Takaisin
23.3.2021 klo 21.15

Jesse Joronen: ”Maajoukkueessa on helppo onnistua”

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Jesse Jorosen odotetaan vartioivan Huuhkajien maalia keskiviikkona, kun Suomi avaa MM-karsinnat kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. 

Jesse Jorosella on takanaan kiireisiä päiviä. Hän torjui Brescian maalilla sunnuntaina, kun joukkue hävisi Salernitanalle lukemin 1-0 Italian Serie B:ssä. Maalivahti liittyi maanantaina Huuhkaja-ryhmään.

- Pelasimme tosi myöhään sunnuntai-iltana ja eilinen oli tietenkin matkustuspäivä. Olemme käyneet palavereissa Bosnia ja Hertsegovinaa läpi. Valmistautuminen on ollut hyvää.

Rautjärveläislähtöinen pelaaja ei näe isoja ongelmia joukkueen lyhyessä valmistautumisajassa.

- Se on osa tätä työtä, että asioita pitää omaksua nopeasti. Muutenkin tämä kausi ja vuosi on ollut tosi poikkeuksellinen niin kuin kaikkialla muuallakin yhteiskunnassa. Taustat ja valmennusjohto on tehnyt tosi hyvää työtä siinä, että kaikki joukkueen sisäiset rakenteet ja toimintamallit ovat kunnossa. Pelaajien tarvitsee vain omaksua se tieto ja toteuttaa kentällä, analyyttinen maalivahti sanoi maanantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa

”Se on kunnia-asia”

28-vuotias Huuhkaja-vahti on ainutlaatuisessa paikassa maajoukkueurallaan. Huuhkajien pitkäaikainen ykkösvahti Lukas Hradecky on loukkaantumisen takia sivussa maaliskuun maaotteluista. Jorosen odotetaan aloittavan Suomen maalilla, kun joukkue kohtaa Bosnia-Hertsegovinan keskiviikkona MM-karsintojen avausottelussa.

Joronen on pelannut urallaan yhteensä kymmenessä maaottelussa, mutta vain yhdessä karsintaottelussa.  197-senttisen veräjänvartijan viimeisin ottelu on varmasti unohtumaton – hallitseva maailmanmestari Ranska kaatui silloin Pariisissa ja Suomen maali pysyi puhtaana.

Joronen korostaa tekevänsä aina kaikkensa joukkueen eteen, oli hän sitten kentällä tai vaihtopenkillä. Joukkuehenki ja yhteisen edun eteen työskentely tekee maalivahdin mukaan Huuhkajista menestyvän – niin yksilöinä kuin joukkueenakin. 

- Ensinnäkin tuntuu aina hyvältä tulla maajoukkueen mukaan. Se, että kenet päävalmentaja laittaa kentälle missäkin karsinnoissa, on tietysti hänestä kiinni. 

- Itse olen aina tehnyt ja tulen tekemään työni maajoukkueelle. Se on kunnia-asia ja myös iso arvo maajoukkueessa. Kun tänne valitaan, tehdään se ruutu, joka annetaan. Se on tosi iso osa joukkueen yhtenäisyyttä ja aiheuttaa sen, että maajoukkueessa on helppo onnistua.

Huuhkajat kohtaa Bosnia-Hertsegovinan MM-karsintojen avausottelussa keskiviikkona Olympiastadionilla klo 21:45. Ottelua voi seurata suorana Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan tai ilmaisen Viafree-palvelun kautta.