Takaisin
16.10.2021 klo 11.12

Jenny Danielsson nautti derbyn tunnelmasta, mutta tulos harmitti

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

Jenny Danielsson pääsi kokemaan Damallsvenskanissa upean derbytapahtuman, kun Hammarbyn ja AIK:n välisessä ottelussa oli yli 18 500 katsojaa. Vaikka AIK hävisi ottelun, oli tapahtuma Danielssonille ikimuistoinen.

AIK juhli viime kauden päätteeksi Elitettanin voittoa ja nousi täksi kaudeksi Damallsvenskaniin. AIK on varmistanut jo sarjapaikan ensi kaudeksi, joka on lähtökohtiin nähden jo hyvä saavutus.

- On ollut vaikea kausi, mutta nousijajoukkueella yleensä kauden oletetaankin olevan vaikea. Siinä menee aikaa ennen kuin tottuu tempoon ja tasoeroon Elitettaniin verrattuna. Täytyy kuitenkin olla lähtökohtaisesti tyytyväinen. Monet ajattelivat, että lähdemme sarjasta pää edellä ulos, joten siihen nähden pitää olla tyytyväinen, Danielsson arvioi joukkueen kautta.

Danielssonin mukaan sarjatasojen välillä on iso ero, joka on osittain näkynyt myös AIK:n tämän kauden tuloksissa.

- On siinä todella, todella iso ero. Tämä on ollut meille hyvä oppivuosi Damallsvenskanin tasosta. Elitettan on enemmän tyttöjen sarja ja Damallsvenskan on naisten sarja. Se on paljon fyysisempi ja juoksuvoimaisempi. Puolustaminen on tärkeämpää, kun pelaajat ovat ihan eri tasolla kuin Elitettanissa. Se on vähän näkynyt ensimmäisenä vuonna.

Danielsson kuuluu 27-vuotiaana joukkueen kokeneimpiin pelaajiin ja ehdottomiin johtajiin. Kesälle sattunut loukkaantuminen toi hieman takapakkia hänen kauteensa, mutta muuten kausi on mennyt hänen osaltaan hyvin.

- Olen ollut ihan tyytyväinen. En laittanut itselleni henkilökohtaisia paineita, kun olen yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista tosi nuoressa joukkueessa. Olen koko ajan päässyt parempaan kuntoon, vaikka minulla oli pieni loukkaantuminen kesällä ja olin sen takia sivussa kahdeksan viikkoa. Loukkaantuminen tuli harmittavaan kohtaan, sillä siinä oli juuri hyvä fiilis pelata.

Derby suuryleisön edessä hieno kokemus

AIK kohtasi viime viikonloppuna Tukholman paikallisottelussa Hammarbyn ja ottelussa tehtiin uusi Damallsvenskanin yleisöennätys, kun lehtereillä peliä seurasi peräti yli 18 500 katsojaa. Hammarby voitti ottelun lopulta 4-1, mutta ottelu teki Danielssoniin hienon vaikutuksen.

- Se oli yksi elämäni isoimmista peleistä ja kokonaisuudessa tapahtuma menee jalkapalloilullisesti ihan sinne top 3. Se fiilis ja ne tunteet tulivat vielä voimakkaammin, kun kyseessä oli derby.

Tappio oli kuitenkin kova pala purtavaksi. Tappio paikallisvastustajalle ei ole koskaan mieluisa kokemus ja vielä vähemmän ennätysyleisön edessä.

- Oli se kova paikka, kun oli 18 000 katsojaa ja he lauloivat pelin jälkeen Bajenin lauluja. Olet antanut kentällä kaikkesi ja tuntui vähän kuin olisi pettänyt yleisön. Se oli kyllä raskasta. Ei se kuitenkaan poistanut sitä tapahtuman hienoutta.

Danielsson toivoo, että ottelu toimii tietynlaisena kannustimena siihen, että myös naisten puolelle saataisiin entistä enemmän katsojia peleihin.

- Minusta se oli  hyvä tapahtuma ja katsomossa oli varmasti paljon sellaisia, jotka eivät välttämättä ole hirveästi naisten peleissä käyneet. Se oli oikea paikka järjestää tällainen ottelu. Tunnelma oli sama kuin olisi ollut miesten pelissä. Tämä oli hyvä ensimmäinen askel.

AIK:ssa on vahva suomalaisedustus, sillä Danielssonin lisäksi pelaajistoon kuuluvat Milla-Maj Majasaari, Emma Santamäki ja Kaisa Collin. Lisäksi joukkuetta valmentaja Maiju Ruotsalainen ja urheilutoimenjohtajana toimii suomalaisen jalkapallon legenda Anne Mäkinen.

- Se on vain positiivista, kun mukana on Anne ja Maiju. He ovat vaikuttaneet paljon minunkin kehitykseeni. Olemme tunteneet jo kauan ja he tietävät millainen pelaaja olen ja tiedän heidät hyvin. On tuntunut hyvältä olla täällä ja he ovat tosi hyviä siinä mitä he tekevät. Uskon, että siitä on ollut meille suomalaisille apua, kiittelee Danielsson.

Jälleen Helmarien matkaan

Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul julkisti joukkueensa lokakuun MM-karsintaotteluihin Georgiaa ja Irlantia vastaan. Paluun maajoukkueen mukaan tekevä Danielsson odottaa jo tulevia karsintamatseja.  

- Georgia on mielenkiintoinen vastus enkä ole koskaan pelannut heitä vastaan edes ikäkausimaajoukkueissa. Missasin edellisen karsintaikkunan, joten olen entistä enemmän innoissani lähdössä mukaan. Georgian jälkeen pääsemme sitten kotikentälle ja vieläpä Olympiastadionille. Nämä ovat hyviä haasteita meille ja kuutta pistettä lähdetään hakemaan.

Helmarit palaa Olympiastadionille kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja Danielsson odottaa jo innolla pääsyä jalkapallopyhättöön.

- Se olisi mahtavaa, jos Olympiastadionille saataisiin paljon ihmisiä peliin. Se on hienoa päästä aina kotikentällä pelaamaan omien fanien, perheen ja ystävien eteen.