JyPK haki pisteen HJK:lta - Ilves tärkeään voittoon

• Jalkapallosarjat

Naisten Liigassa käytiin lauantaina neljä tiukkaa kamppailua. HJK jatkaa tappioitta, mutta joutui luovuttamaan pisteitä kotikentällään. Ilves piti toiveensa ylemmästä loppusarjasta elossa komealla voitolla.

HJK ja JyPK tasasivat pisteet 1-1 (1-0)-numeroin. Mimmi Nurmela vei HJK:n johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta toisella puoliskolla Lavdije Begolli toi jyväskyläläiset tasoihin.

Ilves katkaisi neljän ottelun tappioputkensa tärkeään paikkaan kaataessaan KuPS:n selvästi 3-0 (1-0). Aino Varkoi vei kotijoukkueen johtoon ja toisen puoliajan alkupuolella Jenni Kantanen sekä Noora Hämäläinen varmistelivat Ilveksen voittoa.

ONS piti TiPS:n tiukoilla, mutta joutui lopulta taipumaan kotikentällään 2-3 (1-1)-numeroin. Roosa Ariyo vei tikkurilalaiset johtoon jo heti ottelun alussa, mutta Summer Mason toi ONS:n vielä tasoihin ennen taukoa. Ariyo onnistui toistamiseen toisen puoliajan alussa, mutta Marie Levasseur tasoitti tilanteen tunnin kohdalla. Pari minuuttia myöhemmin Ariyo kruunasi päivänsä hattutempulla ja se riitti TiPS:lle myös voittoon.

IK Myran ja TPS tasasivat pisteet 1-1 (1-1)-numeroin. Nelly Lehtilä siirsi vieraat johtoon 11. minuutilla.  Viktoria Byskata kuitenkin huudatti kotijoukkuetta vielä 34. minuutin kohdalla. Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

HJK johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla Honkaan, mutta espoolaiset pelaavat oman 16. kierroksen ottelunsa sunnuntaina Åland Unitedia vastaan. TiPS nousi samalla kahden pisteen päähän Hongasta. Taistelu ylemmän loppusarjan paikoista käy kiivaana. Sunnuntaina pelaava Åland United on viisi pistettä Ilveksen edellä ja TPS vaanii kahden pisteen päässä. JyPK sen sijaan on viidentenä neljä pistettä turkulaisiin eikä KuPS:kaan voi vielä hengittää rauhassa, sillä eroa TPS:aan on viisi pistettä.