Takaisin
19.8.2021 klo 17.00

Julius Tauriainen odottaa Pikkuhuuhkajien karsinta-avausta innolla

Jaa:

Ⓒ SC Freiburg

Keskikenttäpelaaja nimettiin maanantaina ensimmäistä kertaa Pikkuhuuhkajiin. Koko pelaajalista löytyy täältä.

Moni ulkomailla pelaava suomalaisnuorukainen on päässyt viime kuukausien aikana harjoittelemaan ja pelaamaan oman seuransa edustusjoukkueen kanssa. Yksi heistä on Julius Tauriainen, 20, joka murtautui kesällä SC Freiburgin edustuksen rinkiin.

FC Wildissa jalkapallouransa aloittanut Tauriainen tulee todellisesta futisperheestä. Poikamaajoukkueiden vakiokasvoihin kuuluva Jimi-veli edustaa Chelsea FC:tä, ja Pasi-isä on entinen maajoukkuepelaaja. Myös sedät Kimmo ja Vesa tekivät mittavat urat kotimaan kentillä. 

Vuonna 2016 HJK:hon siirtynyt Tauriainen ei ikinä tehnyt Veikkausliiga-debyyttiään edustuksessa, mutta pelasi reservijoukkue 04:ssä kaksi vahvaa kautta ennen siirtoaan Saksaan. Ykkösen kaudella 2018 Tauriainen oli suuressa roolissa joukkueen keskikentällä, ja seuraavalla kaudella Kakkosessa nuorukainen viimeisteli mukavat seitsemän maalia 12 otteluun.

Hyvät esitykset herättivät kiinnostusta Saksassa, ja sekä Julius että Jimi vietti viikon Freiburgin testissä. Isoveli lainattiin lopulta kesken kauden Freiburgiin, ja vajaa vuosi myöhemmin saksalaisseura hankki suomalaisen pysyvästi.

– Olen viihtynyt täällä tosi hyvin. Pari vuotta uudessa ympäristössä on kasvattanut minua paljon pelaajana sekä ihmisenä. Kaikki on täällä kunnossa, ja seura on todella hyvä minulle, Tauriainen kehuu.

Myös seura näkee Tauriaisessa potentiaalia – siitä osoituksena muun muassa se, että nuorukainen kutsuttiin edustuksen Itävallan harjoitusleirille. Kesän harjoitusotteluissa nähtiin Tauriaisen lisäksi useampia reservijoukkueen pelaajia, mutta itse leirille kutsuttiin vain yksi toinen reservin mies.

– Leiri oli tosi hyvä kokemus. Edustus on kova joukkue, jossa on mukana maajoukkuepelaajia. Taso ja tempo olivat luonnollisesti korkeammalla siellä, mutta pärjäsin mielestäni tosi hyvin. Hyppy kakkosjengistä ei ollut lopulta niin iso, ettei edarissa pärjäisi.

Ensimmäisellä Freiburg-kaudellaan Tauriainen pelasi U19-sarjaa ja toisella Regionalligaa. Seuran reservijoukkue nousi täksi kaudeksi 3. Ligaan, mikä on merkittävä askel eteenpäin – tämä näkyy sekä kentällä että katsomossa, sillä kauden ensimmäisessä vieraspelissä Tauriainen ja Freiburg haastoivat 1. FC Magdeburgin yli 13 000 katsojan edessä.

– 3. Liga on täysin ammattilaissarja, ja ero Regionalligaan on iso. On ollut tosi siistiä päästä pelaamaan kahdessa ensimmäisessä matsissa. Viime kaudella peleissämme ei ollut yhtään katsojia, ja Magdeburgia vastaan oli loistava tunnelma. Vaikka fanit olivat meitä vastaan, sain energiaa omaan peliini, Tauriainen kertoo.

– Meillä on ollut aika paljon loukkaantumisia, ja olen pelannut alkukaudella vasemmalla laidalla (wingbackina). ”Kutospaikka” on minulle se mieluisin, jota olen lähes koko Freiburg-aikani pelannutkin, mutta totta kai pelaan siellä, missä minua tarvitaan.

”Tosi iso kunnia”

Tauriaisen edelliset maaottelut ovat syksyltä 2019, jolloin Suomi selvitti tiensä EM-jatkokarsintaan. Koronavirustilanteen takia jatkokarsinnat jäivät pelaamatta, mutta Tanskan turnauksesta jäi hyviä muistoja – sekä motivaatiota seuraavia maaotteluita kohtaan.

– Olen odottanut innolla, että pääsisin taas pelaamaan maaotteluita. Oli tosi iso juttu saada kutsu Pikkuhuuhkajiin ensimmäistä kertaa. Se ei tullut täytenä yllätyksenä, kun olin jo aikaisemmin puhunut (päävalmentaja Juha) Malisen kanssa, mutta se on tosi iso kunnia.

Pikkuhuuhkajien Viro- ja Kroatia-otteluihin nimettiin monta Tauriaiselle tuttua pelimiestä. Viljami Sinisalo, Noah Nurmi, Anssi Suhonen, Pyry Hannola, Oliver Antman sekä Terry Ablade olivat mukana, kun 2001 syntyneet pelasivat viimeksi yhdessä.

– Olen puhunut jätkien kanssa tulevista peleistä. Uskon, että pystymme taistelemaan kisapaikasta. Kun katsoo nimilistaa, meillä on todella hyviä yksilöitä – kunhan saamme joukkuepelin hyvään kuntoon, pystymme haastamaan kenet vain.

Viron ja Kroatian lisäksi Suomen lohkossa pelaavat Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsee suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.