Takaisin
29.9.2018 klo 12.01

Juho Väinälä: “Muuntautumiskykyinen Tervarit tämän kauden musta hevonen”

Jaa:

Miesten Futsal-Liiga 2018–19 potkaistaan käyntiin lauantaina 29. syyskuuta. Lauantaina liigaurakkansa aloittaa kahdeksan joukkuetta 12:sta; sunnuntaina parrasvaloissa on viime kevään finalistien Kampuksen Dynamon ja Leijona Futsalin välinen tv-ottelu. Ensimmäisenä pilliin vihelletään lauantaina klo 13.00 Espoon Opinmäessä klassikko-ottelun GFT – Ilves FS merkeissä.

Näiden huippujoukkueiden lisäksi liigassa mittelevät (viimevuotisessa järjestyksessä) Sievi FS, Someron Voima, FC Kemi, Mad Max (Valkeakoski), Tampereen Peli-Pojat-70, Pirkkalan Jalkapalloklubi, Oulun Tervarit sekä debytanttijoukkue Joutsan Seudun Pallo.

Futsal.fi julkaisee tällä viikolla 12-osaisen kausiennakon, jossa esitellään lyhyesti jokainen miesten liigajoukkue uusimpine kuulumisineen. Viimeisessä 12. osassa esitellään Liigaan takaisin noussut Oulun Tervarit.

Aiemmat osat:
1. Golden Futsal Team, Espoo
2. Mad Max, Valkeakoski

3. PP-70, Tampere
4. PJK, Pirkkala
5. FC Kemi

6. Joutsan Seudun Pallo
7. Sievi FS
8. Kampuksen Dynamo, Jyväskylä
9. Leijona Futsal, Akaa
10. Ilves FS, Tampere
11. Someron Voima

 

Futsal-Liigan kausiennakko 2018–2019
Osa 12: Oulun Tervarit

(kuvat: Tervarien facebook-sivut ja Twitter)

Oulun Tervarit on yksi maamme perinteikkäimmistä futsalseuroista. Liigakausia pohjoisen ylpeydellä on peräti 17 (2000–17), mikä lukema kalpenee vain GFT:n ja Ilveksen rinnalla. Palkintokaapista löytyy kolme pronssimitalia sekä huippukaudella 2013–14 saavutettu SM-hopea. Tuota muutaman vuoden takaista hopeakevättä muistetaan Oulujoen rannalla lämmöllä, sillä Tervarit kampesivat pudotuspeleissä tieltään KaDyn ja paikallisvastus Sievin; vain Ilveksen rutiini finaalisarjassa oli oululaisille liikaa. Kolme seuraavaa liigakautta meni hieman notkahdellen ja keväällä 2017 oululaisten pitkä liigasaaga tuli tienristeykseen, kun kauden lopputuloksena oli täpärästi runkosarjan jumbosija ja seurahistorian ensimmäinen putoaminen Ykköseen.

Oulussa ei turhia putoamista surtu, vaan joukkue toisti saman tempun kuin toinen perinteinen liigaseura Mad Max vuotta aiemmin: määrätietoinen tavoite nousta saman tien takaisin Liigaan saavutettiin joukkueella, joka oli sopiva sekoitus liigarutiinia ja kokemusta sekä nuorempaa intoa. Vain JoSePa pisti Ykkösessä kunnolla hanttiin oululaisille; lopulta joukkueet päätyivät sarjan kärjille tasapisteissä. Tervarien ylivoimainen maaliero (nimenomaan tehtyjen maalien määrä) riitti suoraan nousuun; JoSePa kapusi Liigaan karsintojen kautta.

