Takaisin
5.11.2019 klo 17.58

Joose Mäkinen Länsi-Suomen piirin Vuoden nuori poikapelaaja

Jaa:

FC Jazzin ja U17 maajoukkueen Joose Mäkinen on palkittu Länsi-Suomen piirin Vuoden nuorena pelaajana. Hän pokkasi palkintonsa tiistaina FC Jazzin kauden päätösjuhlassa.

SPL:n Länsi-Suomen piirin jalkapallokauden palkitsemisia jatkettiin tiistaina Porissa. FC Jazz vietti kauden päätösjuhlaa ja samassa tilaisuudessa palkittiin piirin Vuoden nuori pelaaja.

Palkinnon sai tänä vuonna Joose Mäkinen ja perusteissa hänen valintaansa kuvataan mm. näin:

Joose Mäkinen oli suuressa roolissa Turun seudulla pelatussa ja Suomelle menestyksekkäissä U17 poikien EM-karsinnoissa. Hän pelasi Suomen takalinjoilla kaikki kolme karsintaottelua alusta loppuun ja oli tärkeä osa Suomen tiivistä puolustuspeliä. Suomi päästi vain yhden maalin koko turnauksessa.

Joose pelasi muutenkin vahvan ja nousujohteisen maajoukkuekauden, johon sisältyi yksi maajoukkueen kapteenivastuuvuoro sekä yhteensä peräti 14 pelattua maaottelua.

FC Jazzin edustusjoukkueessa hän kantoi paljon vastuuta Kakkosen otteluissa, vaikka oli kauden alkaessa juuri täyttänyt vasta 16 vuotta. Kakkosen otteluissa Joose onnistui muutaman kerran myös maalinteossa.

Vuoden nuorena tyttöpelaajana palkittiin viime viikolla Pallo-Iirojen Aada Nurmi. https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/pallo-iirojen-paatosjuhlassa-myos-lansi-suomen-piirin-palkitsemisia


Joose Mäkinen palkittiin tiistaina FC Jazzin kauden päätösjuhalssa.