Takaisin
9.3.2018 klo 15.00

Juha Malinen valitsi ensimmäisen U19-maajoukkueensa

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien EM-kotikisoihin valmistautuva joukkue kohtaa maaliskuun lopulla Sveitsin tuplamaaottelussa. Tuore päävalmentaja Juha Malinen on valinnut joukkueensa.

 

U19-joukkue matkaa Zürichiin keskiviikkona 21.3. ja ensimmäinen peli on edessä perjantaina 23.3. Juha Malinen toimii edelleen myös U21-maajoukkueen päävalmentajana, joka kohtaa 23.3. EM-karsintaottelussa Liettuan Gargzdaissa.

 

Malinen valmentaa 23.3. Pikkuhuuhkajia ja matkaa Sveitsiin lauantaiaamuna. Tämän jälkeen U19- ja U21-maajoukkueilla ei tule enää päällekkäisyyksiä.

 

- U21-maajoukkue kokoontuu sunnuntaina 18.3. Helsinkiin ja lähtee siitä tiistaina Liettuaan, mutta minä jään vielä Helsinkiin ja kokoan U19-ryhmän kasaan. Tervehdin joukkueen tiistaina, harjoittelemme kertaalleen ja käymme läpi perusasiat, Malinen kertoi.

 

- U19-valmennusryhmä hoitaa ensimmäisen Sveitsi-pelin ja minä lennän Helsingistä Liettuaan. Sveitsiin saavun puolilta päivin lauantaina 24.3. Siitä lähtien olemme kokonaisuudessaan kasassa, muita päällekkäisyyksiä ei tule. Tietysti haluaisin olla mukana koko ajan, mutta se ei ole nyt mahdollista. Ohjelmasta on kuitenkin saatu ihan inhimillinen, hän jatkoi.

 

Malinen nimitettiin päävalmentajaksi lauantaina 3.3., kun Kimmo Lipponen oli vapautettu tehtävästä. Joukkue isännöi 16.-29. heinäkuuta ikäluokan EM-lopputurnausta Pohjanmaalla.

 

- Ensimmäinen tunne ratkaisua kohtaan oli tietysti hämmennys ja surukin. Kimmo on ollut minulle luotettava apu, olen saanut häneltä liigavalmentajana useista pelaajista hyviä vinkkejä. Työhön on kuitenkin tartuttava ja tartuttu, tämä on normaalia jalkapalloelämää. Aikataulusta tulee tiukka, joten viikko on ollut hyvin työntäyteinen. 

 

- Olen kartoittanut pelaajia ja koska en kaikkia tunne, olen myös kysynyt mielipiteitä eri ihmisiltä. Olen pyrkinyt saamaan mahdollisimman hyvän kuvan siitä, mitä on tapahtunut pelaajien kanssa, mitä he ovat tehneet ja mitä he pystyvät antamaan. Yksi tehtävä on tietysti ollut myös taustojen muokkaaminen. Päävalmentajan vaihtuessa tulee aina joitain muutoksia. 

 

Juha Malisen U19-valmennusryhmän muodostavat valmentajat Marko Rajamäki ja Jari Litmanen sekä maalivahtivalmentajat Antti Niemi ja Eemeli Reponen. Maaliskuun lopun leirillä maalivahtivalmentajana toimii muiden maajoukkueleirien päällekkäisyyksien vuoksi Tuomas Peltonen. Lue tarkemmin valmentajavaihdoksista täältä.

 

Suomen ottelut Sveitsiä vastaan:

23.3. klo 18 Sveitsi-Suomi, Stadium IGP Arena, Wil

26.3. klo 13 Sveitsi-Suomi, Stadium IGP Arena, Wil

 

 

Suomen joukkue:

Rasmus Leislahti HJK

Miika Töyräs KuPS

Kristian Heinolainen PS Kemi

Juho Montola TPS

Valtteri Vesiaho HJK

Paavo Voutilainen FC Lahti

Kalle Katz HJK

Ville Tikkanen SJK

Juho Hyvärinen RoPS

Samu Laitinen HJK

Jaakko Oksanen Brentford FC

Abukar Mohamed SS Lazio

Teemu Jäntti FC Lahti

Saku Ylätupa AFC Ajax

Sergei Eremenko FC Spartak Moskva

Joel Mattsson IFK Mariehamn

Eetu Vertainen HJK

Timo Stavitski SM Caen

Serge Atakayi Rangers FC

Marcus Forss Brentford FC

Tobias Fagerström Hamburger SV

Irfan Sadik FC Lahti