Takaisin
10.10.2021 klo 11.00

JIPPO:lla ja HJK Klubi 04:llä viimeinen mahdollisuus säilymiseen

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Ykkösen sarjataulukko löytyy Palloliiton tulospalvelusta.

KPV – MP 
su 10.10. 15:00, Kokkolan keskuskenttä

KPV on viiden ottelun tappiottomassa putkessa, ja näistä peleistä vain yksi on päättynyt tasapeliin: se pudotti kokkolalaiset ylemmästä jatkosarjasta. Viime viikonloppuna KPV haki pisteet Bolt Arenalta, kun Oke Akpovetan ja Severi Kähkösen osumat riittivät 2–1-voittoon. Voitto varmisti lopullisesti KPV:n sarjapaikan Ykkösessä, ja joukkueella ei ole kolmessa viimeisessä pelissä suurempia panoksia.

MP kärsi viime viikonloppuna 2–3-kotitappion PK-35:lle, ja joukkue joutuu täten vielä jännittämään sarjapaikkansa puolesta. Helsinkiläiset iskivät tehokkaasti erikoistilanteista, joissa MP:n tulee petrata KPV-otteluun, sillä kokkolalaisilta löytyy pääpelivoimaa. Edellinen joukkueiden välinen kamppailu päättyi KPV:n 1–0-voittoon, mutta MP vei pisteet aiemmin tällä kaudella kotiottelustaan: tällöin lukemat olivat 2–1.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

PK-35 – MuSa 
su 10.10. 15:00, MagneCit Areena

Sarjanousija PK-35 otti viime viikonloppuna jo neljännen peräkkäisen voittonsa ja varmisti sarjapaikkansa Ykkösessä. Helsinkiläisten erikoistilannepelaaminen oli jälleen rautaa, ja pääpelivoimaa löytyy yhä, vaikka MP:tä kahdesti rankaissut Marko Koskinen on pelikiellossa MuSa:a vastaan. PK-35 pääsee pelaamaan kauden loput ottelunsa ilman paineita: ylittävätkö Kim Raimin suojatit 40 pisteen rajan?

MuSa piti säilymishaaveensa elossa kaatamalla JIPPO:n kotikentällään. 3–1-voitto katkaisi neljän voitottoman ottelun putken: kahdessa edellisessä pelissä porilaiset olivat päästäneet peräti kymmenen osumaa, ja varsin ehjä puolustusesitys teki varmasti hyvää joukkueen itseluottamukselle. Säilyminen ei ole enää MuSa:n omissa käsissä, mutta jaossa on yhä yhdeksän pistettä, ja kaikki on mahdollista. Juuso Rantala on sunnuntaina pelikiellossa.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

JIPPO – HJK Klubi 04 
su 10.10. 15:00, Rantakylän liikuntahalli

Tappio MuSa:lle tarkoitti sitä, että JIPPO:n säilyminen hankaloitui huomattavasti. Viiden ottelun tappioputkessa oleva joukkue on tehnyt näissä peleissä vain yhden maalin: MuSa:n vieraana se päästi kolme osumaa, mutta muuten puolustuspää on toiminut viime viikkojen ajan hyvin. HJK Klubi 04:ää vastaan joukkue tarvitsee maaleja sekä voiton, sillä muuten se voi hyvästellä sarjapaikkansa. Jere Hiltunen ei ole mukana kokoonpanossa pelikiellon takia.

HJK Klubi 04 on niin ikään pakkovoiton edessä. Joukkue lähtee Joensuuhun ilman montaa runkopelaajaansa, sillä Elmo Henriksson, Casper Terho, Kai Meriluoto, Kalle Wallius ja Agon Sadiku ovat U19-maajoukkueen mukana ja Patrik Raitanen pelikiellossa. JIPPO on ollut tällä kaudella todella vaikea vastus 04:lle: sekä cup-ottelu että kaksi sarjapeliä ovat päättyneet joensuulaisten 1–0-voittoihin. 

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

FF Jaro – IF Gnistan 
su 10.10. 16:00, Pietarsaaren keskuskenttä

Jaro palasi viime viikonloppuna voittokantaan TPS-tappionsa jälkeen. EIF-voitosta huolimatta karsijan paikka on karannut pietarsaarelaisten osalta liian kauas. Kauden lopuissa peleissä Jarolla on mahdollisuus ajaa sisään omia junioreita, ja joukkueen otteluennakko vihjailee tällaisesta. Jaron tulee kierrättää pelaajia myös pakon edessä etenkin hyökkäyspäässä, sillä Albin Björkskog, Jeremiah Streng sekä Jim Myrevik ovat pelikiellossa.

IF Gnistanin kahden ottelun voittoputki päättyi sarjakärki Tepsin isäntänä, vaikka helsinkiläiset onnistuivat pistämään turkulaiset tiukille. Gnistanilla ei Jaron tapaan ole loppukaudelle paineita, mutta voitto Jarosta kiinnostaa varmasti: se pitäisi elossa mahdollisuudet nelossijasta, mikä olisi Oulunkylän jalkapalloylpeydelle hieno suoritus. Vieraiden pelaajatilanne on selvästi isäntiä parempi, sillä vain Onni Tiihonen on pelikiellossa.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko