Takaisin
16.11.2018 klo 10.25

Joona Toivio: Koko ajan oli vahva luottamus lohkovoittoon

Jaa:

Joona Toivio oli syystäkin tyytyväinen Huuhkajien saavutettua Nations Leaguen lohkovoiton torstai-iltana.

Suomen viiden ottelun voittoputki ja nollapeliputki katkesi Ateenassa, kun Kreikka vei kotikentällään voiton lukemin 1-0. 

Tärkein asia Ateenan illassa oli kuitenkin se, että tämä tulos varmisti Suomen lohkovoiton ennen sunnuntaina pelattavia viimeisiä otteluita.

- Vähän ristiriitaiset fiilikset. Tietenkään koskaan ei ole kiva hävitä fudispeliä, mutta tehtiin se mitä tarvittiin sen lohkovoiton eteen, Joona Toivio totesi ottelun jälkeen.

Kokeneen topparin mielestä ottelun tärkeys ja sen tuomat paineet näkyivät Huuhkajien pelissä.

- Kyllä se näkyi pelissä. Me ei oltu ihan niin teräviä ja niin hyviä, kun me ollaan oltu edellisissä peleissä. Kyllä mulla oli koko ajan toisella puoliajalla, kun Kreikka painoi päälle ja piti palloa, luottamus ja vahva tunne jätkiin, että kyllä me saadaan pidettyä tämä, Toivio kertoi.

Suurimaalista voittoa kaivanneen Kreikan ennakoitiin painavan heti ottelun alussa rajusti päälle, mutta ottelun alkupuoliskolla tilanne kentällä ei näyttänyt tältä. Toivion mukaan Kreikan peli ei kuitenkaan yllättänyt Huuhkajia.

- Kreikka oikeastaan pelasi aika sitä niiden fudista, luo alueellisia ylivoimia ja liikkuu tosi paljon. Kreikka oli tänään parempi kuin me, siitä ei nyt pääse mihinkään. Mutta mikä tärkeintä, saatiin se mitä lähdettiin hakemaan, Toivio muistutti.

Ateenan illassa kirjattiin 0-1-tappiosta huolimatta komea saavutus suomalaiseen jalkapallohistoriaan.

- Onhan tämä nyt aivan loistava juttu. Yksi välietappi meidän matkalla kohti sitä isoa unelmaa, Toivio totesi.

Suomi päättää Nations Leaguen lohkovaiheen sunnuntaina vierasottelulla Unkaria vastaan.