Takaisin
2.7.2019 klo 21.59

Juha-Matti Savolainen siirtyy KaDysta Kroatiaan

Jaa:

(Pääkuva: Juha-Matti Savolainen KaDyn Mestareiden liigan ottelussa Novo Vrijeme Makarskaa vastaan)

Kampuksen Dynamon ja Suomen futsalmaajoukkueen avainpelaajiin kuuluva maalivahti Juha-Matti Savolainen siirtyy Euroopan ammattilaiskentille. Jyväskylässä kaksi peräkkäistä mestaruutta pokanneen Savolaisen uusi seura on kroatialainen MNK Crnica, jonka kotikaupunki on Šibenik Adrianmeren rannikolla. MNK Crnica pelaa Kroatian pääsarjaa, ja viime kaudella se sijoittui runkosarjan kahdeksannelle sijallle. 

Neljä kautta KaDyssa pelannut Savolainen (s. 1991) on Oulun Tervareiden kasvatti. Tervareissa hän ehti saavuttaa himmeämpiä SM-mitaleita, ja KaDyssa menestystä tuli yhden hopean ja kahden kullan muodossa. Maajoukkuepelejä Savolaisella on vyöllään tällä hetkellä 59, ja kansainvälisiä parketteja hän on kolunnut myös Nordic Champions Cupissa ja Mestareiden liigan otteluissa.

Savolainen siirtyy MNK Crnicaan yhden kauden kattavalla sopimuksella. Siirron myötä hän liittyy ulkomailla ammattimaisesti pelaavien suomalaisten joukkoon, johon tulevalla kaudella kuuluu ainakin KaDysta kesäkuussa Puolan Rekord Bielsko-Białaan siirtynyt Jani Korpela.

Asiasta uutisoitiin Suomessa KaDyn liigajoukkueen kotisivuilla.

Siirtoonsa Savolainen suhtautuu luonnollisesti innolla:

– Odotan, että pääsen kehittymään uudessa ympäristössä, joka antaa varmasti erilaisia ärsykkeitä. Ja hienoja kokemuksia ja tietenkin paljon voittoja. MNK Crnica sijoittui viime kaudella runkosarjan 8. sijalle, ja sen tiputti puolivälierissä mestarijoukkue Novo Vrijeme Makarska. Tänään uutisoitiin myös Serbian maajoukkuepelaaja Miloš Stojkovićin sopimuksesta, mutta muista uusista tai vanhoista jatkajista ei ole tiedotettu.

– KaDy-vuosilta jään muistelemaan etenkin hienoja joukkuekavereita ja loistavaa kotiyleisöä. Sekä tietysti Suomen mestaruuksia.

Lähde: KaDyn liigajoukkueen kotisivut

* * *

 

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 437 8041