JyPK pelaa Subway Kansallista Liigaa myös kaudella 2021

• Jalkapallosarjat

Vaasa IFK taisteli nousukarsintojen toisessa osaottelussa hyvin, mutta ensimmäisen osaottelun 0-6 tappio oli liikaa kiinniotettavaa. Jyväskylän Pallokerho varmisti sarjapaikkansa lopulta kokonaismaalein 7-1.

VIFK oli pessyt upeasti kasvonsa ensimmäisen osaottelun 0-6 tappiosta, ja vaasalaisryhmä tuli otteluun hyvällä peli-ilmeellä. Ottelun ensimmäinen puoliaika edettiin tästä huolimatta JyPK:n hienoisessa hallinnassa. Noin puoli tuntia ottelussa edettiin maalittomasti, eikä maalipaikoilla suuresti juhlittu kummassakaan päässä. Tämän jälkeen tapahtui sitten viiden minuutin sisään paljon.

Ensin JyPK:n Henna Honkanen vapautti salamannopean Niia Salmisen juoksuun, ja Salminen paineli aina maalille asti. Viimeistely oli laadukas, eikä VIFK:n maalivahdilla juuri ollut mahdollisuuksia palloon päästä. Lähes heti perään nähtiin läpiajo toisessa päädyssä, kun Fanny Forss karkasi jyväskyläläisten puolustukselta läpiajoon ja viimeisteli huolellisesti pitkän spurtin päätteeksi.

Tehokkaan viisiminuuttisen jälkeen ottelussa ei enää maaleja nähty. Jyväskyläläiset hallitsivat pallo ja hakivat voittomaalia loppuun asti, mutta VIFK puolusti tiukasti loppuun asti. 1-1 tasapeli oli vaasalaisilta komea kasvojenpesu edellisestä ottelusta, mutta ei lopulta riittänyt haastamaan tosissaan JyPK:a sarjapaikasta. Jyväskylän Pallokerho voitti otteluparin 7-1 lukemin ja jatkaa Subway Kansallisessa Liigassa myös kaudella 2021.

Kuva: Mira Tuovinen