Takaisin
13.3.2021 klo 10.42

Johan Brunell taisteli tiensä takaisin kentille

Jaa:

Puolustaja odottaa innolla tulevaa kautta vahvasti uudistuneessa FF Jarossa.

Kesäkuun 27. päivän piti olla Johan Brunellille odotettu juhlapäivä, mutta siitä muodostui painajaismainen. Koronaviruksen takia lykkääntynyt kauden avausottelu sai puolustajan ja FF Jaron kannalta karmean käänteen, kun Brunell joutui jättämään kentän vastustajan ruman taklauksen seurauksena.

Brunellin oikean jalan pohje- ja sääriluut katkesivat, ja hänet leikattiin seuraavana päivänä. Kausi oli puolustajan osalta paketissa, mutta paluu kentille oli välittömästi hänen mielessään.

– Ajattelin, että edessä on pitkä tauko ja kuntouttaminen, mutta palaan vielä. Pidän pelaamisesta niin paljon, ettei lopettaminen käynyt mielessä, toukokuussa 30 vuotta täyttävä Brunell kertoo.

Pietarsaaressa on vahva jalkapallokulttuuri, ja Brunell kertoo saaneensa joukkueen ja kannattajien tsemppiterveisistä paljon voimia kuntoutukseen. Tukea tuli runsaasti myös seurayhteisön ulkopuolelta – esimerkiksi IF Gnistan toivotti Brunellille tsemppiä kotiottelussaan heinäkuussa.

– Tuki tuntui tosi hienolta. Monen eri joukkueen ja henkilön toimesta toivotettiin pikaista paranemista, mikä motivoi minua entisestään.

Kuntoutuksessa meni aikansa, mutta se sujui ilman takapakkeja. Ensin Brunell sai luvan kävellä ja pyöräillä, ja puolen vuoden jälkeen hän hölkkäili FF Jaron harjoituksissa. Kuukautta myöhemmin mies liittyi takaisin edustuksen harjoitusvahvuuteen, ja hänen pelaajasopimuksensa kaudelle 2021 julkaistiin maaliskuun alussa.

– Kaikki on mennyt onneksi suunnitelmien mukaan. Olin odottanut pitkään, että pääsen takaisin treenaamaan ja pelaamaan. Odotan innolla tulevaa kautta.

Uudelle stadionille 2022?

Edustusjoukkueessa on ollut varsin paljon vaihtuvuutta Brunellin kuntoutuksen aikana. Päävalmentajaksi tuli Brunellille entuudestaan tuttu Jimmy Wargh, jonka lisäksi valmennustiimiin liittyi FF Jaron puolustuksessa kaudet 2017–2019 luutinut Pavle Milosavljevic.

FF Jaron viime kauden runkopelaajista Severi Kähkönen (AC Oulu), Anthony Olusanya (HJK), Emil Öhberg (JBK), Stanley Amuzie (KPV), Jusa Ihalainen (KPV), Jean-Claude Mabinda (HIFK), Axel Vidjeskog (KuPS) ja Wilterlynd Inalien (JIPPO) ovat vaihtaneet maisemaa, mutta myös paikkaajia on tullut – viimeisten viikkojen aikana Jaroon ovat tulleet Juuso Aalto (MuSa), Krists Kristers Gulbis (FK Metta), Tyler Reid (Woking FC), Patrick Byskata (Brattvag IL) ja Macauley Chrisantus (Hetten FC).

– Valmennus ja monet pelaajat ovat vaihtuneet, mutta kokonaisuus tuntuu tosi hyvältä. Treeneissämme on korkea taso, ja näkyy selvästi, että kaikki pelaajat ja toimihenkilöt ovat tosissaan mukana.

Yhteensä 128 Veikkausliigan ja Ykkösen ottelua FF Jarossa pelannut Brunell on tulevalla kaudella joukkueen kokeneimpia pelaajia. TPS:ssa ja Toronto FC:ssä pikavisiitit tehnyt, muuta muuten koko uransa kasvattajaseuraansa edustanut, Brunell uskoo pystyvänsä auttamaan joukkueen nuoria lahjakkuuksia.

– Nuoret pelaajamme haluavat oppia ja kehittyä. Olen pelannut täällä monta vuotta, ja yritän puskea heitä eteenpäin. Heidän kanssaan on mukava työskennellä.

Yksi FF Jaron potentiaalisista tulevaisuuden nimistä on vasta 16-vuotias Albin Björkskog, joka teki maalin kuukauden takaisessa KPV-ottelussa. KPV-voitto sekä VPS:lle kärsitty tappio olivat ensimakua Pohjanmaan derbyistä, jotka värittävät Ykköstä myös tällä kaudella. Koska Brunell ei viime kaudella päässyt paikallisotteluiden makuun, odottaa hän tulevia kamppailuita suurella innolla.

– Ne tulevat varmasti olemaan hienoja pelejä. Tunnen paljon pelaajia sekä KPV:sta että Vepsusta. Toivottavasti yleisöä pääsee paikalle – kannattajat tuovat peleihin paljon enemmän fiilistä.

Tulevalla kaudella pietarsaarelaisyleisö kannustaa omiaan perinteisellä Keskuskentällä, mutta uusi Jeppis Stadion on valmistumassa kesällä 2022. Brunell on innoissaan hankkeesta, eikä peittele haluaan pelata uudella stadionilla.

– Toivottavasti stadion valmistuu aikataulujen mukaan. Se on tosi hieno juttu Pietarsaaren alueelle – ja olisi todella siistiä päästä pelaamaan siellä.

FF Jaron kausikortit kaudelle 2021 löydät täältä

Kuva: FF Jaro