Jaro päätti harjoitusottelut selkeään voittoon

FF Jaro otti selvän voiton kauden viimeisessä harjoitusottelussa, kun SJK U23 kaatui Länsikentällä lukemin 5-0 (1-0).

Jaro pääsi pelaamaan viimeisten harjoitusottelunsa lähes täydellä miehistöllä, kun kantapäävammasta kärsivä Jonas Emet oli päivän ainoa poissaolija.

Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin neljännellä minuutilla, kun Toni Takamäen purku päätyrajalta epäonnistui ja SJK U23 sai jatkotilanteesta luotua hyvän tekopaikan, mutta Emil Öhberg torjui pienehköstä kulmasta tulleen laukauksen.

Ensimmäinen maali nähtiin neljä minuuttia myöhemmin. Axel Vidjeskog hankki Jarolle kulmapotkun, josta Johan Brunell pääsi puskemaan pallon maalille. Pallossa oli ensimmäisenä Jahir Barraza, joka jatkoi pallon verkon perukoille.

Pari minuuttia myöhemmin Luis Robles antoi maistiaisen erinomaisesta syöttötaidostaan ja meksikolainen vapautti Joni Remesahon läpiajoon, mutta tämä ei saanut osumaa palloon.

Avauspuoliajan aikana Jaro hallitsi palloa ja kotijoukkueen korkea prässi aiheutti ajoittain suuria ongelmia SJK:n nuorelle joukkueelle. Siitä huolimatta myös vieraat saivat pari vaarallista tilannetta, joista yksi nähtiin noin 20 minuutin pelin jälkeen. Otto Hirvonen ei saanut katkaistua pitkää ristipalloa ja lopulta vieraille avautui hyvä vetopaikka, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja Öhberg torjui helposti.

Pari minuuttia ennen taukoa Jaron toinen maali lähellä, kun Vidjeskog oli päästä laukomaan lähietäisyydeltä, mutta SJK:n maalivahti Severi Ikäheimo pääsi väliin. Pallo jäi Jarolle ja Jaakko Alasuutari antoi maalille hyvän keskityksen ja Darvin Chavez pääsi puskemaan, mutta hän ei saanut ohjattua palloa hyvästä paikasta tolppien väliin.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa lukemin 1-0.

Jaro sai rangaistuspotkun heti toisen puoliajan alkuun, kun Vidjeskog kaadettiin rangaistusalueella. Chavez laukoi pallon varmasti maaliin ja Jaro johti 2-0.

Muutama minuutti myöhemmin Jaro sai kovan paineen vieraiden maalille. Ensin toiselle puoliajalle sisään tullut Severi Kähkönen pääsi yrittämään läheltä, mutta Ikäheimo torjui. Robles pääsi laukomaan irtopallosta, mutta Ikäheimo torjui jälleen jaloillaan.

58. minuutilla Kähkönen kuljetti palloa oikealla ja löysi keskeltä Remesahon, joka pujotteli toppareiden välistä ja pääsi laukomaan aivan vapaasti muutamasta metristä, mutta Remesaho sijoitti pallon ohi.

Jaro jatkoi tilanteiden luomista ja Barraza sai 65. minuutin kohdalla kaksi erinomaista tilannetta. Ensin meksikolaishyökkääjä pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä Remesahon syötöstä, mutta laukaus suuntaui päin maalivahtia. Minuuttia myöhemmin Robles tarjoili täydellisen keskityksen Barrazalle, joka puski maalin edestä tolppaa hipoen ohi.

Toisella puoliajalla Jaro suoritti paljon vaihtoja ja tuoreiden jalkojen turvin punapaidat pudottivat vieraat lopullisesti kyydistä.

Jaro sai vihdoin kolmannen maalinsa vartti ennen loppua. Kentälle juuri vaihdettu Papa Niang näytti yhden lukuisistaan tempuistaan, kun hän nosti pallon päätyrajalla yllättävästi puolustajan yli ja Kähkönen pääsi laukomaan muutamasta metristä. Ikäheimo sai kättään vedon eteen, mutta pallo lipui maaliviivan yli ja tilanne oli 3-0.

Jaron neljäs maali oli kauniin syöttökuvion tulos. Kähkönen, Niang ja Ihalainen sahasivat rangaistusalueen kulmalla muutamalla nopealla syötöllä puolustuksen auki ja lopulta Ihalainen syötti pallon maalin eteen Anthony Olusanyalle, joka laukoi varmasti lukemiksi 4-0.

Ottelu oli loppuun asti Jaron näytöstä ja minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä Kähkönen pääsi vielä laukomaan keskityksen jälkeen loppulukemiksi 5-0.

Päivän ottelu oli Jarolle kenraaliharjoitus ensi viikon lauantaina alkavaa Ykköstä varten. Jaro kohtaa avauskierroksella EIF:n Tammisaaressa.

FF Jaron valmennuksesta Jonas Portin näki päivän ottelussa paljon hyvää.

- Tämä peli antoi meille paljon. Pelasimme laajalla ringillä ja meillä on hyvä kilpailu pelipaikoista. Ei ole mikään helppo tehtävä valita tästä joukkueesta avauskokoonpanoa. Saimme myös onnistumisia laajalla rintamalla ja jokainen vaihto antoi jotain. Toisaalta SJK väsyi selvästi lopussa ja senkin takia saattoi näyttää, että pelimme piristyi vaihtojen jälkeen enemmänkin. Viikon päästä edessä on kovempi ottelu. Pitää myös muistaa, miten kenraaliharjoituksessa kävi vuosi sitten, Portin kertoi viitaten vuoden takaiseen kenraaliharjoitukseen, jossa Jaro hävisi SJK U23:lle.