JyPK:lle vahva kiinnitys liigapaikkaan ensi kaudelle

JyPK ei jättänyt mitään arvailujen varaan Subway Kansallisen Liigan karsinnan ensimmäisessä osassa, kun se voitti VIFK:n lukemin 0-6.

JyPK:n maali-ilottelu alkoi reilut kymmenen minuuttia alkuvihellyksen jälkeen, kun Henna Honkasta rikottiin VIFK:n boksissa. Pallo vietiin pilkulle, ja Jasmin Miettinen laukoi pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Vaasalaiset eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan pelitapahtumat aaltoilivat paljon päädystä päätyyn. Vajaa kymmenen minuuttia ottelun avausosuman jälkeen pallo vietiin jälleen pilkulle – tällä kertaa toisessa päädyssä. Kotijoukkueen kuluneen kauden paras maalintekijä Fanny Forss asteli pallon taakse. Laukaus ei suuntautunut tarpeeksi lähelle tolppaa, vaan jäi upeasti venyttäneen Pauliina Tähtisen ulottuville.

Tähtisen tärkeä torjunta piristi vierasjoukkueen pelaamista, ja pelitapahtumien hallinta alkoi siirtyä jyväskyläläisille. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen JyPK:n taitava pallon liikuttelu johti joukkueen maalintekosektorille ja lopulta Tiina Tiainen vapautti Riikka Liljan laukaisupaikkaan. 18-vuotias keskikenttäpelaaja vei JyPK:n jo 0-2 johtoon. Vain viisi minuuttia myöhemmin Kiia Voutilainen oli päästä laukomaan, mutta VIFK rikkoi, jonka seurauksena pallo vietiin jälleen pilkulle. Tiainen laukoi samaan reikään mihin Miettinen jo kerran osui, ja näin JyPK siirtyi 0-3 johtoon. Henna Honkanen pääsi vielä ensimmäisen puoliajan lopulla kokeilemaan johdon lisäämistä, mutta VIFK:n maalivahti Karoliina Muurimäki sai venytettyä sormiaan sen verran laukauksen tielle, että veto kilahti tolppaan.

Toisen puoliajan alussa JyPK nappasi hieman jalkaa kaasulta, mutta tilan auetessa jyväskyläläiset eivät säästelleet. Vajaan tunnin kohdalla Muurimäki onnistui torjumaan Liljan laukauksen ylärimaan. 72. peliminuutilla Voutilainen kuitenkin yllätti Muurimäen kaukolaukauksellaan vieden vierailijat jo 0-4 johtoon. Vain pari minuuttia myöhemmin myös JyPK:n kulma kimpoili VIFK:n maaliin omien pelaajien kautta. Ottelun viime minuuteilla Lilja viimeisteli vielä tennislukemat pilkulta.