Kokeneista Tervari-kasvoista mm. Iiro Vandell, Heikki Halmet, Juho Väinälä ja maalivahti Juho Keskinen jatkavat. Futsal-yleisö saa vielä arvailla albaanikaksikko Rizvani–Stafsula jatkoa. Kaksi suurinta kaappausta Tervarit teki FC Kemistä: Jani Kokkilalle ja etenkin maajoukkueen portteja kolkuttelevalle Paavo Jokiselle voi povata varsin suurta roolia oululaisten paletissa. Lisäksi Tervareilla on farmisopimus Kurenpoikien kanssa ja yhteistyöseurasopimus HauPan kanssa, joista luvassa on pelaajaliikennettä. Tomi Tuominen Someron Voimasta siirtyy Tervarien valmennustiimiin. Joukkueen tavoitteena on rohkeasti yltää suoraan pudotuspeleihin huolimatta sarjanousijan statuksesta.

Tervarien pelaavan apuvalmentajan Juho Väinälän mietteitä:

“Tervarit voi olla tämän kauden musta hevonen. Kokenut ja laadukas runko on vahvistunut niin FC Kemistä tulleilla valmiilla liigatason miehillä kuin myös nuorilla yhteistyöseuroissa kirjoilla olevilla nuorten maajoukkuepelaajilla. Varsinkin Jani Kokkila ja Paavo Jokinen ovat pelanneet jo monta vuotta hyvällä tasolla Kemissä ja uskon, että tämä maisemanvaihdos saattaa antaa heidän kehitykselleen vielä ison lisäpotkun varsinkin pelin taktisella puolella.  Niin sanotusta “junnumaju”-nelikosta odotan myös ainakin yhden tai kahden pelaajan nousevan jo tällä kaudella säännöllisesti isoja minuutteja pelaavaan rooliin. Näytönpaikkoja on varmasti tulossa. Samaten jo viime kaudella ykkösessä runkopelaajaksi nousseelta Sampo Lastuvirralta odotan läpilyöntiä futsalia seuraavan Suomen tietoisuuteen ensimmäisellä liigakaudellaan”, Väinälä pohtii.

“Harjoituskausi on aloitettu hyvissä ajoin elokuun alussa ja nyt kasassa oleva nippu on selvästi sitoutuinein, mitä olen omalla tervaritaipaleellani nähnyt. Pelitavaltaan tämän kauden joukkue tulee olemaan kiinnostava seurattava. Harjoituskaudella on hiottu useampaa pelijärjestelmää. Jos palaset loksahtavat kohdilleen, niin tämän kauden Tervarit on hyökkäyspelissään muuntautumiskykyinen joukkue, joka pystyy tilanteen mukaan vaihtelemaan ja yhdistelemään pivot-pelaamisen ja vastustajan selustaan hyökkäämisen elementtejä”, Väinälä sanoo.

Oulun Tervarit

Perustettu: 1994 (futsaledustus vuodesta 1997)
Aiempia liigakausia: 17
Parhaat saavutukset: SM-hopeaa 2013-14; kolme SM-pronssia 2015-16
Kauden 2017–18 sijoitus: Futsal-Ykkösen 1.
Valmentajat: Jani Paananen, Juho Väinälä, Tomi Tuominen
Kotihalli: Oulun urheilutalo

Kotisivut: http://www.tervarit.fi/

Facebook
Twitter
Instagram

Tervarien sopimuspelaajat syyskuussa 2018

Maalivahdit
Juho Keskinen
Matti Sivonen
 
Kenttäpelaajat
Iiro Vandell (C)
Henri Heikkinen
Juho Väinälä
Sampo Lastuvirta
Teemu Mattila
Niko Isola
Niko Junkkari
Jani Kokkila
Paavo Jokinen
Heikki Halmet
Ville Niskala

Tulleet pelaajat:
Paavo Jokinen (FC Kemi)
Niko Junkkari (FC Kemi)
Jani Kokkila (FC Kemi)

Lähteneet pelaajat:
Adebowale Balogun Afeez
Ahmed Nazir Hizam Al-Badri
Valtteri Kovalainen
Adrian Rizvani
Dritan Stafsula
Riku Säärelä

 

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä

Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041