempossa, pelaajien liikkeessä, aktiivisuudessa ja taitotasossa Venäjä oli kaikessa hieman edellä. Ottelun lopputulos 2-5 (0-4) vastaakin aika hyvin pelin kuvaa.

- Pelattiin aika heikko ensimmäinen puoliaika. Kun Venäjän rytmi on aivan maailman terävimmältä huipulta, niin siinä ehkä turhan pitkään ihmeteltiin ja kaveri pääsi 4-0 johtoon.  Sitten hienosti kerättiin rivit. Mielestäni erittäin hyvä toinen puoliaika ja taidettiin voittaakin se tuloksellisesti, kertoi joukkueen kapteeni Panu Autio heti ottelun jälkeen.

Oman kylän pojan Mikko Kytölän mielestä ei ollut ihan huippupeli joukkueelta ja hän  totesi myös, ettei oltu ihan valmiita Venäjän rytmiin.

- Pelikovuudessamme oli toivomisen varaa ja toiselle jaksolle mietittiin, että tullaan lujempaa. Jakso olikin paljon parempi. Taitavaa ja fyysistä ammattilaisjoukkuetta vastaan on vaikeaa saada pallollista peliä.  Tästä jäi sellainen himo pelata futsalia, että olisi halunnut jatkaa peliä vielä pidempäänkin. Oli hyvä vastus.

Valmentaja Ville Sihvosen mukaan ollaan fyysisesti aika samalla tasolla, mutta kaveri teki kaikki asiat pikkusen paremmin ja nopeammin.
- Varsinkin vetojen laadussa, syöttöjen laadussa,  niissä he ovat meitä edellä. Kaveri oli parempi ja sillä selvä. Huomenna Tanskaa vastaan pidetään varmaankin palloa enemmän ja luodaan maalipaikkoja enemmän. Tässä turnauksessa ja Nordic Cupissa joulukuussa, näissä hiotaan tekemistä. Niin että ollaan valmiita sitten kauden päätavoitteessa tammikuun lopussa pelattavissa MM-karsinnoissa.

Ottelun tilastot TÄSTÄ
Haastattelut ja maalikooste HUU-TV:sta

Lauantaina pelataan seuraavasti
14:00  Tšekki – Venäjä
17:00  Suomi - Tanska

Maalintekijät
6 min.    0-1  Artem Niiazov (Venäjä)
10 min.  0-2  Andrei Ponkratov (Venäjä)
17 min.  0-3  Ruslan Kudziev (Venäjä)
17 min.  0-4  Yanar Asanov (Venäjä)
24 min.  1-4  Juhana Jyrkiäinen
32 min.  2-4  Mikko Kytölä
34 min.  2-5  Andrey Sokolov (Venäjä)

Varoitukset
16 min.  Jani Korpela
29 min.  Ivan Milovanov

Suomen kokoonpano
1    Juha-Matti Savolainen (mv)
12  Antti Koivumäki (mv)
2    Panu Autio
3    Ville Uimaniemi
4    Tuukka Pikkarainen
5    Juhana Jyrkiäinen
6    Jukka Kytölä
7    Jarmo Junno
8    Sergei Korsunov
9    Mikko Kytölä
10   Miika Hosio
11   Lassi Lintula
13   Jani Korpela
14   Antti Teittinen