JJK kaatoi MYPA:n

JJK kohtasi perjantai-iltana Viitaniemen kevätauringossa perinteikkään Myllykosken Pallon. Ottelu oli JJK:n harjoituskauden viimeinen ennen viikon päästä lauantaina käynnistyvää Ykkösen sarjakautta. Ennen ottelua JJK:n toinen päävalmentaja Janne Korhonen kertoi, että pelillisesti tärkeänä tavoitteena on muun muassa pallollisen pelaamisen ja pelinavaamisen tutkailu.

Avauspuolikas olikin vauhdikasta pelaamista. MYPA prässäsi rohkeasti, mikä tarjosi JJK:lle mainion mahdollisuuden juuri pelinavaamisen harjoittelemiseen. Heti ottelun neljännellä minuutilla JJK siirtyi 1-0 johtoon, kun pallo pelattiin hyvällä syöttökombinaatiolla 16-alueen sisään Niklas Jokelaisen jalkaan. Hän sijoitti pallon maata pitkin tolpan juureen. Jokelainen oli mukana yhteistyöseura Ilveksestä ja raatoi kärkipelaajana erinomaisella liikkeellä ja motivaatiolla.

MYPA tuli tasoihin kymmenen minuutin kohdilla. Kaikki odottivat vapaapotkusta suoraa laukausta, mutta pallo nostettiinkin taidokkaasti JJK:n muurin yli ja sen jatkoi verkkoon Tomi Räikkönen ohi vastaan rynnänneen JJK-veskari Jere Pyhärannan.

Ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen puolisko oli JJK:n parasta tekemistä. Ensimmäistä kertaa edustusjoukkueessa pelannut, B-juniori-ikäinen Nooa Laine täräytti ensin kulmapotkun jälkitilanteesta kovan laukauksen ylärimaan. 37. minuutilla JJK siirtyi vihdoin uudestaan johtoon, kun pelikuntoon pikku vaivoista toipunut kapteeni Tommi Kari keskitti. Pallo jäi pyörimään rangaistuspilkun kohdille, josta Nooa Laine laukoi debyyttiottelussaan ansaitun osuman.

Tauolle mentiin JJK:n 3-1 johdossa, kun Tomi Petrescu sai syötön MYPA-puolustuksen selustaan ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

- Oltiin pallollisesti vähän lähempänä sitä, mihin kauden aikana pyritään. Kehitettävää toki jäi vielä etenkin prässipelaamiseen, totesi päävalmentaja Mikko Manninen.

Toinen puoliaika alkoi JJK:n osalta murheellisesti. JJK-puolustuksen pelinavaaminen epäonnistui totaalisesti ja pallon sai MYPAn Räikkönen. Hän pääsi vapaasti etenemään JJK:n rangaistusalueen rajalle ja laukoi alakulmaan illan toisen osumansa.

Kokonaisuudessaan toinen puoliaika oli JJK:lta ensimmäiseen nähden vaisumpaa pelaamista ylöspäin, mutta vaarallisilta tekopaikoilta se onnistui MYPAn pitämään poissa kavennusosuman jälkeen. Näin ollen kenraaliharjoitus päättyi JJK:n 3-2 voittoon.

- MYPA oli hyvä vastus ja palveli kohtuu hyvin kenraaliharjoituksena. Ainoa miinus oli, että he pelasivatkin kolmen alakerralla, mihin emme olleet varautuneet. Jouduimme lennosta muokkaamaan omaa tekemistä, eikä sitten ihan päästy harjoittelemaan niitä asioita, mitä oltiin treeneissä käyty läpi, Manninen tuumii.

Toisella puoliajalla JJK teki myös useita vaihtoja ja monet nuoret pelimiehet saivat tärkeitä minuutteja. Jarkko Heimonen korvasi laitapuolustajan tontilla Samu Suoraniemen jo ottelun tauolla. Teemu Vänttilä teki ensiesiintymisensä JJK-paidassa tullessaan ottelun loppupuolella kehiin Tommi Karin tilalle. Myös Eeli Liukkonen, Eero Torkkola ja Petteri Åström tulivat kettupaidoilta sisään toisen puoliajan aikana.