Takaisin
28.1.2019 klo 21.45

Juho Kilo Suomen paras U17-poikien kv-turnauksessa

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

U17-pojat päättivät Minskin kansainvälisen turnauksen voittoon Moldovasta. Joukkue valitsi keskuudestaan viikon parhaat pelaajat.

Pelaajat valitsivat joukkueensa parhaaksi keskikenttäpelaajan Juho Kilon. Toiseksi eniten ääniä sai Naatan Skyttä ja kolmanneksi Matias Niemelä. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli suojattiensa kanssa samoilla linjoilla. 

 

- Matias Niemelä pelasi vahvan turnauksen maalissa. Keskialueen kolmikkomme, Santeri Väänänen-Juho Kilo-Naatan Skyttä, merkitys joukkueelle on iso. He selvästi nauttivat yhdessä pelaamisesta ja se, että he ovat pelanneet jo jonkun verran yhdessä, alkaa näkyä. Topparit Tony Miettinen ja Ville Koski ovat kovia kamppailemaan ja voittamaan palloja. Heilläkin yhteistyö toimii ja se näkyy varsinkin puolustamisessa, luotsi kehui. 

 

- Hieman vähemmän pelanneista Juho Lehtirannan ja Nooa Laineen otteet olivat lupauksia antavia. 

 

Elokuussa 2018 saksalaisen Hamburger SV:n riveihin siirtynyt Kilo pelasi myös valmennuksen mielestä erinomaisen turnauksen.

 

- Kundien silmä oli taas pettämätön valitessaan Juhon meidän  parhaaksi pelaajaksi. Hänen pelinäkemyksensä on vahva,  kosketuksensa palloon pehmeä ja syöttötaitonsa kestää  kansainvälisen vertailun, Lehtola kommentoi.

 

- Suurin ansio kuuluu Juholle itselleen, hän on tehnyt kovasti töitä jo vuosia, ja tietysti Käpylän Pallo valmentajineen tarjosi hänelle hyvän ympäristön kehittyä. Viime kuukausina Juho on parantanut entisestään, HSV on panostanut lujasti hänen fyysisten ominaisuuksiensa kehittämiseen. Nyt Juho on entistä kokonaisvaltaisempi pelaaja ja hän pystyy hyödyntämään myös vahvuuksiaan paremmin. Suunta on hyvä, mutta kilpailu maailmalla on armotonta. Tekemätöntä työtä riittää vielä. 

 

Suomen valmennus valitsi yksittäisten otteluiden parhaiksi Belgiaa vastaan Kilon, Valko-Venäjää Miettisen, Tadzhikistania Lehtirannan, Ukrainaa Skytän ja Moldovaa Laineen. Eniten peliminuutteja turnauksen aikana urakoi Lassi Forss. Debyyttinsä Suomi-paidassa teki Pauli Katajamäki.