Takaisin
5.7.2019 klo 23.01

Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!

Jaa:

Ⓒ Jiri Halttunen

Suomalaisten futsal-pelaajien esiinmarssi Euroopan huippusarjoihin jatkuu vahvana. Jukka Kytölästä ensimmäinen suomalainen futsalista Italian pääsarjassa.

Aiemmin varmistui Jani Korpelan siirtyminen Puolan mestareiden riveihin ja Juha-Matti Savolaisen sopimus kovatasoiseen Kroatian pääsarjaan. Torstaina puolestaan italialainen Mantova Calcio a 5 julkisti jatkosopimuksen tulevaksi kaudeksi Jukka Kytölän kanssa. Historiallinen sopimus on yhden kauden mittainen. Asiasta uutisoitiin Kampuksen Dynamon liigajoukkueen kotisivuilla.

Mantova nousi karsintojen kautta viime kauden päätteeksi Italian Serie A:han. Kytölästä tulee näin siten ensimmäinen suomalainen futsal-pelaaja Italian pääsarjassa.

- Tulevasta kaudesta vaikuttaa tulevan mielenkiintoinen haaste. Serie A laajenee 12 joukkueen sarjasta 16:een joukkueeseen. Sarja on edelleen Euroopan kovatasoisimpia, vaikka muutamia hyviä pelaajia on nyt lähtenyt Espanjan ja Brasilian kovempiin liigoihin.  Pelinopeus ja pelaajien taitotaso varmasti kasvavat joka tapauksessa merkittävästi Serie A:han tultaessa, Kytölä pohti.

Suomalaisten pelaajien esiinmarssista Euroopan kentille Kytölä oli enemmän kuin tyytyväinen.

- On hyvä asia, että Suomen kärkipelaajat lähtevät pelaamaan ulkomaille ammattilaisiksi pois mukavuusalueeltaan. Tätä suomalainen futsal tarvitsee, jos halutaan esimerkiksi nostaa maajoukkueen tasoa tai ylipäätään rakentaa futsalista tunnettavampaa ja uskottavampaa lajia. Myös kotoinen Futsal-liiga tarvitsee hyviä ulkomaalaispelaajia, jotta laji voisi kehittyä joka tasolla, ja jotta saisimme enemmän kontakteja ulkomaille. Toivon, että yhä useampi suomalainen futsalpelaaja voisi ja alkaisi suhtautua lajiin ammattimaisesti jo Suomessa, mikä on käytännössä edellytys jos futsalia joskus haluaa pelaamaan ulkomaille ammatikseen, Kytölä neuvoi.

Jukka Kytölän kanssa edellisellä kaudella Mantovassa pelannut Miika Hosio puolestaan ei jatka joukkueessa, vaan mies palaa seuran tiedotteen mukaan takaisin Suomeen.

Jukka Kytölä kuuluu Suomen maajoukkueen kantaviin voimiin ja vyölle on kertynyt jo 80 maaottelua ja 29 maalia. Kytölä voitti kaudella 2017-18 Suomen mestaruuden Kampuksen Dynamon riveissä ja hänet valittiin Urheilutoimittajain Liiton lajien parhaat  äänestyksessä parhaimmaksi futsal-pelaajaksi. Kunnia oli Kytölälle toinen perättäinen. Tämän lisäksi Kytölä on voittanut Kampuksen Dynamossa myös neljä SM-hopeaa ja yhden pronssin.

Lähde: KaDy Futsalin kotisivut